Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Şedinţă la Prefectura Alba, pe tema caniculei. Pericol de alunecări de teren la Căpud

Publicat

Autorităţile judeţene Alba au participat, joi, la o şedinţă în care au stabilit măsuri organizatorice în contextual codului portocaliu de caniculă, valabil până în 26 august. Au fost vizate problemele de asigurare a alimentării cu apă şi situaţia de la Căpud, lângă Teiuş, unde există pericol de alunecări de teren.

La şedinţă au participat prefectul Dan Coriolan Simedru, subprefectul Cornel Murg şi reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Române.

A fost discutată problema alimentării cu apă a zonelor cele mai afectate de secetă, fiind solicitată lista cursurilor de apă din judeţ care au secat şi a locurilor unde există puţine surse de apă, precum şi potenţialul acestora.

Pe lângă problemele cauzate de lipsa apei, la Căpud, unde există pericolul unor alunecări de teren, ce pot afecta şcoala, dar şi sursa de apă, în condiţiile secetei, prefectul judeţului Alba a arătat că ar trebui consultaţi specialişti.

De asemenea, acesta a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică să ia toate măsurile necesare pentru reactivarea punctelor de prim ajutor, care să funcţioneze pe toată perioada valabilităţii codului de avertizare meteorologică. În acelaşi context, cetăţenii judeţului Alba sunt rugaţi să îşi ia, la rândul lor, măsuri personale de protecţie şi să evite expunerea prelungită la soare, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Alba.

Săptămâna viitoare va avea loc şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la care prefectul a solicitat să fie invitaţi şi primarii din zonele cu probleme.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate