Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șef de la Poliția Locală Alba Iulia, condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare după ce a condus băut

Publicat

Șeful Biroului Ordine și Liniște Publică din cadrul Serviciului Poliția Locală Alba Iulia a fost condamnat de Judecătoria Alba Iulia la pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. 

Prin sentința pronunțată vineri, 3 iunie, instanța l-a obligat pe M. C. ca pe durata termenului de supraveghere să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Alba sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.

De asemenea, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia sau în cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.

„În baza art. 336 alin. 1 Cod Penal cu aplicarea art. 396 alin. 2 şi 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul CALOTĂ MARIN, la pedeapsa de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. În temeiul art. 91 Cod penal, suspendă sub supraveghere executarea pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei, termen de supraveghere stabilit conform art. 92 Cod penal. În temeiul art. 93 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Alba la date fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 94 alin. 1 Cod Penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 93 alin. 1 lit. c – e se comunică Serviciului de Probaţiune Alba.

În temeiul art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal, impune inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Alba sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În temeiul art. 93 alin. 3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul prestează muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia sau în cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. În baza art. 404 alin. 2 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 alin. 1, 4 şi 5 din Codul penal referitoare la consecinţele nerespectării măsurilor de supraveghere şi a neexecutării obligaţiilor impuse de instanţă ori stabilite de lege şi la săvârşirea de noi infracţiuni, constând în revocarea suspendării sub supraveghere.

În baza art. 32 alin. 4 din Legea nr. 252/2013 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de probaţiune, desemnează ca organ cu atribuţii pentru efectuarea supravegherii inculpatului Serviciul de Probaţiune Alba, căruia i se comunică o copie a prezentei sentinţe la rămânerea definitivă a acesteia. În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă pe inculpat la plata sumei de 900 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare, către stat, din care suma de 700 lei reprezintă cheltuieli judiciare în faza de urmărire penală. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii. Pronunţată la data de 03.06.2022, prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei”, se precizează în soluția pe scurt.

Potrivit anchetei, în 25 iulie 2020, bărbatul s-a urcat la volanul unui autoturism după ce a consumat băuturi alcoolice.

Acesta s-a răsturnat mai apoi cu mașina pe DJ 107L, pe raza localității Totoi, după ce într-o curbă a prins cu partea dreaptă o baltă, a pierdut controlul volanului şi a ieșit cu maşina în decor.

După producerea accidentului, bărbatul a părăsit autoturismul, acesta susţinând că a plecat de la faţa locului cu intenţia de a-i solicita unui prieten care deţine un utilaj agricol să îl ajute să scoată maşina din şanţ, scrie adevărul.ro.

Un echipaj de poliţie a ajuns la faţa locului, şoferul fiind identificat cu rapiditate. Datorită faptului că acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea sa cu aparatul etilotest marca Drager, care a indicat o valoare a alcoolemiei de 0.95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţistul a recunoscut faptele şi a reuşit să convingă Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia să încheie un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Atât Judecătoria Alba Iulia, cât şi Curtea de Apel, au respins acordul încheiat cu Parchetul considerându-se că pedeapsa este prea blândă în raport cu fapta acestuia.

sursa: adevărul.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Uniforma

    sâmbătă, 04.06.2022 at 04:03

    Bine, dar Marinica mai poarta sau nu toalele de militian ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax