Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sediul Jandarmeriei Alba va fi modernizat și reabilitat termic. Sistem modern de încălzire/răcire și panouri solare

Publicat

Sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba va fi reabilitat termic și modernizat printr-o investiție de peste 2,7 milioane de lei. Pe lângă termoizolație, înlocuirea tâmplăriei și a instalațiilor, clădirea administrativă situată în municipiul Alba Iulia va fi dotată cu panouri solare și va beneficia de un sistem modern de încălzire / răcire cu ventiloconvectoare montate pe pardoseală.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind achiziția serviciilor de proiectare tehnică și execuție lucrări la obiectivul de investitii „Creşterea eficienţei energetice a clădirii administrative la Unitatea Militară 0338 Alba Iulia (Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba)”.

Valoarea totală estimată este de 2.775.026,98 de lei, durata de execuție a contractului fiind de 22 de luni.

Potrivit caietului de sarcini, prin proiect se dorește creșterea eficienței energetice a clădirii administrative, prin reabilitarea termică și modernizarea instalațiilor aferente construcției. Astfel, se urmărește reducerea consumului anual de energie primară (cu 247.728,09 kw/an – respectiv de la 319.204,93 kw/an la 71.478,84 kw/an) și scăderea nivelului anual specific al gazelor cu efect de seră (cu 40,60 tone de CO2 – respectiv de la 52,05 tone de CO2 la 11,45 tone de CO2).

Imobilul – teren și construcții, aflat în proprietatea statului român și în administrarea MAI prin Unitatea militară 0338 Alba Iulia este situat în municipiul Alba Iulia, pe strada Alexandru Ioan Cuza. Suprafața construită a clădirii este de 383,60 mp, iar suprafața desfășurată este de 1990,55 mp.

În prezent, pereții interiori ai clădirii sunt tencuiți cu mortar și var, peste care s-au aplicat zugrăveli cu humă și vopsitorii obișnuite. Pardoselile sunt din mozaic și din parchet/mochetă. Fațadele sunt finisate cu tencuieli obișnuite din mortar de ciment cu var. Tâmplăria exterioară a suferit unele modificări efectuate în perioada 2008 – 2014 și în momentul de față ferestrele sunt din PVC cu geam termoizolant.

Conform caietului de sarcini, investiția constă în realizarea a două tipuri de măsuri de creștere a eficienței energetice, respectiv:

  • soluții pe partea de construcții
    • termoizolarea pereților exteriori
    • termoizolarea soclului
    • termoizolarea planșeului în pod
    • termoizolarea planșeului peste canalul tehnic
    • înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie din lemn stratificat cu geam termoizolant low-e
  • soluții pe partea de instalații
    • instalarea unor soluții de producere a energiei din surse regenerabile: panouri solare, pompe de căldură
    • înlocuirea conductelor ce alcătuiesc distribuția instalației de alimentare cu apă caldă
    • înlocuirea conductei de alimentare cu apă rece
    • dirijarea apelor pluviale spre canalizarea stradală
    • încălzirea și răcirea spațiilor cu ventiloconvectoare cu montaj vertical pe pardoseală
    • modernizarea și eficientizarea instalaților de iluminat artificial prin: reproiectarea și înlocuirea cablurilor din rețeaua existentă, înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu corpuri noi echipate cu becuri eficiente, montarea de dispozitive de alimentare și deconectare a surselor de iluminat artificial, înlocuirea tablourilor electrice

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax