Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Secretarul științific al UAB, pe lista ”țintelor” unui ideolog al Kremlinului pentru crearea unui cerc de influenţă PRO – RUS în România. REACȚIA

Publicat

uab sediu Un grup de hackeri care au spart contul de email al lui George Gavrisha, asistentul personal al unui influent ideolog rus- Aleksandr Dugin, au publicat o listă cu persoane găsite  în contul acestuia de email, pe care Dugin le avea în vedere pentru crearea unui CERC DE INFLUENȚĂ PRO-RUS.  Potrivit HotNews, pe listă apar atât politicieni români, cât şi reprezentanţi ai unor universităţi, printre care şi Diana Câmpan, conferențiar și secretar științific la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Din datele prezentate prezentate de site-ul ucrainean, Texty, citat de hotnews.ro, nu e clar dacă persoanele de pe listă au intrat în contact cu Dugin ori colaboratorii săi sau dacă e vorba doar de potenţiale ţinte pentru acţiunile acestuia.

Site-ul ucrainean Texty, preluat de ÎnLinieDreaptă, a publicat un document despre care susţine că a fost obţinut de grupul de hackeri Shaltai Boltai (Humpty Dumpty) în urma spargerii contului de email al lui George Gavrisha, asistentul personal al ideologului rus Aleksandr Dugin. Pe lista făcută publică de hackerii ucrainieni apare şi numele Dianei Câmpan, secretar științific al Senatului și purtător de cuvânt la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Contactată telefonic, Diana Câmpan a declarat pentru Alba24 că: „Noi nu avem nicio legătură cu Rusia, nici eu şi nici măcar universitatea. E aberant, pentru că noi suntem pro-europeni. Habar nu am despre ce este vorba, am mai fost sunată şi de alţii şi sunt nedumerită. E o tâmpenie”.

Diana Câmpan este conferențiar la catedra de Limba și Literatura Română de la UAB și a avut o intensă activitate de cercetare în domeniul latinității, având numeroase participări la simpozioane și colocvii academice pe această temă. Diana Câmpan se află printre organizatorii Congresului Spiritualității Românești și a Colocviilor Latinității – „Roumanie et Moldavie – les sources de la latinite / România şi Moldova – izvoare ale latinităţii”, sub egida Academiei Române, a Uniunii Latine şi a Uniunii Scriitorilor din Romania.

Potrivit site-ului ucrainean, lista persoanelor despre care se spune că Dugin le avea în vedere pentru crearea unui cerc de influenţă pro – rus îi curprinde pe:

Ion Iliescu – fost lider al Partidului Social Democrat, fost președinte al României, acum una dintre eminențele cenușii ale Partidului Social Democrat aflat in opoziţie cu regimul pro-american al preşedintelui Băsescu.

Adrian Năstase – fost prim-ministru al României, Preşedinte al Fundaţiei Titulescu, membru al Partidului Social Democrat, cel care l-a lansat în politica mare pe actualul prim-ministru Victor Ponta.

Dan Zamfirescu – istoric, teolog, ideolog, unul dintre principalii ideologi naţionalişti ai erei Ceaușescu.

Ilie Bădescu – director al Institutului de Sociologie al Academiei Române de Științe. Cel mai prestigios geopolitician din Romania.

Momcilo Luburici – Rector al Universităţii Dimitrie Cantemir (Bucureşti)

Doru Tompea – Rector al Universităţii Petre Andrei (Iasi)

Diana Câmpan – purtător de cuvânt al Universității din Alba Iulia (Transilvania)

Călin Mihăescu – conducătorul Mişcării Eurasiatice din România, politolog, conducător al editurii «Eurasiatica».

Ion Gurgu – conducător al Editurii «Predania» (literatură conservatoare, Ortodoxă).

Victor Roncea – jurnalist, redactor şef al portalului de ştiri şi analize ziaristionline.ro

Răzvan Marica și Mihai Șomănescu – conduc portalul de ştiri activenews.ro

Vasile Ernu – Editor al portalului de analize criticatac.ro (site anti-globalizare, stângist)

Ioan Valentin Istrati – preot, jurnalist de radio și televiziune la trinitas.ro, post regional în limba română pentru România, Moldova și Bucovina, editor al portalului doxologia.ro

George Bara – jurnalist, portalul «Ziarul Natiunea» ziarulnatiunea.ro

Vasile Simileanu – geopolitician, editor al publicaţiei de analize “Geopolitica”

Aurelian Anghel – sociolog, are poziţii conservatoare

Marius Văcărelu – om de știință, profesor la Școală Naționale de Științe Politice și Administrație Publică (București);

Ion Coja – profesor universitar, lingvist, scriitor și publicist. Eurosceptic, anti-american.

Dan Puric – actor și regizor de teatru și cinema, scriitor ortodox conservator popular.

Mihai Andrei Aldea – preot ortodox, conservator, anti-globalizare.

Mircea Dogaru – colonel în rezervă, conduce Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate

Ovidiu Hurduzeu – scriitor româno-american, critic social, ideolog distributivist (concepte economice alternative); critic faţă de conducerea SUA și a României; conservator social.

Bogdan Stanciu – conduce Asociaţia anti-avort “Provita.”

Radu Bogdan Herzog – politolog, analist, colaborator regulat la secţiunea românească a site-ului “Vocea Rusiei”

Dugin, cunoscut drept unul dintre ideologii ruşi extrem de influenţi la Kremlin, este promotor fervent al conceptului Noua Rusie şi al Uniunii Eurasiatice.

sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. aotearoa

    luni, 08.12.2014 at 18:43

    Trebuie cercetat cu multa atentie si discretie,dar permanent.Unde nu-i foc nu iese fum,asa ca nu se poate lua in considerare ce spune aceasta tovarase.A se vedea pe unde a umblat in strainatate ,la ce simpozioane a fost mai ales in tarile din est[Moldova,Bulgaria,Slovacia etc]unde au participat si tov soveici,dar si inainte de a veni la uab.Situatia e f.serioasa ,iar surprizele nu vor intirzia.

  2. Marian

    luni, 08.12.2014 at 22:09

    Nu, ca asta e prea de tot! Chiar au inebunit romanii de tot? Cum Dumnezeule mare sa lasi niste cretini de hakeri si nu stiu ce jurnalisti sa vorbeasca asa de copila asta care e mindria judetului, nascuta si crescuta aici?Nu ati auzit de piratii internetului care fac tot felul?Citesc comentarii de inculti cu nume strimbe si imi pare ca nu stiti despre cine vorbim: oameni buni, rusine celor care isi permit si sa gindeasca rau despre profesoara aceasta pe care toti o cautam pe la evenimente sa o auzim si sa ne bucuram de cumintenia si inteligenta ei, chit ca e foarte tinara (nici n-a prins comunismul, cum supararea sa spui asa ceva ca e tovarase). Eu unul si sotia mea suntem fani, am vecini studenti care o adora, nu am cunoscut romanca mai pura si mai desteapta de cind sunt eu!Am auzit ca se vorbeste de ea elogios la Academia romana si in cele mai importante medii de cultura din Romania, mi-e si rusine sa citesc un articol ca acesta.Nu mi-a venit sa cred cand mi-a spus cineva ce articol ati publicat.Rusine ca un haker e mai de crezut decit un OM. Citeam ca e tinta pentru un grup de elite din Europa, ca e pe lista cu Dan Puric si cu academicieni…Eu unul de eram mai tinar mai faceam o facultate numai sa o pot asculta la cursuri.Vai de noi, sarac popor roman ca ne meritam soarta, promovam nulitati si lovim valori!Marian si Stefania D.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax