Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Șefa DNA Alba Iulia, Danusia Boicean, se pensionează la 48 de ani. Cum a arătat lupta anticorupție în mandatele acesteia

Publicat


Procuroarea Danusia Boicean, şefa Serviciului Teritorial DNA Alba Iulia se pensionează la doar 48 de ani. CSM urmează să decidă joi, 14 noiembrie, cu privire la cererea procurorului.

Danusia Boicean se află la conducerea DNA Alba Iulia din septembrie 2013, fiind delegată, iniţial, de două ori pe o perioadă de şase luni. Ulterior a obţinut funcţia prin concurs şi este la al doilea mandat de trei ani la conducerea ST DNA Alba Iulia.

În 12 octombrie 2018, Danusia Boicean (48 ani) a fost numită de CSM pentru un nou mandat la conducerea DNA Alba Iulia, care urma să expire în 2021. După doar 1 an, procuroarea a înaintat secţiei de procurori a CSM o cerere de pesnionare.

Şedinţa în care se va discuta solicitarea magistratului are loc joi, 14 noiembrie 2019.

”Notă privind cererea formulată de doamna BOICEAN AURELIA DANUSIA, procuror şef al Serviciului Teritorial Alba din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de eliberare din funcţia de procuror, prin pensionare”, astfel apare pe ordinea de zi cererea magistratului.

Boicean este lector universitar doctor la Facultatea de Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale si Studii de Securitate de la ”Universitatea Lucian Blaga” Sibiu. Aceasta a împlinit recent 25 de ani de activitate în cariera de procuror, ceea ce îi oferă, legal, posibilitatea să se pensioneze.

Pensionarea procuroarei are loc în contextul unui scandal în care este implicat Serviciul Teritorial DNA Alba Iulia, în legătură cu un dosar în care ar fi fost vehiculat şi numele candidatului USR-PLUS la funcţia de preşedintele al României, Dan Barna. DNA Alba Iulia a închis dosarul în urmă cu câteva luni, dar, recent, soluţia de clasare a fost infirmată de un procuror din cadrul structurii centrale.

Activitatea DNA Alba Iulia, în perioada cât a fost condusă de Danusia Boicean, a avut o ”traiectorie” cu suişuri şi coborâşuri. În primul mandat au existat ceva rezultate concrete în lupta pentru combaterea corupţiei, dar, începând cu 2017, activitatea serviciului a fost aproape inexistentă.

O serie de dosare au fost afectate de decizia Curţii Constituţionale privind ”eliminarea” SRI din activitatea de urmărire informativă a suspecţilor. Instanţele au eliminat din dosare toate înregistrările efectuate de SRI, ceea ce a dus, în multe cazuri la achitarea inculpaţilor.

Probabil cel mai important inculpat trimis în judecată şi condamnat ca urmare a activităţii DNA Alba Iulia este omul de afaceri sibian Ilie Carabulea. Un eşec major il reprezintă dosarul fostului preşedinte al CJ Huedoara, Mircea Moloţ. După 5 ani de la demararea cercetărilor, în septembrie 2019, cauza a fost clasată.

Sursă: Adevarul.ro

 


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: AL DOILEA caz CONFIRMAT de coronavirus, în Alba. Persoana infectată este internată la spitalul din Alba Iulia

Publicat

Un nou caz confirmat de coronavirus în județul Alba. Este vorba despre o persoană internată și izolată la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia. Informația a fost confirmată pentru Alba24.ro, de managerului instituției sanitare, Diana Mîrza. Mai mulți angajați ai spitalului, 27 de persoane, dintre care trei medici și restul personal medical,  care au […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Prețurile la energie, gaze, apă și carburanți, plafonate prin Ordonanța militară nr. 4. Vela: Vor putea doar să scadă

Publicat

scumpiri

Prețurile la gaze, apă, salubritate, carburanți, energie termică și electrică nu vor mai putea fi majorate, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanței Militare nr. 4, pe perioada stării de urgență, a anunțat, duminică seara, ministrul MAI, Marcel Vela. Potrivit acestuia, prețurile vor putea doar să scadă, în funcție de cerere sau ofertă. Ordonanța […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Persoanele peste 65 de ani vor putea ieși din locuințe și în alte intervale orare. Ce prevede Ordonanța nr. 4

Publicat

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat duminică seara că, prin Ordonanța nr. 4, persoanele peste 65 de ani vor putea părăsi locuințele și în afara intervalului orar 11.00-13.00, în anumite condiții. ”Am clarificat cu privire la circulația persoanelor peste 65 de ani un interval orar în care își pot rezolva probleme de natură medicală: […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: 1.815 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus în România. Arafat: Refuzul de internare cade sub incidență penală

Publicat

arafat raed

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat duminică seara situația oficială a cazurilor de îmbolnăviri, dar și măsuri noi dispuse. Potrivit acestuia, până la ora 20.00, în România au fost confirmate 1.815 cazuri, au fost declarați vindecați 206 și au fost înregistrate 43 decese. Citește și 43 DECESE din cauza coronavirus în România. Cel mai […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate