Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ședința anuală a Adunării eparhiale, la Alba Iulia. Irineu: Asistăm cu durere la dispreţuirea şi încălcarea celor zece porunci

Publicat

Arhieiscopul ortodox Irineu a prezidat ședința anuală a Consiliului eparhial și a Adunării eparhiale.

Evenimentul a avut loc în Sala de conferințe „Capernaum” a Căminului bisericesc „Peregrinus” din Alba Iulia.

Membrii organismului, clerici și mireni, au dezbătut principalele activități derulate în anul 2022.

Anul acesta, forul bisericesc s-a desfășurat într-o nouă componență, ca urmare a alegerilor organizate în decursul anului precedent, potrivit Reintregirea.ro.

A urmat o slujbă de Te-Deum, iar ședințele au continuat cu rapoarte de activitate și discursuri.

„Astăzi, asistăm, cu durere, la o ignorare a sensului vieţii şi a responsabilităţii morale, la dispreţuirea şi încălcarea flagrantă a celor zece porunci şi la alte simptome îngrijorătoare care ne fac să fim neliniştiţi şi să ne temem pentru viitorul omenirii.

Devine tot mai actual şi mai urgent apelul lui Hristos: «De nu vă veţi pocăi, voi toţi veţi pieri» (Lc. 13, 3). Biserica neamului românesc este chemată să-şi exercite rolul ei de Mamă şi Învăţătoare, aducându-i pe cei înstrăinaţi în casa Tatălui şi slujindu-i pe cei vitregiţi de soartă.

De aceea, e bine ca fiecare dintre noi, cleric sau mirean, să fie implicat activ în societatea noastră, zicându-şi cu Fericitul Augustin: «Mi-e frică de Dumnezeu Care trece şi nu Se mai întoarce»” le-a spus Irineu, celor prezenți.

Din poza de grup nu au lipsit primari și reprezentanți ai unor instituții publice din Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. pilu

    sâmbătă, 28.01.2023 at 12:43

    Cele zece porunci voi le-aţi inventat, deci voi să vă ţineţi de ele. Alţii au alte porunci, şi se ţin de ele. Nu toţi oamenii vă împărtăşesc opiniile. Obişnuiţi-vă cu asta.

  2. Ion Ionescu

    sâmbătă, 28.01.2023 at 16:51

    Iar pe noi ctestinii ortodocsi nu ne interesează opiniile slujitorilor întunericului.

  3. Ion Ionescu

    sâmbătă, 28.01.2023 at 16:56

    Pilule, obisnuieste-te tu cu ideea ca opiniile slugilor întunericului, pentru noi creștinii ortodocși, sunt ca inexistente. Dacă nu îți convine ceea ce face biserică ortodoxă româna, biserică neamului romanesc, du-te și simte-te bine la sectari sau la păgâni. Nu îți vom simți lipsa.

  4. pilu

    sâmbătă, 28.01.2023 at 22:02

    ION IONESCU
    Mie îmi convine ce face biserica ortodoxă,dar asta nu înseamnă că trebuie să mă ţin de îndobitocirile lor. Tu, da,cine ştie de pe ce coclauri eşti şi altceva nu ai văzut până la o anumită vârstă. Nu pot să-ţi imput nimic din acest punct de vedere, fiecare cu drumul lui.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax