Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Sediul Grădiniței cu Program Prelungit nr. 12 din Alba Iulia va fi modernizat. Cât este investiția

Publicat

Sediul Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 12 din Alba Iulia va fi modernizat, pentru creșterea eficienței energetice și reducerea consumului de energie pentru încălzire între 30 și 60%. Beneficiari sunt cei 308 copii și personalul instituției, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Finanțarea este asigurată printr-un proiect câștigat de Primăria Alba Iulia și finanțat prin PNRR cu aproape 1 milion de euro.

”Vorbim despre lucrări ample, pentru că suprafața construită desfășurată a grădiniței depășește 2.300 mp.

Vor fi termoizolați pereții exteriori, planșeul peste ultimul nivel și planșeul peste subsol, dar va fi înlocuită și tâmplăria existentă cu tâmplărie cu performanță ridicată, dotată cu grile de ventilare.

Se vor monta două cazane de pardoseală în condensație, sisteme alternative de producere a energiei termice și apei calde menajere, vor fi înlocuite corpurile de iluminat existente cu corpuri LED și, foarte important, va fi realizată instalația de detectare, semnalizare și avertizare incendiu.

De asemenea, vor fi refăcute acoperișul și sistemele de evacuare a apei pluviale. Nu în ultimul rând, Grădinița Nr. 12 va beneficia de o stație de încărcare pentru mașini electrice”, a explicat primarul.

Contractul de proiect și execuție lucrări a fost semnat cu asocierea Transilvania Prest Solutions SRL – Adal Solutions SRL. Valoarea contractului este de 4.095.000 lei (fără TVA). După realizarea serviciilor de elaborare a proiectului în fazele menționate, execuția propriu-zisă a lucrărilor este de 12 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor.

foto: arhivă (Facebook, Grădinița cu Program Prelungit nr. 12)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax