Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Șefa IȘJ Alba, Marcela Dărămuș, a distribuit pe Facebook o lege care nu există. ”Am copiat-o de la colegii din țară”

Publicat

marcela daramus

Inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Marcela Dărămuș a publicat pe pagina personală de Facebook o imagine a unui document care prevede că elevii înscrişi în învățământul profesional şi tehnic cu durata minimum de 3 ani vor putea beneficia de masă gratuită şi de cazare gratuită în internatele şcolare.

Problema este însă că documentul citat are în realitate o altă formă și nu prevede nimic din ceea ce a anunțat aceasta. Respectivele prevederi se regăsesc totuși într-un proiect legislativ inițiat de 50 de parlamentari în 2016 și devenit lege promulgată de președintele Iohannis în 2017.

Marcela Dărămuș a recunoscut că nu a mai verificat informația dar a spus că a distribuit o postare a altor colegi și că nu își explică cum cineva ar putea posta ceva neadevărat.

Informația a fost făcută publică marți, 29 ianuarie 2019, de către șefa IȘJ Alba, Marcela Dărămuș.

„Legea 38/2019 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 53 din 21 ianuarie 2019: elevii înscrişi în învățământul profesional şi tehnic cu durata minimum de 3 ani pot beneficia de masă gratuită şi de cazare gratuită în internatele şcolare”, a scris Marcela Dărămuș.

md printscreen

Cu toate acestea, legea la care face referire nu include prevederile din documentul publicat.

Mai exact, Legea nr. 38/2019 pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011, publicată în MO, Partea I, nr. 53/21.01.2019 prevede introducerea unei noi materii, respectiv Educația pentru sănătate și nutriție, începând cu anul școlar 2020 – 2021.

De asemenea, documentul reglementează posibilitatea de a se organiza învățământ la domiciliu pentru copiii cu cerințe educaționale speciale sau nedeplasabili din motive medicale.

mo lege 38Șefa IȘJ Alba a declarat pentru Alba24 că nu a verificat documentul și a spus că a distribuit o postare a colegilor din țară. Și-a amintit apoi că documentul i-a fost trimis și de un senator și că nu își explică o eventuală confuzie.

”Eu am copiat de la colegii mei (din țară – n.red.) care au derulat-o și ei pe facebook (…) Mi-ați dat și mie un semn de întrebare. Verificăm, dar eu nu cred că cineva își permite să pună asta fără să fie verificată, Cel puțin de la un senator am primit-o și după aceea am văzut-o și la alți colegi din țară” a spus Marcela Dărămuș.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. pilu

    miercuri, 30.01.2019 la 18:40

    Cu asemenea specimene PSD-iste vrea invatamantul romanesc sa progreseze ? In afara de munca la PSD, oare pe unde si-a facut veacul acest specimen ? Jalnic pentru o persoana cu o asemenea functie de conducere ! Traiasca si infloreasca PSD !!

  2. Olga

    vineri, 01.02.2019 la 23:20

    la Cugir măcar generala adjunctă e mai citită….Monalisa, tu să nu minți oamenii!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Cel puţin 30.000 de copii vor primi câte 1.400 de lei pe lună. Care sunt condiţiile

Publicat

bani

Cel puţin 30.000 de copii cu vârste între 0 şi 2 ani, proveniţi din familiile vulnerabile, vor beneficia de educaţie timpurie în creşe prin intermediul unui program social cu o finanţare de 168 de milioane de euro, lansat luni de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb. „Programul se referă la sprijin pentru copii între 0 şi […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cum reuşesc şoferii să localizeze radarele şi echipajele de Poliţie Rutieră în câteva zeci de secunde

Publicat

politie

33 de secunde. Atât i-a trebuit unei aplicaţii de trafic să localizeze echipajul de Poliţie pe şosea. Mulţi români ajung să fenteze radarele Poliţiei, folosind aplicaţii mobile şi recunosc că astfel au făcut “economii la buget”. Chiar şi unii poliţişti recunosc că şoferii care folosesc astfel de aplicații au mai mici șanse de a fi […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Obiceiul „Păștenilor”, tradiție păstrată cu sfințenie la Cugir și Vinerea. 125 de localnici, gazdele din acest an

Publicat

pastenii vinerea 2018

În Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor, creștinii țin cu sfințenie la anumite tradiții și obiceiuri, atât la oraș cât și la sate. Așa se întâmplă în orașul Cugir şi la Vinerea, unde se ţine un obicei vechi de mai bine de 71 de ani: Obiceiul „Păștenilor”. Persoanele care împlinesc în acest an vârsta de 60 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

10 mai: Crosul Europei, a şasea ediţie, în Cetatea Alba Carolina. Detalii despre înscrieri şi traseu

Publicat

crosul europei alba iulia

A șasea ediție a Crosului Europei se desfăşoară vineri, 10 mai, în Cetatea Alba Carolina, sub sloganul ”EU aleRg! Ne antrenăm pentru implicare civică și vot!”, pentru a marca Ziua Europei. Startul competiţiei este de la ora 12.00, în şanţurile Cetăţii. Înscrierile încep de la ora 9.30 în șanțurile Cetăţii Alba Carolina, lungimea traseului fiind […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate