Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Stelian Fedorca, în vizită în județul Alba. A discutat despre clasa pregătitoare şi şcolile profesionale

Publicat

Secretarul de Stat în Ministerul Educației, Stelian Fedorca, a participat, luni, la discuții despre ultimele reglementări din învățământ, cu reprezentanții ISJ Alba și autoritățile locale și județene. Printre subiecte abordate se regăseşte clasa zero, un proiect care ar putea să continue și anul viitor, dar și reînființarea școlilor profesionale.

Stelian Fedorca s-a aflat luni dimineață la Alba Iulia, unde a participat la o ședință cu directorii de școli, ce a avut loc la sediul IŞJ Alba. A fost dezbătut subiectul clasei zero, un proiect pe care Ministerul Educației intenționează să îl continue și în viitorul an școlar. Nu s-a stabilit însă dacă elevii din această clasă pregătitoare vor susține orele de curs în cadrul școlilor sau dacă respectiva clasă va reveni la grădiniță, acest lucru fiind determinat de spațiile pe care le dețin unitățile de învățământ.

Un alt subiect abordat de secretarul de stat a fost cel a reînființării școlilor profesionale, acolo unde acestea nu există în prezent. „Se pune foarte mult accentul pe un parteneriat cu agenții economici, din câte am înțeles, modelul este ca elevii să facă practică la un agent economic care se angajează prin contract ca, după perioada școlarizării, să le ofere un contract de 5 ani, urmând ca o parte din bani să fie alocați pe perioada școlarizării de către agentul economic și cealaltă parte de la buget”, au explicat reprezentanții USL Alba care au participat la discuții cu Stelian Fedorca.

Secretarul de stat în Ministerul Educației a ajuns, luni, și la Cugir, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii autorităţilor locale şi ai instituţiilor de învăţământ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax