Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Secția de Oncologie a Spitalului Județean va fi inaugurată pe 31 august. Lucrările vor fi finalizate cu bani de la Consiliul Județean


Publicat

Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Alba va fi inaugurată pe data de 31 august 2012. Acesta este anunțul făcut de managerul spitalului, Nicoleta Coșarcă. După aproximativ un an și jumătate de la începerea lucrărilor de reparație capitală a acestei secții și, după ce sumele promise de Ministerul Sănătății în scopul finalizării lucrărilor nu au mai ajuns la Spitalul Județean Alba, renovările vor fi finalizate cu bani alocați de Consiliul Județean Alba, iar secția va fi inaugurată pe data de 31 august 2012.

În luna ianuarie a anului 2012, Consiliul Județean rezervase suma de 7 milioane lei pentru reparații capitale ale secțiilor Oncologie, ATI și dotarea spitalului cu aparatură, printre care și un aparat RMN. Dintre aceștia, 400.000 lei au fost alocați exclusiv secției de Oncologie. Vedeți AICI proiectele de modernizare ale spitalului, formulate la începutul anului 2012.

Pe lângă acești bani, Ministerul Sănătății anunțase că va participa la suplimentarea fondurilor, pentru finalizarea lucrărilor de la secția de Oncologie. Banii nu au fost livrați spitalului din Alba, în ciuda numeroaselor demersuri înaintate de conducerea instituției.

Consiliul Județean a alocat în ședința de joi o sumă de aproape 20 de miliarde lei vechi, pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a secției de Oncologie. Inițial, acești bani ar fi trebuit alocați achiziției de aparatură medicală, însă au fost redirecționați.

„Secția de oncologie va fi inaugurată pe data de 31 august 2012. Ne-am descurcat și fără sprijinul ministerului, cu bani de la Consiliul Județean. Îl vom invita și pe ministru la inaugurare”, a mai spus Nicoleta Coșarcă.

Foto: arhivăDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ECONOMIE

Rata șomajului în Alba a ajuns la 3,15%, în ușoară scădere. Peste 5000 de persoane fără loc de muncă, în evidențele AJOFM

Publicat

ajofm alba sediu

Rata şomajului în județul Alba a fost de 3,15%, la finalul lunii iunie, cu 0,14 pp mai mică decât cea din luna anterioară, potrivit datelor Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba.

Numărul total de şomeri înregistrați la finele lunii iunie, 5.315 persoane, a scăzut cu 228 persoane faţă de cel de la finele lunii anterioare. Din totalul şomerilor, 1.871 au fost şomeri indemnizaţi şi 3.444 neindemnizaţi.

Pe medii de rezidență, numărul şomerilor la finele lunii iunie se prezintă astfel: 1.872 şomeri provin din mediul urban şi 3.443 şomeri provin din mediul rural.

Cei mai mulţi şomeri aveau între 40-49 de ani (27,30%), urmaţi de cei din grupa de vârstă 50-55 de ani (20,16%), la polul opus aflându-se persoanele între 25-29 de ani (6,17%).

Structura şomajului pe grupe de vârstă la finele lunii iunie 2021:

sub 25 ani: 399

între 25-29 ani: 328

între 30-39 ani: 1049

între 40-49 ani: 1451

între 50-55 ani: 1072

peste 55 ani: 1016

După nivelul de instruire, şomerii cu studii gimnaziale şi cei cu nivel de instruire primar au o pondere însemnată în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Alba 3.784 (71,19%).

Şomerii cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 1221 (22,97%) din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 310 (5,84%).

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Șofer din Alba, implicat în ACCIDENT în județul Cluj. Băut la volan, s-a răsturnat cu mașina în afara șoselei

Publicat

Un bărbat din Alba a fost implicat într-un accident rutier la Cluj. A condus, băut, un autoturism, a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în afara șoselei.

Potrivit IPJ Cluj, duminică, 25 iulie, în jurul orei 21.20, în localitatea Viișoara, conducătorul unui autoturism, un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Lunca Mureș, județul Alba, care se deplasa pe DJ 150, din direcția Câmpia Turzii spre Ceanu Mare, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, răsturnându-se în afara părții carosabile.

La fața locului s-au prezentat polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii și cei ai Secției 4 Poliție Rurală.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Potrivit Poliției, nu au fost persoane rănite.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Educației: Profesorii nevaccinați ar putea fi testați periodic, înainte să intre în școală

Publicat

Profesorii care nu vor dori să se vaccineze ar putea fi testați periodic, înainte să intre în școală, a declarat duminică seara, la Digi24, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Ministrul a transmis că vrea reluarea cursurilor cu toți elevii în clase din 13 septembrie.

Ideea ca profesorii nevaccinați să fie testați este analizată în acest moment de către ministerele Sănătății și Educației.

Sorin Cîmpeanu a artătat că 60 la sută din personalul din învățământ este vaccinat.

„Acest proces trebuie să continue, pentru a putea garanta siguranța din perspectivă sanitară în școli.

Facem cu toții tot ce putem mai bine și ce stă în dreptul nostru pentru a promova necesitatea vaccinării, pentru a putea avea garanția derulării școlii cu prezență fizică, pentru a nu mai înregistra alte pierderi decât cele pe care școala le-a suferit deja”, a spus ministrul Educației.

Întrebat dacă ia în calcul varianta ca profesorii nevaccinați să nu intre la ore, ministrul a spus: „Întotdeauna pledez pentru prezentarea de argumente, cu multă perseverență și cu competență asigurată de personalul medical, pentru ca și aceia dintre colegii noștri care nu au înțeles încă importanța vaccinării pentru ei înșiși și pentru întreg sistemul de educație să poată înțelege acest lucru. Nu sunt un adept al obligativității, dar avem aceste discuții cu Ministerul Sănătății. Vom vedea care sunt măsurile care se impun de comun acord între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății”.

Chestionat dacă profesorii care nu sunt vaccinați ar putea fi testați înainte de a intra la ore, ministrul a spus că este posibill să se introducă și măsuri care privesc testarea personalului din școli. Cîmpeanu a spus că rămâne de văzut cu ce frecvență se va face această testare.

„Vom vedea. Nu am nici eu, nici Ministerul Educației competențe medicale. V-am spus, aceste discuții se poartă împreună cu Ministerul Sănătății, care este îndreptățit să propună astfel de măsuri. Am inițiat aceste discuții împreună cu Ministerul Sănătății, nu există încă o decizie”, a adăugat ministrul Educației.

Odată cu noul an școlar, în școli vor rămâne valabile o serie de reguli anti-COVID, între care purtarea măștii, distanțarea fizică, aerisirea încăperilor, dar nu și despărțitoarele de plexiglas, care și-au dovedit inutilitatea.

sursa: digi24.ro, hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Angajări la stat. POSTURILE vacante la instituții publice din județul Alba. Calendarul concursurilor și condiții

Publicat

birou

Mai multe posturi sunt vacante în această perioadă în instituții publice din județul Alba.

Candidații interesați de ocuparea acestora trebuie să îndeplinească unele condiții, privind studiile, vechimea de muncă și alte cerințe.

Pentru a ocupa un post contractual vacant sau temporar vacant, candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții generale, conform art. 3 al Regulamentului-cadru aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, cu modificările și completările ulterioare:

a) are cetățenia română, cetățenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparținând Spațiului Economic European și domiciliul în România;

b) cunoaște limba română, scris și vorbit;

c) are vârsta minimă reglementată de prevederile legale;

d) are capacitate deplină de exercițiu;

e) are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinței medicale eliberate de medicul de familie sau de unitățile sanitare abilitate;

f) îndeplinește condițiile de studii și, după caz, de vechime sau alte condiții specifice potrivit cerințelor postului scos la concurs;

g) nu a fost condamnată definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, contra statului ori contra autorității, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiției, de fals ori a unor fapte de corupție sau a unei infracțiuni săvârșite cu intenție, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcției, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea.

POSTURI VACANTE:

Ministerul Muncii și Protecției Sociale – Direcția generale planificare bugetară și management financiar – unitatea de implementare a proiectului „Crearea și implementarea serviciilor comunitare integrate pentru combaterea sărăciei și a excluziunii sociale”

expert servicii sociale – asistent social – județul Alba

Ministerul Muncii și Protecției Sociale organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a de 23 de posturi de natură contractuală, de experți județeni servicii sociale – asistenți sociali (COD COR 263501), vacante, în afara organigramei Ministerului Muncii și Protecției Sociale, în cadrul Direcției generale planificare bugetară și management financiar – unitatea de implementare a proiectului „Crearea și implementarea serviciilor comunitare integrate pentru combaterea sărăciei și a excluziunii sociale” cod SMIS 122607, în județele Alba, Arad, Argeș, Bistrița- Năsăud, Botoșani, Brăila, Călărași, Constanța, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Mureș, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Tulcea, Vaslui.

Condiții: studii universitare absolvite cu diplomă de licență în domeniul asistenței sociale; aviz de exercitare a profesiei de asistent social; vechime: 5 ani în specialitatea studiilor (asistență socială); constituie avantaj experiența în cadrul unei Direcții generale de asistență socială și protecția copilului (D.G.A.S.P.C.) sau a unei Agenții Județene de plăți șl inspecție socială (A.J.P.I.S.) (conform CV).

Concurs: 12 august 2021, ora 10.00: proba scrisă – la sediul din București, bd. Magheru nr. 31, sectorul 1; 18 august 2021, ora 10.00: proba interviu – la sediul din București, bd. Magheru nr. 31, sectorul 1.

Relaţii suplimentare, la sediul Ministerul Muncii și Protecției Sociale, din București, bd. Magheru nr. 31, sectorul 1, telefon 021.315.72.96, e-mail  concurs.serviciicomunitare@mmuncii. gov.ro.

AIUD

Centrul Multicultural „Liviu Rebreanu” Aiud

– director adjunct, grad II

Condiții: studii superioare de lungă durată sau studii în regim Bologna ciclul 1 și 2, cu specializările filologie/ filologie- etnologie, studii culturale/ istorie/ istoria artei/ arhitectură/ sociologie/ antropologie/ geografie; vechime în muncă de minimum 5 ani.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor: 28 iulie 2021, ora 16.00

Concurs: 5 august 2021, ora 11.00 – proba scrisă; data și ora interviului vor fi comunicate ulterior.

Relații suplimentare, la sediul Centrului Multicultural „Liviu Rebreanu”, Aiud, Direcția municipală de cultură, loc. Ciumbrud, str. Vasile Lucaciu nr. 1, telefon 0258.861.703 sau e-mail: cultura@aiud-art. ro.

CÂMPENI

Spitalul Orășenesc Câmpeni

director financiar-contabil

Condiții: absolvenți de învățământ universitar de lungă durată, cu diplomă de licență sau echivalentă în profil economic; cel puțin 2 ani vechime în specialitatea studiilor.

Termen limită pentru depunerea dosarelor de concurs: 16 august 2021

Concurs: 24 august 2021, ora 9.00 – proba scrisă; 24 august 2021, ora 13.00 – susținere orală a proiectului de specialitate, ora 15.00 – interviul de selecție, la sediul unității.

Relații suplimentare la telefon 0258/771.717 – Biroul Resurse Umane.

ALTE LOCALITĂȚI

Primăria Comunei Vadu Moţilor

– asistent medical, debutant, Compartiment asistență comunitară

Condiții: diplomă de bacalaureat, diplomă de școală sanitară postliceală sau echivalentă, diplomă de studii postliceale prin echivalare conform H.G. nr. 797/1397 privind echivalarea studiilor absolvenților liceelor sanitare, promoțiile 1976-1994 inclusiv, cu nivelul studiilor postliceale sanitare; certificat de membru O AM.G.M.A.M.R.; adeverință pentru participare la concurs eliberată de către Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali; vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării postului: fără vechime.

Concurs: 12 august 2021, ora 11.00: proba scrisă, data și ora interviului vor fi comunicate ulterior

Relaţii suplimentare, la Primăria Comunei Vadu Moţilor, judeţul Alba, telefon 0746/043.360.

Primăria Comunei Gârbova

– șef formație pază și pompieri

Condiții: diplomă de bacalaureat; vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării postului: nu se solicită.

Data limită pentru depunerea dosarelor: 4 august 2021, ora 14.00

Concurs: 12 august 2021, ora 10.00: proba practică; 12 august 2021, ora 14.00: proba interviu.

Relații suplimentare se obțin la sediul Primăriei Comunei Gârbova, Județul Alba, str. Vaii, nr. 452, telefon: 0258/748.118.

Primăria Comunei Câlnic

– muncitor calificat

Condiții: absolvent școală generală/școală profesională (cu diplomă de absolvire); permis de conducere categoriile B, C, E; vechime în muncă de minimum 9 ani; cunoștințe minime de mecanică auto; diplomă/certificat de calificare – construcții, Instalații (electrice, sanitare, mecanice), tâmplărie.

Concurs: 6 august 2021, ora 10:00: proba scrisă; 10 august 2021, ora 10:00: proba practică; 12 august 2021, ora 10:00: proba interviu.

Relații suplimentare, la sediul Primăriei Comunei Câlnic, Str. Principală nr. 20, judeţul Alba, telefon 0258/747.101.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate