Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sediu nou pentru Grădinița cu program prelungit nr. 16 la Alba Iulia. Investiția este de 11,4 milioane lei

Publicat

Grădinița cu program prelungit nr. 16 din Alba Iulia va avea sediu propriu. Contractul pentru finanțarea investiției de 11,4 milioane de lei a fost semnat în 25 februarie, iar lucrările ar urma să înceapă în acest an.

De 36 de ani, grădinița funcționează la parterul unei clădiri a Liceului Tehnologic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia. Sediul nou ar urma să fie gata în 2022.

Din 2005, grădinița se află la parterul unei clădiri construite ca internat al liceului, iar din cauza spațiului insuficient și a condițiilor aceasta nu poate funcționa la capacitate optimă, motiv pentru care administrația locală a găsit o nouă locație, încă din 2017. Grădinița va fi amenajată în amplasamentul fostei cantine a liceului.

Abia în 2020 a fost semnat contractul de finanțare a investiției. Valoarea totală a acestui proiect este de 11.744.350,28 lei, din care 4.059.984,57 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă alocată prin POR pentru realizarea activităților. Proiectul este estimat să fie finalizat în noiembrie 2022.

Clădirea fostei cantine va fi extinsă pe orizontală și vertical, pe o suprafață de 1.004,5 mp (în termen de 36 luni).

Construcția va avea suprafața construită desfășurată de 2.263,3 mp și va fi dotată cu mobilier interior adecvat spațiilor și echipamente pentru bucătărie. Amenajarea exterioară urmărește necesitățile funcțiunii principale și îmbunătățirea calității mediului, existând următoarele zone distincte: zona curții alocată recreației, jocului, echipată cu dotări specifice vârstei utilizatorilor (leagăne, tobogane, balansoare, gropi de nisip, etc.), zona terenurilor alocate circulațiilor și acceselor cu alei pietonale și carosabile, respectiv zona verde plantată de-a lungul împrejmuirilor.

Grădinița va avea o capacitate de 160 copii preșcolari, în cadrul a 8 grupe. În această incintă ar urma să-și desfășoare activitatea din Grădinița cu Program Prelungit nr. 14.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate