Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Secţie de croitorie cu 60 de locuri de muncă, destinate femeilor, în Parcul Industrial Cugir. Investiţie de peste 140.000 lei

Publicat

În luna martie, în cadrul Parcului Industrial Cugir şi-a început activitatea o secţie de croitorie a unei firme din Petroşani, în cadrul căreia şi-au găsit un loc de muncă 60 de locuitori ai Cugirului, majoritatea femei. În cadrul secţiei, sunt confecţionate geci şi costume de schi, destinate pieţei din Italia. Valoarea totală a investiţiilor se ridică la peste 140.000 lei.

Sediul Secţiei este la etajul V al pavilionului Parcului Industrial Cugir (PIC), unde au fost făcute lucrări de reabilitare şi viabilizare a unei suprafeţe de peste 300 mp, ca urmare a negocierilor purtate între conducerea parcului şi administratorul firmei. Directorul PIC, Emil Muntean a declarat că valoarea totală a investiţiilor se ridică la peste 140.000 lei.

„Am început negocierile din luna noiembrie a anului trecut cu societatea MBA-Select, iar faţă de pretenţile pe care le-au avut am elaborat un proiect tehnic de dotare a nivelului cinci al pavilionului, astfel că la 1 ianuarie lucrările au fost finalizate şi predate respectivei societăţi pentru începerea activităţii. Cei peste 300 de mp au fost amenajaţi astfel încât să corespundă cerinţelor tehnice pe care le impune desfăşurarea activităţii de croitorie. Au fost realizate lucrări pentru alimentarea cu energie electrică şi trasarea unor linii de producţie pentru cele 40 de posturi de lucru. Totodată, am urmărit să asigurăm confortul termic al angajaţilor, astfel că au fost înlocuite vechile geamuri cu geamuri termopan şi a fost montată o centrală şi calorifere suficiente care să asigure condiţii bune de muncă. În atenţia noastră s-au aflat şi grupurile sanitare care au fost renovate şi modernizate. Sigur, această investiţie am socotit-o astfel încât să o amortizăm în cei 3 ani de contract pe care l-am semnat cu firma în cauză. Însă cel mai important aspect pe care l-am avut în vedere a fost acela de a încuraja dezvoltarea unor afaceri cu potenţial de absorţie a forţei de muncă neocupată din Cugir. De aceea, ne-am bucura dacă SC MBA-Select ar dezvolta afacerea pe încă un schimb, aşa cum au declarat că intenţionează, pentru că acest lucru însemnă, după o aritmetică simplă, dublarea locurilor de muncă oferite”, a declarat Emil Muntean.

În momentul de faţă, 99% din activele Parcului Industrial Cugir sunt ocupate, fiind peste 40 de firme care desfăşoară activităţi industriale sau de birou. „Este necesară o oarecare extindere. Mai avem la dispoziţie căteva suprafeţe de teren pe care le-am putea oferi investitorilor”, a declarat directorul PIC, care şi-a exprimat încrederea că numărul investitorilor va creşte în perioada următoare. „Recent am aderat la Uniunea Germană a IMM-urilor, ceea ce ne dă posibilitatea să ne afirmăm la nivel internaţional, întrucât ofertele şi facilitatile oferite de PIC Cugir vor fi prezentate în reviste şi pe site-uri de specialitate din Germania. Urmează să legăm contacte şi cred că printr-o strânsă legătură cu membrii uniunii vom atrage investitori, în scurt timp”, a conchis Muntean.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax