Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sediul Primăriei comunei Berghin, alimentat cu energie verde. Proiect pentru amplasarea unui sistem fotovoltaic cu 20 de panouri

Publicat

Primăria comunei Berghin va fi alimentată cu energie electrică obţinută din surse regenerabile. În acest sens, administrația locală urmărește amplasarea unui sistem fotovoltaic cu 20 de panouri, pe terenul de lângă sediul Primăriei. 

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a anunțat depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Eficientizare energetică primărie Berghin”.

Potrivit memoriului tehnic, proiectul urmărește realizarea unui sistem fotovoltaic ce urmează să fie montat pe terenul pe care se află clădirea Primăriei. Sistemul ales este unul de tip on-grid, ce va permite injectarea în rețea a surplusului de energie electrică produsă de panouri.

Sitemul este format din 20 de panouri fotovoltaice cu o capacitate de 270 W, ce urmează să fie fixate pe profile metalice amplasate pe terenul Primăriei. Panourile vor fi împărțite în două serii a câte 10 bucăți fiecare, corelate cu tensiunea de intrare în invertoare.

S-au avut în vedere panouri fotovoltaice performante cu putere mare pe unitatea de suprafață și eficiență foarte bună în ce privește transformarea energiei radiației solare în energie electrică.

Grupurile de panouri se vor lega la cutii de conexiuni, care ulterior grupat vor fi racordate la intrarea în invertor, pentru realizarea conversiei parametrilor energiei electrice, din curent continuu în curent alternativ. Conexiunea până la invertor se va face prin cabluri de energie electrica pozate în copex metalic, sau aparent pe perete cu ajutorul jgheaburilor din PVC.

Amplasarea panourilor este orientată înspre sud, la un unghi de înclinare de 35 de grade. Panourile fotovoltaice sunt grupate astfel încât să asigure putere de intrare a modulelor de invertoare.

Valoarea investiției este de 134.886 de lei, fără TVA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax