Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Şedinţă la Consiliul Local Aiud. Taxele locale rămân majorate cu 16,05%. Vezi ce proiecte au mai fost aprobate

Publicat

Consilierii locali din Aiud s-au reunit, marţi, de la ora 14.00, în şedinţă ordinară, cu 48 de puncte pe ordinea de zi. Au fost luate în discuţie proiecte privind reducerea taxelor şi impozitelor locale la nivelul celor de anul trecut – o propunere a grupului de consilieri PDL, despre utilizarea excedentului bugetar şi a fondurilor nerambursabile sau serviciul de salubrizare în municipiu. De asemenea, primarul Horaţiu Josan a propus acordarea titlului de cetăţean de onoare cercetătorului aiudean în domeniul autismului Sergiu Paşca, de la Universitatea americană Standford.

În urma şedinţei de marţi, aiudenii află care este nivelul taxelor şi impozitelor locale aplicabile la Aiud, pentru anul 2013. După ce aleşii locali au votat, în şedinţa din 9 ianuarie, majorarea acestora cu 16,05%, grupul consilierilor PDL au solicitat revenirea la valorile de anul trecut. Proiectul nu a trecut însă de votul în CL. Au votat „pentru” doar 6 consilieri PDL şi doi de la PP-DD, însă 10 au fost „împotrivă” (USL şi UDMR).

Tot marţi, consilierii au mai decis asupra modalităţii de utilizare a excedentului bugetar al anului 2012 bugetului fondurilor nerambursabile al municipiului Aiud pe anul 2013, a reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat propusă să funcţioneze în anul şcolar 2013 – 2014 şi aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare pentru mai multe organisme din subordinea primăriei.

Consilierii au mai votat proiectul de hotărâre privind  aprobarea autorizaţiilor taxi emise de autoritatea de autorizare din cadrul Municipiului Aiud, cel privind  modificarea şi completarea  prin act adiţional a contractului  nr. 10136 din 16 august 2010 pentru delegarea de gestiune prin concesiune, a serviciului public de salubrizare a Municipiului Aiud  şi a localităţilor componente şi aparţinătoare sau aprobă cotizaţiile la Asociaţia  Apa Alba şi Asociaţia „Oraşe-Energie în România” (OER) Braşov.

De asemenea, s-a stabilit sensul unic de circulaţie dinspre str. Ecaterina Varga spre str. Ion Creangă din Aiud şi acordarea de facilităţi la transportul public local de călători pe raza municipiului.

Un alt proiect de hotărâre vizează aprobarea DALI Eficientizarea Sistemului de Încălzire la Şcoala Gimnazială nr.3 Axente Sever  Aiud, Creşă, G.P.P. Nr. 2.

Consilierii au mai decis asupra cererii formulate de operatorul de salubritate SC  GreenDays Valorizacos dos Reziduos, Proteccao do Ambiente Sa, cu sediul în Aiud, prin care solicită concesionarea terenului în suprafaţă de 3000 mp, situat în zona staţiei de transfer deşeuri de pe str. Tribun Tudoran,  pe o perioadă de 10 ani.

Tot pe ordinea de zi s-a aflat propunerea de acordare a titlului de cetăţean de onoare al municipiului Aiud pentru Sergiu Paşca, un tânăr de 30 de ani, cercetător postdoctoral în domeniul autismului, la Universitatea Standford din SUA şi deţinătorul titlului de „Cel mai bun student român din străinătate“ acordat de Gala Ligii Studenţilor Români din Străinătate din 2013. Este absolvent al Colegiului Naţional ”Titu Maiorescu” din Aiud şi al Facultăţii de Medicină Generală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj. Proiectul a fost aprobat în CL.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. sorin groza

    luni, 18.02.2013 at 13:54

    Primaria AIUD!!!!! Cand asfaltati drumul de la Generala 1 pana la Magina(de fapt pana in FELEUD) ? Acum sunteti la putere si in guvern, aveti bani, faceti soseaua ca se rup masinile!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax