Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Secţia de Gastroenterologie a spitalului din Alba Iulia, modernizată cu 3 milioane lei. Alte investiţii contractate

Publicat

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia are de astăzi încă o secție modernizată la standarde europene. Este vorba de secția de Gastroenterologie, care a trecut prin lucrări de reparații capitale în valoare 3.089.888,87 lei.

Investiţia care a început în anul 2016 a fost inaugurată miercuri, 30 mai şi a vizat tot etajul al treilea al Spitalului Județean. Au fost modernizate secția de Gastroenterologie, cu 25 de paturi, compartimentul de Nefrologie cu 13 paturi și 4 paturi de dializă și Compartimentul diabet zaharat nutriție, cu 17 paturi.

Laboratorul de endoscopie digestivă diagnostică și terapeutică a fost mutat de la parter, unde funcţiona într-un spaţiu restrâns, la etajul al treilea al spitalului.

În cadrul modernizării s-a urmărit ca secția să funcţioneze la standarde ridicate și să respecte toate avizele necesare.

Condițiile de spitalizare în saloane au fost îmbunătățite, prin montarea de instalații de fluide medicale și climatizare în fiecare salon cu 4 și 5 paturi. De asemenea, au fost amenajate grupuri sanitare noi în saloanele cu 4 paturi.

Au fost renovate spațiile existente din secție, oficiul și sala de mese, cabinetele de consultații și spațiile de depozitare.

S-au montat instalații de detectare și de semnalizare a incendiului, instalații de iluminat, de siguranță și evacuare în caz de incendiu.

Laboratorul de endoscopie a fost dotat cu un aparat modern, o unitate de colagulare cu Argon Plasmă ce permite noi proceduri, anterior imposibil de executat în spitalul din Alba Iulia. Au mai fost achiziționate și un monitor pentru funcții vitale, un aspirator endoscopie, Videogastroscop și o mașină de spălat și dezinfectat endoscoapele flexibile. Investiția în aparatură a fost de 746.136,15 lei.

Lucrările din secție au costat 2.012.226,61 și mobilierul 154.405.22 lei.

Consiliul Județean Alba a acoperit aproape integral suma necesară renovării și modernizării, o mică parte fiind susținută din veniturile proprii ale spitalului.

Transavia SA a dotat secția cu echipamente medicale în valoare de 100.000 lei.

Suma totală a investiției a fost de 3.089.888.87 lei.

Miercuri a fost semnat şi un contract în valoare de peste 15,35 milioane lei, pentru reabilitarea termică a clădirii Spitalului Judeţean.

Lucrările vor consta în izolarea termică a pereților exteriori cu un strat de plăci minerale termoizolatoare rigide de minim 15 cm grosime, izolarea termică a planșeului tavan de sub terasa cu panouri rigide de vată minerală de minim 20 cm grosime, placate cu placi din fibre de lemn minim de 7 mm, izolarea soclului cu polistiren extrudat de minim 5 cm grosime, înlocuirea planșeului terasă, deteriorate acum de infiltrări mari de apă, cu acoperiș de tip șarpantă din panouri termoizolante, cu grosimea de 10 cm pe structură metalică.

Alte lucrări necesită izolarea termică a planșeului de sub acoperiș, cu un strat de vată minerală de minim 20 cm grosime, sporirea rezistenței termice a planșeului peste subsol, prin aplicarea unui strat de polistiren extrudat ignifugat de minim 10 cm grosime, înlocuirea ferestrelor existente cu tâmplărie PVC cu geam termopan cu acoperire selectivă Low-E.

Lucrările se vor desfăşura până la finalul lunii februarie 2021, fiind necesare fonduri totale în valoare de 15.350.482,84 lei (circa 3,4 milioane euro), din care 13.800.414,99 lei fonduri nerambursabile, restul reprezentând contribuția beneficiarului.

 

 

 

 

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate

ACTUALITATE

Spital regional pentru copii la Cluj-Napoca, pe un teren de 7 hectare. Autorităţile promit că va fi gata în doi ani

Publicat

Amplasament viitor Spital Pediatric Monobloc

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a identificat terenul pe care va fi construit viitorul Spital Pediatric Monobloc din Cluj-Napoca, unitate medicală ce va deservi pacienţi din regiune şi va avea 700 de paturi. Investiţia urmează să fie finalizată în doi ani de la semnarea contractului de execuţie. Este vorba despre un teren de 7 hectare în […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Tânăr din comuna Ighiu, prins la volan cu alcoolemie de 1,25. S-a ales cu dosar penal

Publicat

etilotest, test alcool, politia

Un tânăr în vârstă de 27 de ani din comuna Ighiu este cercetat penal după ce a condus, în localitate, un autoturism, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului. Etilotestul a indicat 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat. Potrivit IPJ Alba, miercuri, în jurul orei 21.00, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

UNTOLD 2019: S-au anunțat primii artiști. Martin Garrix, David Guetta, Dimitri Vegas&Like Mike și alții

Publicat

untold

  Pentru 2019, organizatorii festivalului UNTOLD pregătesc ediția aniversară de cinci ani, care va depăși toate experiențele trăite de fanii evenimentului în primele patru ediții. Devenit un fenomen internațional și unul dintre evenimentele muzicale ale anului de la care nu trebuie să lipsești, UNTOLD aduce în acest an, pe cele 9 scene amplasate în perimetrul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Pădurar din Munții Apuseni, cu dosar penal după ce a întocmit un aviz fals de însoțire a materialului lemnos

Publicat

lemne control

Poliţiştii i-au întocmit dosar penal unui pădurar din zona Munițiilor Apuseni care a întocmit un aviz de însoţire a materialului lemnos, pentru un transport identificat în trafic, după verificarea acestuia de către poliţişti. În fapt, în seara zilei de 20 februarie, în timp ce acţionau pe raza oraşului Baia de Arieş, poliţiştii au oprit, pentru […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate