Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Secţia de Gastroenterologie a spitalului din Alba Iulia, modernizată cu 3 milioane lei. Alte investiţii contractate

avatar

Publicat

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia are de astăzi încă o secție modernizată la standarde europene. Este vorba de secția de Gastroenterologie, care a trecut prin lucrări de reparații capitale în valoare 3.089.888,87 lei.

Investiţia care a început în anul 2016 a fost inaugurată miercuri, 30 mai şi a vizat tot etajul al treilea al Spitalului Județean. Au fost modernizate secția de Gastroenterologie, cu 25 de paturi, compartimentul de Nefrologie cu 13 paturi și 4 paturi de dializă și Compartimentul diabet zaharat nutriție, cu 17 paturi.

Laboratorul de endoscopie digestivă diagnostică și terapeutică a fost mutat de la parter, unde funcţiona într-un spaţiu restrâns, la etajul al treilea al spitalului.

În cadrul modernizării s-a urmărit ca secția să funcţioneze la standarde ridicate și să respecte toate avizele necesare.

Condițiile de spitalizare în saloane au fost îmbunătățite, prin montarea de instalații de fluide medicale și climatizare în fiecare salon cu 4 și 5 paturi. De asemenea, au fost amenajate grupuri sanitare noi în saloanele cu 4 paturi.

Au fost renovate spațiile existente din secție, oficiul și sala de mese, cabinetele de consultații și spațiile de depozitare.

S-au montat instalații de detectare și de semnalizare a incendiului, instalații de iluminat, de siguranță și evacuare în caz de incendiu.

Laboratorul de endoscopie a fost dotat cu un aparat modern, o unitate de colagulare cu Argon Plasmă ce permite noi proceduri, anterior imposibil de executat în spitalul din Alba Iulia. Au mai fost achiziționate și un monitor pentru funcții vitale, un aspirator endoscopie, Videogastroscop și o mașină de spălat și dezinfectat endoscoapele flexibile. Investiția în aparatură a fost de 746.136,15 lei.

Lucrările din secție au costat 2.012.226,61 și mobilierul 154.405.22 lei.

Consiliul Județean Alba a acoperit aproape integral suma necesară renovării și modernizării, o mică parte fiind susținută din veniturile proprii ale spitalului.

Transavia SA a dotat secția cu echipamente medicale în valoare de 100.000 lei.

Suma totală a investiției a fost de 3.089.888.87 lei.

Miercuri a fost semnat şi un contract în valoare de peste 15,35 milioane lei, pentru reabilitarea termică a clădirii Spitalului Judeţean.

Lucrările vor consta în izolarea termică a pereților exteriori cu un strat de plăci minerale termoizolatoare rigide de minim 15 cm grosime, izolarea termică a planșeului tavan de sub terasa cu panouri rigide de vată minerală de minim 20 cm grosime, placate cu placi din fibre de lemn minim de 7 mm, izolarea soclului cu polistiren extrudat de minim 5 cm grosime, înlocuirea planșeului terasă, deteriorate acum de infiltrări mari de apă, cu acoperiș de tip șarpantă din panouri termoizolante, cu grosimea de 10 cm pe structură metalică.

Alte lucrări necesită izolarea termică a planșeului de sub acoperiș, cu un strat de vată minerală de minim 20 cm grosime, sporirea rezistenței termice a planșeului peste subsol, prin aplicarea unui strat de polistiren extrudat ignifugat de minim 10 cm grosime, înlocuirea ferestrelor existente cu tâmplărie PVC cu geam termopan cu acoperire selectivă Low-E.

Lucrările se vor desfăşura până la finalul lunii februarie 2021, fiind necesare fonduri totale în valoare de 15.350.482,84 lei (circa 3,4 milioane euro), din care 13.800.414,99 lei fonduri nerambursabile, restul reprezentând contribuția beneficiarului.

 

 

 

 

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

AIUD

Sergiu Pasca, tânărul savant de renume mondial din județul Alba a mai obținut un premiu internațional pentru cercetare

avatar

Publicat

sergiu pasca

Sergiu Pașca original din Aiud a primit săptămâna trecută un prestigios premiu internațional pentru cercetările sale avansate în biologia celulară a creierului uman. Cercetările pe care tânărul din Aiud le conduce în laboratorul său din Universitatea Stanford, sunt considerate pași mari în diagnosticarea și tratarea unor boli neuropsihiatrice, ca epilepsia, autismul sau schizofrenia. Distincția a […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Un autocar ce transporta muncitori din Ocna Mureș a ars ca o torță pe centura Vâlcele- Aphida din Cluj

avatar

Publicat

Un autocar care transporta muncitori de la o fabrică din Cluj la Ocna Mureș a luat foc vineri noaptea, pe centura Vâlcele – Apahida. În autocar se aflau 29 de muncitori, aceștia fiind și cei care au anunțat șoferul că iese fun din spatele autovehiculului. Deși pompierii din Cluj au intervenit rapid autocarul a fost făcut […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Copiii de azi, liderii de mâine. Membrii RotaKids din Alba Iulia și-au ales noua echipă de conducere

avatar

Publicat

Copiii de azi, liderii de mâine. Sâmbătă, au avut loc alegerile pentru bordul RotaKids Alba Iulia. Pentru a fi votați în funcția dorită, cei mici au avut de realizat și prezentat un proiect de acțiuni caritabile sau dezvoltare personală. După o perioadă de dezbateri membrii clubului și-au ales liderii pentru următorul an. Sâmbătă 21 octombrie, la […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Zilele liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia. Zece zile de activități cultural-artistice realizate de elevi

avatar

Publicat

Zilele Liceului de Arte “Regina Maria” sunt celebrate anual între 15 și 24 octombrie. Elevii alături de cadrele didactice celebrează zilele şcolii printr-o serie de activităţi cultural-artistice menite să-i apropie pe elevi de sensurile mai adȃnci ale studierii artelor – muzică, arte plastice, arhitectură ȋn vederea dobȃndirii unei ȋnţelegeri extinse a efectelor pe termen lung […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate