Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ședința anuală a Consiliului eparhial și a Adunării eparhiale din cadrul Arhiepiscopiei Alba Iulia

Publicat

Ședința anuală a Consiliului eparhial și a Adunării eparhiale din cadrul Arhiepiscopiei Alba Iulia s-a desfășurat joi în sala de conferințe a căminului bisericesc „Peregrinus” din municipiul Alba Iulia.

În prima parte a zilei, începând cu ora 9.00, a avut loc ședința Consiliului eparhial, în cadrul căreia membrii organismului, clerici și mireni, au dezbătut principalele activități derulate în anul 2023.

Printre participanți s-au regăsit mulți politicieni, printre care primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, prefectul Nicolae Albu și alți primari din județ.

De la ora 10.00, a fost programată întrunirea membrilor Adunării eparhiale pe comisii de specialitate, lucrările fiind conduse de către părinții consilieri eparhiali.

Ulterior, de la ora 10.30, în biserica „Sfântul Mare Mucenic Mina” din incinta Mănăstirii „Hristos Pantocrator”, arhiepiscopul Irineu a oficiat slujba de Te-Deum.

Lucrările Adunării eparhiale au continuat, începând cu ora 11.15, cu prezentarea rapoartelor generale anuale de către consilierii eparhiali.

În cadrul acestora, au fost evidențiate obiectivele care au fost atinse în anul 2023.

De asemenea, au fost prezentate misiunile pastoral-misionare și cultural-filantropice din noul an.

Vezi și: Cine este ÎPS Irineu. Biografia acestuia, publicată de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia

„Adunarea eparhială de astăzi este un bilanţ al activităţilor diverse desfăşurate în anul 2023 pe raza Arhiepiscopiei noastre.

Din toate cele înfăptuite rezultă că Ortodoxia, în acest spaţiu transilvan, este ortopraxie sau credinţă lucrătoare prin fapte de iubire.

Cu toţii ne-am străduit să manifestăm o vieţuire după standardele Evangheliei şi să susţinem dinamismul slujirii în via Domnului.

În felul acesta, Eparhia de Alba Iulia este un centru de iradiere pastorală, culturală şi filantropică, spre folosul multora” a spus arhiepiscopul Irineu.

Sursă: Reîntregirea

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. cici1800

    vineri, 26.01.2024 at 10:12

    „Cu toţii ne-am străduit să manifestăm o vieţuire după standardele Evangheliei şi să susţinem dinamismul slujirii în via Domnului.”

    O adunatura de putori si lenesi! Nicaieri in Evanghelie nu zice ca trebuie sa stai ca un parazit pe spatele celor care muncesc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax