Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ședințele cu părinții vor putea fi înregistrate. Amendament depus pentru noile Legi ale Educației

Publicat

Ședințele cu părinții vor putea fi înregistrate de către profesori, potrivit unui amendament la noile legi ale educației, depus de PSD.

Situația în care cadrele pot face acest lucru este aceea în care ar putea fi amenințați sau consideră că pot apărea manifestări de bullying la adresa lor, conform Edupedu.

Propunerea apare pe lista de amendamente depuse de partide pentru Legile Educației Deca, din partea PSD.

Art. 218 – „(4) Înregistrarea activității didactice poate fi făcută numai în conformitate cu actele normative emise de Ministerul Educației, cu excepția situațiilor în care înregistrarea activității didactice este dispusă în temeiul unor dispoziții ale Codului de Procedură Penală sau al unor norme emise de ministerele cu rețea de învățământ proprie.

Nu se consideră înregistrare a activității didactice, stocarea imaginilor audio-video de pe camerele de supraveghere din unitățile de învățământ unde este implementat un sistem de supraveghere audio-video, în condițiile legislației în vigoare. Cadrele didactice pot solicita înregistrarea şedinţelor la întâlnirile cu părinţii, acolo unde se consideră că pot exista manifestări de  bullying la adresa lor”, potrivit propunerii PSD.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax