Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Șef de la Poliția Locală Alba Iulia, condamnat definitiv după ce a condus beat și s-a răsturnat cu mașina. Ce pedeapsă a primit

Publicat

Șeful Biroului Ordine și Liniște Publică din cadrul Serviciului Poliția Locală Alba Iulia, Marin Calota, a fost condamnat defnitiv după ce a condus sub influența alcoolului. 

După o primă condamnare în primă instanță, la Judecătoria Alba Iulia, în urma apelului, dosarul s-a mutat pe rolul instanței superioare, la Curtea de Apel Alba Iulia. 

La Judecătoria Alba Iulia magistrații l-au condamnat pe angajatul primăriei Alba Iulia la un an de închisoare cu suspendare, în data de 3 iunie 2022.

”Analizând materialul probator administrat în cursul urmăriri penale instanța constată că situația de fapt astfel cum a fost descrisă în cuprinsul actului de sesizare al instanței este una corectă și corespunde realității.

Astfel, în data de 25.07.2020, în jurul orei 18.40, inculpatul Calota Marin a condus autoturismul marca OPEL cu nr. de înmatriculare (..) pe DJ107L pe raza localității Totoi, pe fondul consumului de alcool şi a neadaptării vitezei la condiţiile de drum umed, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a ieşit în afara carosabilului, răsturnându-se.

Echipajul de poliţie sosit la locul accidentului l-a testat pe inculpatul Calotă Marin cu aparatul etilotest marca Drager, rezultatul fiind 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform testului nr. 00199, aşa cum rezultă şi din procesul – verbal de constatare a infracţiunii încheiat în data de 25.07.2020 şi din înscrisul aflat la fila 19.

Inculpatul a fost condus la Spitalul Judeţean Alba, unde la ora 19:37 i-a fost recoltată prima probă de sânge, iar la ora 20:37 cea de-a doua probă de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie.

Din buletinul de analiză toxicologică-alcoolemie  (…) din data de 03.08.2020, emis de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Alba, reiese că la data de 25.07.2020, ora 19:37, inculpatul avea o îmbibaţie alcoolică de 2,27 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 1,83 g/l la a doua probă, recoltată la ora 20:37. Fiind audiat în calitate de suspect și ulterior în calitate de inculpat, a recunoscut săvârşirea faptei”, se arată în motivarea instanței de fond.

”Sub aspectul circumstanţelor personale ale inculpatului, instanţa reţine faptul c inculpatul  are vârsta de 49 de ani, studii superioare, de profesie şef Birou Ordine Publică Poliţia Locală Alba Iulia, este integrat în societate astfel cum rezultă din înscrisurile în circumstanţiere depuse la dosarul cauzei”, se mai arată în documentul citat.

Decizia definitivă a venit în data de 12 octombrie 2022, unde magistrații instanței superioare, au respins apelul bărbatului. Prin urmare, a fost păstrată decizia de fond care a devenit definitivă.

Mai exact, acesta a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare și la muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia sau în cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax