Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ședința de Guvern a fost ÎNTRERUPTĂ din cauza scandalului dintre PNL și USR PLUS. Motivul: Programul ”Anghel Saligny), noul PNDL

Publicat

Ședința de guvern a fost suspendată și ar putea fi reluată la ora 19, după un adevărat scandal între PNL și USR PLUS, legat de faptul că premierul Florin Cîțu a vrut să introducă programul ”Anghel Saligny” (considerat noul PNLD) pe ordinea de zi suplimentară. 

Premierul Florin Cîțu a motivat decizia din punct de vedere legal, printr-un un presupus aviz tacit al Ministerului Justiției pentru proiectul de OUG privind programul de 50 miliarde de lei ”Anghel Saligny”, dar miniștrii USR PLUS au considerat că avizul Ministerului Justiției este obligatoriu, deci nu putea fi tacit.

USR PLUS îl acuză pe premier că vrea să adopte programul respectiv, destinat primarilor, pentru a-și cumpăra voturile din PNL la congresul din 25 septembrie.

Premierul Florin Cîțu a decis să ignore opoziția manifestată de cei de la USR-PLUS și a băgat pe ordinea de zi suplimentară proiectul prin care va fi pornit Programul ”Anghel Saligny”.

În acest context, ședința de Guvern a fost una extrem de tensionată și a fost întreruptă. Premierul Florin Cîțu, vicepremierul și liderul USR, Dan Barna, dar și vicepremierul și liderul UDMR, Kelemen Hunor au iantrat la discuții, separat de restul participanților.

Cele 50 de miliarde de lei  din program ar urma să fie cheltuite în următorii 6 ani pentru proiecte de infrastructură mici, în teritoriu.

USR PLUS a respins însă proiectul, motivând că preia toate erorile din vechiul PNDL.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax