Connect with us
Publicitate

CUGIR

Sediul Poliției din Cugir, reabilitat printr-o finanțare PNRR. Va avea inclusiv o stație de încărcare pentru mașini electrice

Publicat

Sediul Poliției Cugir va fi reabilitat printr-o finanțare prin PNRR. Proiectul a fost depus de către Ministerul Afacerilor Interne, în calitate de Lider de parteneriat, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Alba, având calitatea de Partener 2 (Beneficiar).

Valoarea totală a proiectului (cu TVA), este de 1,842,345.09 de lei, din care 1,548,189.15 lei valoarea eligibilă din PNRR și 294,155.94 lei valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR, iar implementarea acestuia se va realiza în perioada 11 noiembrie 2022 – 11 noiembrie 2024.

Obiectivul proiectului urmărește îndeplinirea standardelor și cerințelor Uniunii Europene, coroborat cu necesitatea mondială de a reduce consumul de energii convenționale, reducerea emisiilor de dioxid de carbon, reducerea cheltuielilor cu utilitățile și, implicit, protejarea mediului înconjurător.

Reabilitarea sediului Poliţiei Oraşului Cugir reprezintă o oportunitate majoră pentru modernizarea durabilă a fondului construit existent.

De asemenea, creşterea eficienţei energetice în energia primară poate contribui semnificativ la asigurarea unei performanţe energetice crescute a clădiri.

În cadrul proiectului se vor desfășura activități de renovare energetică aprofundată a clădirii în care funcționează Poliția Orașului Cugir, respectiv de instalare a unei stații de încărcare vehicule electrice cu putere de peste 22 KW.

Prin realizarea obiectivului de investiție ,,Reabilitarea și modernizarea Sediului Poliției Orașului Cugir” se urmărește reducerea consumului anual specific de energie finală pentru încălzire cu 76,6% kWh/mp an, reducerea consumului de energie primară cu 60,2% kWh/mp/an, reducerea nivelului anual estimat al gazelor cu efect de seră la sfârșitul implementării proiectului la 22,06% echivalent kgCO2/mp/an de la 100,98 echivalent kg CO2/mp/an.

Acest apel de proiecte este gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei finanţat din fonduri europene prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României şi din fonduri naţionale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax