Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șefa unei ferme din Alba trimisă în judecată pentru ucidere din culpă, după ce un angajat a murit în urma unui incendiu

Publicat

O femeie de 52 de ani, care la data comiterii faptei era șef la o fermă ce avea un punct de lucru în Alba, a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. 

Mai exact aceasta i-a dispus unui muncitor care nu avea calificarea necesară să execute o operațiune de sudare.

În timpul sudurii un incendiu s-a iscat, iar bărbatul a fost cuprins de flăcări apoi a decedat. 

De asemenea și societatea comercială în cauză a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, au transmis reprezentații procurorilor pentru alba24.ro.

Accidentul de muncă s-a produs în urmă cu mai bine de cinci ani, în 2016, însă femeia a fost trimisă în judecată pe data de 12 martie 2021.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia, în data de 23 martie, dar momentan nu a primit un prim termen de judecată.

”La data de 12.03.2021, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus trimiterea în judecată a inculpatei societate comercială pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, precum și a inculpatei C. (în vârstă de 52 de ani) pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

În calitate de șef la o fermă cu punctul de lucru în Jud. Alba, inculpata C. a dispus ca persoana vătămată D. să realizeze o operațiune pentru care nu avea calificarea necesară, a permis ca operațiunea de sudare să se desfășoare fără respectarea normelor privind prevenirea și stingerea incediilor și a dispus ca persoana vătămată D. să realizeze o operațiune de sudură deși cunoștea faptul că acesta nu are echipament individual de protecție, acte ce au contribuit la izbucnirea incendiului din data de 27.03.2016, incendiu în urma căruia a rezultat decesul persoanei vătămate D.

De asemenea, în sarcina inculpatei societate comercială s-a reținut că a permis ca operațiunea de sudare să se desfășoare fără respectarea normelor privind prevenirea și stingerea incediilor și nu a asigurat dotarea persoanei vătămate D. cu echipament individual de protecție, acte ce au contribuit la izbucnirea incendiului din data de 27.03.2016, incendiu în urma căruia a rezultat decesul persoanei vătămate D”, se arată în răspunsul procurorilor transmis către alba24.ro.

sursă foto: arhiva alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax