Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sediul în care va funcționa viitorul centru medical din Ocna Mureș a fost renovat. Serviciile medicale, disponibile din 2020

Publicat

colaj ocna mures
ocnamureșonline.ro

Speranță pentru locuitorii din Ocna Mureș, în ceea ce privește serviciile medicale din oraș. Lucrările de amenajare a viitorului centru multifuncțional de sănătate situat în clădirea fostului Spital Orășenesc sunt finalizate în proporție de 90% și se estimează că la începutul anului 2020, acesta va fi funcțional.

La primul etaj al clădirii, vor funcționa în regim de spitalizare de zi, cabinete de consultații, săli de tratamente și saloane pentru specialitățile: medicină internă, pediatrie și ginecologie.

Cu o investiție de 1.300.000 de lei, bani din partea Consiliului Județean Alba, noua secție va fi formată din 29 de spații medicale, dotată cu 20 de paturi și un punct de recoltare analize medicale.

De asemenea, în investiție intră și achiziția a peste 20 obiecte medicale și obiecte de inventar. 

Data de finalizare a proiectului care prevede reparații capitale și dotări la centrul multifuncțional este 31 octombrie 2019. Se preconizează ca până la finele anului 2019, vor fi realizate achizițiile privind dotările medicale și organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de muncă din cadrul secției.

ocna mures

Spitalul Județean Alba Iulia, unitate care administrează, spațiul a actualizat structura organizatorică a spitalului fiind realizate toate demersurile necesare în vederea demarării activității medicale.

În vederea bunei funcționări a centrului de sănătate acesta va fi împărțit în două zone principale: zona ambulator și zona de spitalizare propriu zisă.

ocna mures

Zona ambulator va include cabinete de specialitate și săli de tratamente pentru medicina internă, obstretică ginecologie, pediatrie și grupuri sanitare pentru pacienți. Zona de ambulator a secției de pediatrie va fi separată de restul spațiilor din clinică și va avea grup sanitar pentru copii.

Zona de spitalizare include 2 saloane cu câte 4 paturi pentru pediatrie, 2 saloane cu 2 și respectiv 3 paturi pentru ginecologie și 2 saloane cu 4 și respectiv 3 paturi pentru medicină internă.

ocna mures

Mai mult, spitalizarea de zi va include și un oficiu alimentar cu o sală de mese pentru adulți.

Sursă foto: ocnamureșonline.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax