Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șefii BCCO și DIICOT Alba, prima conferință de presă împreună, la IPJ Alba. Mureșan: „Instituțiile noastre colaborează bine în continuare”


Publicat

Şefii BCCO şi DIICOT Alba Iulia, comisarul şef Gabriel Florescu şi procurorul Ioan Mureşan, au ieșit joi, 21 noiembrie 2013, pentru prima dată într-o conferinţă de presă comună. Aceștia au explicat că își doresc să arate că cele două instituții funcționează și în condiţiile tulburi din ultima perioadă, de când fostul șef al BCCO, comisarul Traian Berbeceanu, a fost arestat preventiv. În acest sens, ei au menționat una dintre cele mai recente reușite rezultate din colaborarea celor două instituții, reținerea unui suspect de trafic de droguri de risc, Florin Marius Mihălțan.

Citiți și: VIDEO: Cum l-a prins „garda” pe „Flocea”: Albaiulianul Marius Mihălţan avea o cultură de canabis. Poliția a identificat șase clienți

Comisarul șef Gabriel Florescu a fost detaşat la Alba Iulia din funcţia de şef al BCCO Braşov, după schimbarea din funcție a lui Traian Berbeceanu. Florescu a dorit să arate că în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate lucrurile au revenit la normal, nu au existat schimbări de personal, iar „lucrătorii” nu au mai avut manifestări de susţinere a fostului lor şef în spaţiul public.

„Lucrătorii Brigăzii sunt în continuare în activitate, îşi desfăşoară activitatea prin delegare pentru că infracţiunile de criminalitate organizată sunt infracţiuni care aparţin de competenţa procurorului DIICOT, aportul nostru este acela informativ şi de a desfăşura unele activităţi. Toţi lucrătorii BCCO Alba Iulia lucrează la capacitate maximă“, a spus Florescu, exemplificând prin faptul că au mai fost aduşi 2 polițiști, la Serviciile din Sibiu şi Hunedoara şi mai urmează să vină încă 5 poliţişti.

Întrebat dacă îl cunoaște pe Berbeceanu, Gabriel Florescu a spus că s-au cunoscut în 2005 când au participat împreună la concursurile pentru ocuparea funcţiilor de comandanţi la structurile din Braşov şi Alba Iulia. Cu toate că a refuzat să comenteze situaţia în care se află în prezent Traian Berbeceanu, pe motiv că există o anchetă în desfăşurare, Florescu a spus că a apreciat activitatea profesională a lui Berbeceanu şi că dacă cineva i-ar fi spus în urmă cu câteva luni că avea să se întâmple ce s-a întâmplat, nu ar fi crezut.

„L-am întâlnit pe Traian Berbeceanu la diferite convocări pe care le-am avut. Ştiu că el nu stătea întreaga perioadă pentru că pleca motivând că are diferite acţiuni”, a completat poliţistul. Florescu a mai afirmat că nu s-a întâlnit niciodată cu infractori pe care i-a anchetat şi că, în calitate de şef al structurii, participă doar la acţiunile importante care necesită prezenţa sa și a dat exemplul celor aproximativ 100 de percheziții în cazul Blejnar, destructrurări de grupări cu prostituate de lux, o acțiune cu fabrică de țigări și alta cu 10.000 de comprimate de extasy.

Şeful DIICOT, procurorul Ioan Mureşan nu a făcut niciun comentariu legat de cazul Berbeceanu, pe motiv că ancheta este în prezent la Structura Centrală a DIICOT. Acesta s-a arătat mulțumit de faptul că CSM i-a apărat reputaţia în urma acuzaţiilor apărute în presă, și a caracterizat acest lucru ca fiind „un lucru bun” . Întrebat dacă îi pare rău de ceea ce i se întâmplă lui Berbeceanu, Mureşan a ținut să menționeze că nu este în niciun caz o bucurie să instrumenteze dosare în care sunt implicați foști colaboratori.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. stoica

    duminică, 24.11.2013 at 08:41

    d-lor sefi de la bcco si diicot de cioclul de la ****** cand vocupati? ce e asa greu sa interogati CLIENTII CATI BANI AU DAT SI CE CHITANTE AU PRIMIT ? LA 1000 DE INMORMANTARI /AN SI 1000 DE LEI SUBTILIZATI = 1 MILION EVAZIUNE !!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO:”Izbucul” de la Gară – o nouă ”atracție turistică” la Alba Iulia. Apare la fiecare ploaie torențială

Publicat

Ploaia torențială care a căzut vineri după-amiaza, în Alba Iulia a transformat din nou partea dinspre gară a  Bulevardului Încoronării în ”piscină”. Deși a durat doar câteva minute, a fost suficient să se blocheze canalizarea și să refuleze, așa cum se întâmplă de obicei, când este vorba despre o cantitate mai mare de apă.

”A reaparut izbucul de la gară”, a scris cititorul care ne-a trrimis imaginile. Este o nouă ”atracție turistică” la Alba Iulia și apare la fiecare ploaie torențială.

Aproape la fiecare ploaie mai puternică zona intersecției Bulevardului Încoronării cu Bulevardul Ferdinand se umple de apă. Capacele canalelor sunt dislocate de presiunea apei colectate care refulează pe stradă ca dintr-o arteziană.

Nu a fost singurul loc în care furtuna a creat probleme. Din imaginea postată de de o albaiuliancă pe Facebook se poate vedea că și străzile din Cetatea Alba Carolina au fost inundate.

Reamintim că meteorologii au anunţat un nou Cod Portocaliu de furtuni valabil pentru jumătate din ţară, inclusiv judeţul Alba. Avertizarea este valabilă până în această noapte, însă condiţii de instabilitate atmosferică vor fi şi la începutul săptămânii viitoare, în unele zone.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Nu mai este nevoie de acordul vecinilor pentru înființarea unei firme. Legea intră în vigoare din 5 iulie

Publicat

birou

Nu va mai fi nevoie de acordul vecinilor în cazul în care se înființează firme care au sediul social într-un imobil cu destinația de locuințe. Legea nr. 102/2020 care aduce modificări în reglementarea societăților comerciale a fost publicată joi seara în Monitorul official și intră în vigoare din 5 iulie.

Potrivit actului normative, a fost eliminat acordul vecinilor pentru a avea sediu social într-un apartament în care nu se desfășoară activitate comercială.

De asemenea, s-a renunțat la interdicția pentru persoane fizice sau juridice de a fi asociat unic în mai mult de o singură societate cu răspundere limitată (SRL).

Din 5 iulie, în aceeași încăpere vor putea avea sediul social mai multe firme.

Legea nr. 102/2020 abrogă și prevederea din Legea societăților: „La acelaşi sediu vor putea funcţiona mai multe societăţi numai dacă imobilul, prin structura lui şi suprafaţa sa utilă, permite funcţionarea mai multor societăţi în încăperi diferite sau în spaţii distinct partajate. Numărul societăţilor comerciale ce funcţionează într-un imobil nu poate depăşi numărul de încăperi sau spaţii distincte obţinute prin partajare”.

surse: hotnews.ro, avocatnet.ro

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Ajutoare sociale suspendate la Aiud. 10 persoane au rămas fără bani pentru că nu și-au făcut orele de muncă

Publicat

Primarul municipiului Aiud, Oana Badea, a suspendat vineri plata ajutorului social pentru 10 beneficiari.

Edilul a explicat într-o postare pe Facebook că a luat această măsură deoarece oamenii nu și-au îndeplinit obligația de a presta un anumit număr de ore de muncă.

”Astăzi am semnat 10 suspendări de ajutor social pentru că beneficiarii nu au prestat orele de muncă. Nu e prima dată când fac acest lucru.

De ce comunic acest aspect? Pentru că există tentația de a se generaliza în ceea ce mă privește. Dacă pentru unii primari, beneficiarii de ajutor social sunt masă de manevră, pentru mine, sunt o parte a comunității pe care o sprijin conform legii, ÎN MĂSURA ÎN CARE ÎȘI RESPECTĂ OBLIGAȚIILE FAȚĂ DE COMUNITATE”, a scris Oana Badea pe Facebook.

Suspendarea ajutoarelor s-a făcut printr-o dispoziție semnată de primarul Aiudului, iar decizia poate fi contestată în contencios administrativ.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Elevii din Alba Iulia care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și profesorii coordonatori, premiați de Primărie

Publicat

Elevii din Alba Iulia care au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională 2020 au fost premiați de Primăria Alba Iulia. 

Vineri, în Cetatea Alba Carolina, cei 10 elevi au fost premiați de către reprezentanții primăriei cu câte 1.000 de lei.

Nici profesorii coordonatori nu au fost uitați de autorități, aceștia fiind premiați și ei cu câte 500 de lei de persoană, au transmis reprezentanții Primăriei Alba Iulia într-un comunicat de presă.

Cine sunt elevii și profesorii premiați de Primăria Municipiului Alba Iulia:

Elevi

Cârnaț Alina Ioana

Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia

Hîrlea Sorana Natalia

Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia

Daisa Ioana Maria

Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia

Irimescu Carina Daniela

Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia

Hulea Daria Anamaria

Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” Alba Iulia

Cinăzan Maria

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia

Necș Alexia Maria

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia

Nicolae Alexandra

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia

Oltean Darius Nicolae

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia

Toader Ciama Alecsia Ioana

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia

Cadre didactice

Teișan Genoveva

Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia

Țibea Maria

Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia

Oltean Sabina Larisa

Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia

Cristea Luciana

Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia

Niculescu Claudia Raveca

Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia

Rus Luciana Mirela

Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia

Lupșa Alina

Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia

Hada Adriana

Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia

Șopterean Adriana

Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” Alba Iulia

Ursu Gabriela

Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” Alba Iulia

Furdui Veronica Mirona

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia

Arsu Narcisa Ștefania

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia

Ispas Anca Maria

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia

Marinescu Rodica Florica

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia

Bojor Ana Maria

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia

Sava Gabriela Corina

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia

 

sursă foto/info: Primăria Alba Iulia

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate