Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Secţia de Gastroenterologie a spitalului din Alba Iulia, modernizată cu 3 milioane lei. Alte investiţii contractate

avatar

Publicat

Publicitate

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia are de astăzi încă o secție modernizată la standarde europene. Este vorba de secția de Gastroenterologie, care a trecut prin lucrări de reparații capitale în valoare 3.089.888,87 lei.

Investiţia care a început în anul 2016 a fost inaugurată miercuri, 30 mai şi a vizat tot etajul al treilea al Spitalului Județean. Au fost modernizate secția de Gastroenterologie, cu 25 de paturi, compartimentul de Nefrologie cu 13 paturi și 4 paturi de dializă și Compartimentul diabet zaharat nutriție, cu 17 paturi.

Laboratorul de endoscopie digestivă diagnostică și terapeutică a fost mutat de la parter, unde funcţiona într-un spaţiu restrâns, la etajul al treilea al spitalului.

În cadrul modernizării s-a urmărit ca secția să funcţioneze la standarde ridicate și să respecte toate avizele necesare.

Condițiile de spitalizare în saloane au fost îmbunătățite, prin montarea de instalații de fluide medicale și climatizare în fiecare salon cu 4 și 5 paturi. De asemenea, au fost amenajate grupuri sanitare noi în saloanele cu 4 paturi.

Au fost renovate spațiile existente din secție, oficiul și sala de mese, cabinetele de consultații și spațiile de depozitare.

S-au montat instalații de detectare și de semnalizare a incendiului, instalații de iluminat, de siguranță și evacuare în caz de incendiu.

Laboratorul de endoscopie a fost dotat cu un aparat modern, o unitate de colagulare cu Argon Plasmă ce permite noi proceduri, anterior imposibil de executat în spitalul din Alba Iulia. Au mai fost achiziționate și un monitor pentru funcții vitale, un aspirator endoscopie, Videogastroscop și o mașină de spălat și dezinfectat endoscoapele flexibile. Investiția în aparatură a fost de 746.136,15 lei.

Lucrările din secție au costat 2.012.226,61 și mobilierul 154.405.22 lei.

Consiliul Județean Alba a acoperit aproape integral suma necesară renovării și modernizării, o mică parte fiind susținută din veniturile proprii ale spitalului.

Transavia SA a dotat secția cu echipamente medicale în valoare de 100.000 lei.

Suma totală a investiției a fost de 3.089.888.87 lei.

Miercuri a fost semnat şi un contract în valoare de peste 15,35 milioane lei, pentru reabilitarea termică a clădirii Spitalului Judeţean.

Lucrările vor consta în izolarea termică a pereților exteriori cu un strat de plăci minerale termoizolatoare rigide de minim 15 cm grosime, izolarea termică a planșeului tavan de sub terasa cu panouri rigide de vată minerală de minim 20 cm grosime, placate cu placi din fibre de lemn minim de 7 mm, izolarea soclului cu polistiren extrudat de minim 5 cm grosime, înlocuirea planșeului terasă, deteriorate acum de infiltrări mari de apă, cu acoperiș de tip șarpantă din panouri termoizolante, cu grosimea de 10 cm pe structură metalică.

Alte lucrări necesită izolarea termică a planșeului de sub acoperiș, cu un strat de vată minerală de minim 20 cm grosime, sporirea rezistenței termice a planșeului peste subsol, prin aplicarea unui strat de polistiren extrudat ignifugat de minim 10 cm grosime, înlocuirea ferestrelor existente cu tâmplărie PVC cu geam termopan cu acoperire selectivă Low-E.

Lucrările se vor desfăşura până la finalul lunii februarie 2021, fiind necesare fonduri totale în valoare de 15.350.482,84 lei (circa 3,4 milioane euro), din care 13.800.414,99 lei fonduri nerambursabile, restul reprezentând contribuția beneficiarului.

 

 

 

 

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

EVENIMENT

Start la distracție, pe gheață. Se deschide patinoarul amenajat în Piața Cetății din Alba Iulia

avatar

Publicat

patinoar alba iulia 2018

Începând de marți după-amiaza, albaiulienii și nu numai, indiferent de vârstă, iubitori de patinaj și sport în aer liber, vor putea să se bucure din plin de iarnă pe patinoarul artificial amenajat în Piața Cetății din municipiu. Potrivit reprezentanților patinoarului, acesta se va deschide marți, în jurul orei 16:00. Între timp, la Alba Iulia pregătirile sunt […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ITM Alba a format o Divizie de Control pentru Munca Nedeclarată. Amenzi de 120.000 de lei, în 4 zile

avatar

Publicat

m

Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba a format o Divizie de Control pentru Munca Nedeclarată, formată din inspectori cu experiență în domeniul relațiilor de muncă care, în doar 4 zile a controlat 37 de firme și a aplicat amenzi de 120.000 de lei. Potrivit reprezentanților ITM Alba, activitatea zilnică a inspectorilor de muncă a vizat, cu […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Obiectivele Alianței Vestului: trei autostrăzi, tren de mare viteză, centuri ocolitoare și aeroporturi

avatar

Publicat

s

Obiectivele asumate de cei patru primari liberali care au format așa-numita Alianță a Vestului, vizează infrastructura, arată un document semnat de aceștia. Realizarea a trei autostrăzi, un tren de mare viteză care să lege orașele conduse de cei patru, o rețea de transport public în județele respective, finalizarea centurilor ocolitoare sau dezvoltarea aeroporturilor.Semnatarii, Ilie Bolojan […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Licitaţie de 300.000 de euro pentru amenajarea a 14 platforme subterane la Sebeș

avatar

Publicat

Primăria Sebeş a lansat licitaţia pentru amenajarea unui număr de 14 platforme subterane de colectare a deşeurilor menajere. Contra unei sume totale, estimată la maximum 1.371.554 de lei fără TVA (aproximativ 300.000 de euro) se vor achiziţiona servicii de elaborare a unor documentaţii de proiectare şi construcţie, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţia lucrărilor.Pentru […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate