Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ședință fulger la PSD Alba, înaintea ”CEx” național. Au vorbit, dar au rămas tot cu cine s-a stabilit: cu Dragnea

Publicat

Organizația județeană Alba a PSD rămâne alături de Liviu Dragnea. Surse din partid au declarat pentru Alba24 că filiala îl va susține în continuare pe actualul președinte, în ciuda scrisorii mai multor lideri ai partidului, prin care i se cere demisia.

Concluzia vine după o ședință a Comitetului Executiv Județean, varianta locală a ”Cex”-ului național în care se va discuta vineri situația lui Liviu Dragnea.

Ședința a avut loc joi și ”fiecare a avut ocazia să își spună părerea” legată de acest subiect, au declarat sursele noastre. Totuși, PSD Alba nu a transmis nici o poziție oficială legată de un subiect cu adevărat importantă pentru partid.

Președintele Ioan Dîrzu era considerat un apropiat al vicepremierului Paul Stănescu, însă cu toate acestea rămâne de partea lui Dragnea. Acesta nu a putut fi contactat pentru a-și motiva poziția.

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte, vineri, de la ora 12.30. În cadrul şedinţei se va pune în discuţie scrisoarea semnată de liderii partidului, prin care se solicită retragerea din funcţia de preşedinte a lui Liviu Dragnea şi preluarea funcţiei, în regim de interimat, de către premierul Viorica Dăncilă. Surse din partid au declarat că acesta va cere demisia Vioricăi Dăncilă din funcția de prim-ministru.

Negocieri dure

Cu o zi înainte de CEx, atât Liviu Dragnea, cât şi cei care îi sunt împotrivă poartă negocieri dure cu filialele care nu au luat  încă o decizie în poziţionarea faţă de scrisoarea în care dizidenţii îi cer demisia lui Dragnea. În mod normal, negocierile se duc pe bani sau pe funcţii. Surse din partid au declarat că negocierile pe funcţii sunt relative, întrucât Liviu Dragnea nu are ce funcţii să acorde acum, iar contractele de la Ministerul Dezvoltării, condus de Paul Stănescu, care merg către primari şi baroni, au fost semnate deja. În ceea ce privește alegerea filialei din Alba, se pare că Ioan Dîrzu se află în tabără PRO Liviu Dragnea.

Tabăra anti-Dragnea are nevoie de 35 de voturi în CEx, care are 68 de membri: dacă se va da un vot majoritar pentru scrisoare, ar urma să se propună demiterea lui Dragnea, iar apoi să se convoace un Congres.

Iată cum sunt împărţite filialele, potrivit informațiilor din presa centrală:

Tabăra ANTI-Dragnea:

Gabriela FIREA Bucureşti, Paul STĂNESCU OLT, Adrian ȚUȚUIANU Dâmboviţa, Mihai TUDOSE BR, Ion ROTARU BR, Mihai TUDORACHE SECT 1, Marian NEACȘU IL, Marcel CIOLACU BZ,, Robert NEGOIȚĂ SECT 3, Ion MOCIOALCĂ CS, Șerban VALECA AG, Nicolae BĂDĂLĂU GR, Daniel BĂLUȚĂ SECT 4, Horia TEODORESCU TL, Aladin GEORGESCU MH, PANDEA CL, DOBRA TM
Rodica NASSAR SECT 2, Gabriel PETREA TSD.

Tabăra PRO-Dragnea:

Maricel Popa (Iași), Ionel Arsene (Neamț), Doina Fedorovici (Botoșani), Dragoș Benea (Bacău), Claudiu Manda (Dolj), Florin Cârciumaru (Gorj), Ioan Stan (Suceava), Constantin Rădulescu (Vâlcea), Marius Dunca (Brașov), Aurelia Fedorca (Satu Mare), Dan Nica (Galați), Ioan Dârzu (Alba), Adrian Gâdea (Teleorman), Ioan Mang (Bihor), Daniel Florea (sector 5), Rovana Plumb (Organizația de Femei a PSD), Laurențiu Nistor (Hunedoara).

Tabăra indecişilor

Organizațiile indecise (lideri și județe): Gabriel Zetea (Maramureș), Tiberiu Marc (Sălaj) , Horia Grama (Covasna), Mircea Dușa (Harghita), Vasile Gliga (Mureș), Gabriel Mutu (sector 6), Bogdan Toader (Prahova), Dumitru Buzatu (Vasului)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    joi, 20.09.2018 at 17:35

    Citind alte site-uri se pare ca nu este asa. Dar oricum daca te iei dupa PSd-istii albaiulieni constati ca habar nu au pe ce lume se afla. Tot timpul au fost asa. Ca dovada rezultate de cacao de la alegeri. Sunteti ca apa de ploaie si aia tulbure.

  2. Ali Baba

    vineri, 21.09.2018 at 11:01

    Normal, daca li s-a promis cate-n luna si in stele. Astia se dau dupa cum bate vantul. Si-au dat foc la caruta cu mana lor! Prostii!

  3. Andrei

    vineri, 21.09.2018 at 11:08

    Niste oi !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax