Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Şedinţă de CL Alba Iulia: Consilierii votează închirierea prin licitaţie a spaţiilor din Cetate pentru amenajare de terase sezoniere

Publicat

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia votează vineri noi proiecte hotărâre, de interes pentru cetăţeni. Între acestea se numără şi aprobarea regulamentelor de amenajare a teraselor sezoniere pe traseul sanţurilor Fortificaţiei de tip Vauban  – Cetatea Alba Carolina, Planul Urbanistic de Detaliu „Amenajare zona expoziţională şi de agrement Mocăniţa – Gara Mică, str. Nicolae Bălcescu, Alba Iulia”, dar şi închirierea prin licitaţie publică a unor terenuri situate pe traseul şanţurilor în scopul amenajării de terase sezoniere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer, consilierii vor supune la vot regulamentul de amenajare a teraselor sezoniere pe traseul şanţurilor fortificaţiei. După finalizarea acestei proceduri, se va proceda la organizarea în perioada următoare a unei licitaţii în vederea atribuirii acestor terase. Este vorba despre 13 spaţii din interiorul Cetăţii care vor fi închiriate prin licitaţie publică. În cadul şedinţei de consiliu, va fi prezentată şi o hartă cu locaţiile exacte ale acestor terase. Terenurile au o suprafaţă cuprinsă între 160 şi 372 de metri pătraţi.

Pe ordinea de zi se află şi aprobarea PUD-ului pentru „Amenajare zona expoziţională şi de agrement Mocăniţa – Gara Mică, str. Nicolae Bălcescu, Alba Iulia”. Aşa cum vă precizam într-un material anterior, seria atracțiilor turistice din Alba Iulia va fi completată cu rezultatul unui proiect iniţiat de consilierii locali, care au votat, în iulie 2011, pentru repunerea în folosință a vechii „Mocănițe”, care a circulat prin Alba Iulia în anii `70-`80.

Locomotiva care a fost restaurată a fost găsită la Gurahonț, în județul Arad, unde, potrivit declaraţiilor primarului Mircea Hava de anul trecut, „de 18 ani stătea numai în ploaie”. Citiţi mai multe despre readucerea la viaţă a Mocăniţei.

Vedeţi integral ordinea de zi a şedinţei extraordinare a CL din 20 aprilie:

1.Aprobarea rectificării bugetului general de venituri şi cheltuieli pe anul 2012
2. Aprobarea  execuţiei bugetului general de venituri şi cheltuieli pe trimestrul I anul 2012 al municipiului Alba Iulia
3. Aprobarea Regulamentului de amenajare a teraselor sezoniere pe traseul şanţurilor Fortificaţiei de tip Vauban  – Cetatea Alba Carolina,  municipiul Alba Iulia
4. Aprobarea unor documentaţii de urbanism:
Art.1 Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „Amenajare zona expoziţională şi de agrement Mocăniţa – Gara Mică, str. Nicolae Bălcescu, Alba Iulia”, beneficiar municipiul Alba Iulia, conform planului de situaţie anexat.
5. Închirierea prin licitaţie publică a unor terenuri situate pe traseul şanţurilor Fortificaţiei de tip Vauban Alba Iulia, în scopul amenajării de terase sezoniere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ribbentrop-molotov

    miercuri, 18.04.2012 at 18:08

    haida cu manele… ca atata va duce capul dobitocilooor!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax