Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șefii BCCO și DIICOT Alba, prima conferință de presă împreună, la IPJ Alba. Mureșan: „Instituțiile noastre colaborează bine în continuare”

Publicat

Şefii BCCO şi DIICOT Alba Iulia, comisarul şef Gabriel Florescu şi procurorul Ioan Mureşan, au ieșit joi, 21 noiembrie 2013, pentru prima dată într-o conferinţă de presă comună. Aceștia au explicat că își doresc să arate că cele două instituții funcționează și în condiţiile tulburi din ultima perioadă, de când fostul șef al BCCO, comisarul Traian Berbeceanu, a fost arestat preventiv. În acest sens, ei au menționat una dintre cele mai recente reușite rezultate din colaborarea celor două instituții, reținerea unui suspect de trafic de droguri de risc, Florin Marius Mihălțan.

Citiți și: VIDEO: Cum l-a prins „garda” pe „Flocea”: Albaiulianul Marius Mihălţan avea o cultură de canabis. Poliția a identificat șase clienți

Comisarul șef Gabriel Florescu a fost detaşat la Alba Iulia din funcţia de şef al BCCO Braşov, după schimbarea din funcție a lui Traian Berbeceanu. Florescu a dorit să arate că în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate lucrurile au revenit la normal, nu au existat schimbări de personal, iar „lucrătorii” nu au mai avut manifestări de susţinere a fostului lor şef în spaţiul public.

„Lucrătorii Brigăzii sunt în continuare în activitate, îşi desfăşoară activitatea prin delegare pentru că infracţiunile de criminalitate organizată sunt infracţiuni care aparţin de competenţa procurorului DIICOT, aportul nostru este acela informativ şi de a desfăşura unele activităţi. Toţi lucrătorii BCCO Alba Iulia lucrează la capacitate maximă“, a spus Florescu, exemplificând prin faptul că au mai fost aduşi 2 polițiști, la Serviciile din Sibiu şi Hunedoara şi mai urmează să vină încă 5 poliţişti.

Întrebat dacă îl cunoaște pe Berbeceanu, Gabriel Florescu a spus că s-au cunoscut în 2005 când au participat împreună la concursurile pentru ocuparea funcţiilor de comandanţi la structurile din Braşov şi Alba Iulia. Cu toate că a refuzat să comenteze situaţia în care se află în prezent Traian Berbeceanu, pe motiv că există o anchetă în desfăşurare, Florescu a spus că a apreciat activitatea profesională a lui Berbeceanu şi că dacă cineva i-ar fi spus în urmă cu câteva luni că avea să se întâmple ce s-a întâmplat, nu ar fi crezut.

„L-am întâlnit pe Traian Berbeceanu la diferite convocări pe care le-am avut. Ştiu că el nu stătea întreaga perioadă pentru că pleca motivând că are diferite acţiuni”, a completat poliţistul. Florescu a mai afirmat că nu s-a întâlnit niciodată cu infractori pe care i-a anchetat şi că, în calitate de şef al structurii, participă doar la acţiunile importante care necesită prezenţa sa și a dat exemplul celor aproximativ 100 de percheziții în cazul Blejnar, destructrurări de grupări cu prostituate de lux, o acțiune cu fabrică de țigări și alta cu 10.000 de comprimate de extasy.

Şeful DIICOT, procurorul Ioan Mureşan nu a făcut niciun comentariu legat de cazul Berbeceanu, pe motiv că ancheta este în prezent la Structura Centrală a DIICOT. Acesta s-a arătat mulțumit de faptul că CSM i-a apărat reputaţia în urma acuzaţiilor apărute în presă, și a caracterizat acest lucru ca fiind „un lucru bun” . Întrebat dacă îi pare rău de ceea ce i se întâmplă lui Berbeceanu, Mureşan a ținut să menționeze că nu este în niciun caz o bucurie să instrumenteze dosare în care sunt implicați foști colaboratori.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. stoica

    duminică, 24.11.2013 at 08:41

    d-lor sefi de la bcco si diicot de cioclul de la ****** cand vocupati? ce e asa greu sa interogati CLIENTII CATI BANI AU DAT SI CE CHITANTE AU PRIMIT ? LA 1000 DE INMORMANTARI /AN SI 1000 DE LEI SUBTILIZATI = 1 MILION EVAZIUNE !!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax