Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ședință comună a guvernelor României și Spaniei. Jurnaliști: Întâlnire cenzurată de MAE, vor lipsi problemele reale ale românilor

Publicat

Guvernul României și cel al Regatului Spaniei organizează o ședință comună de guvern în 23 noiembrie, la Castellón de la Plana, unde locuiesc 36.743 de români, cel mai mare procent raportat la populația totală.

Ambasadorul George Bologan s-a aflat în perioada 17-18 noiembrie, în Castellón de la Plana, pentru pregătirea ședinței, potrivit unui comunicat al MAE, însă detaliile lipsesc.

Nu se precizează nici măcar data întâlnirii celor două guverne, o informație oferită doar de presa de limbă română din Spania.

Cei peste un milion de români care trăiesc acolo au mai multe probleme, pe care le-ar dori pe agenda comună a celor două guverne.

Ce probleme au românii din Spania

Pe lângă dubla cetățenie, aceștia ar dori rezolvări la problema recunoașterea diplomelor, accesul la pensie, discriminarea practicată de unele companii private, documentul NIE, investiții pentru conexiuni aeriene mai dese și mai ieftine, stimularea serioasă a mișcării asociative etc.

Jurnaliștii de la Romanul.eu,  publicație a românilor din Spania scriu că până la această oră, misiunea diplomatică a României din Spania nu a informat jurnaliștii care locuiesc acolo despre această reuniune și nu a transmis detalii despre posibilitatea de a se acredita ca să pună întrebări.

”Va fi așadar o nouă reuniune cenzurată de conducerea MAE, care de mai mulți ani face selecție în rândul presei din comunitate și care ascunde agenda publică a misiunii diplomatice de la Madrid.

Scopul unui astfel de comportament, pe care-l vedem aplicat cu succes în Rusia, Iran și alte dictaturi, nu poate fi decât acela de a-l feri pe ambasador sau pe alți oficiali MAE de eventale bâlbâieli sau de întrebările „neașteptate” (…)

Și așteptăm postările post-factum de pe Facebook-ul ambasadei, din care nu vom afla nimic concret, dar vom putea să citim „compunerile literare” în care limba română este pusă la grea încercare.

Ar fi fost util, desigur, să se adune niște revendicări de la românii din Spania, ca să fie discutate concret cu această ocazie, unică” scrie publicația.

Și alți jurnaliști din Spania consideră că va fi o întâlnire la care vor avea acces doar români atent selecționați, care nu vor pune în dificultate ambasada.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax