Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Șefii PSD Alba își bat joc de cei 10.000 cititori ai ziarului Alba24. Metoda șemecherească prin care nu spun ce-au făcut din ce au promis

Publicat

Șefii PSD Alba nu mai vor să comunice decât cu presa obedientă sau cu cea care nu pune întrebări incomode. Aceasta este concluzia la care s-a ajuns după ce Ziarul Alba24 a fost, pentru a doua oară, exclus din lista conferințelor de presă a PSD Alba, după incidentul în care deputatul Ioan Dîrzu a atenționat prin vorbe și gesturi reporterii ziarului că va avea grijă să ”taie” probabil accesul celor aproape 10.000 cititori/zi ai Alba24 la informațiile transmise de organizație. Șefii PSD Alba- se tem sau nu au răspunsuri la întrebările incomode ale ziariștilor, în special la cele legate de stadiul promisiunilor făcute în campania electorală din 2012.

În 2 noiembrie 2012, Ioan Dîrzu, aflat în plină campanie electorală, promitea deschiderea unei ”Ambasade a Moților” la Bruxelles și deschiderea de birouri parlamentare în fiecare localitate din colegiul Apuseni – Teiuș. ”Reprezentarea zonei Apuseni-Teiuş este o prioritate pentru mine, dar doresc să o fac într-o manieră profesionistă şi utilă oamenilor de aici. Deschiderea Ambasadei Apuseni-Teiuş la Bruxelles are un scop precis: atragerea fondurilor europene, deoarece din 2014 fondurile vor fi accesate direct din capitala Europei şi promovarea zonei la nivel european, pentru atragerea de turişti şi investitori. Sediul va fi ina­u­gurat în cel mai scurt timp, cu europarlamentarii PSD şi pot deja să vă spun că sper ca în curând să poată fi vizitat de oameni din zonă”, a explicat Ioan Dîrzu, pe atunci candidatul USL la Camera Deputaţilor.

Un alt proiect de campanie al preşedintelui PSD Alba, Ioan Dîrzu, a fost crearea de birouri parlamentare în fiecare din cele 30 de localităţi din Colegiul Apuseni-Teiuş, cu un program de audienţe transparent, oferind servicii gratuite de consultanţă juridică şi pe tema fondurilor europene. „Consider că parlamentarii au datoria şi responsabilitatea să fie prezenţi în localităţile pe care le reprezintă. În Colegiul Apuseni-Teiuş sunt 30 de localităţi şi doresc să reprezint pe fiecare dintre oamenii acestor zone, nu doar anumite localităţi, aşa cum a făcut fostul deputat. În acest sens, în următoarele săptămâni vor fi lansate viitoarele mele birouri parlamentare şi îi invit pe oameni să vină să ne cunoştem în timpul programului de audienţe şi să beneficieze de serviciile gratuite oferite”.

Alte promisiuni și priorități prin care, candidatul PSD  Ioan Dîrzu a cucerit inimile electoratului din Colegiul 5 Apuseni -Teiuș: „1. Obţinem de la UNIUNEA EUROPEANĂ SUBVENŢII PENTRU AGRICULTORI, LA NIVELUL FERMIERILOR DIN VEST. În acord cu Comisia Europeană, ACORDĂM SUBVENŢII PENTRU CERCETAREA DIN AGRICULTURĂ, pomicultură, zootehnie şi celelalte domenii viabile care pot contribui la o relansare imediată a economiei. 2. Creăm PUNCTE DE SACRIFICARE A ANIMALELOR, DE COLECTARE ŞI PROCESARE A LAPTELUI ÎN ZONA APUSENI-TEIUŞ; 3. Introducem SUBVENŢII SPECIALE PENTRU MICILE EXPLOATAŢII DE FRUCTE DE PĂDURE SAU DE CIUPERCI; 4. Încurajăm AGRICULTURA ECOLOGICĂ. REFACEM SISTEMUL DE IRIGAŢII ŞI ÎNDIGUIRI cu fonduri europene şi/sau prin parteneriate public-private. 5. ÎMPĂDURIM ROMÂNIA! În noiembrie am plantat 26 de milioane de puieţi. Vom extinde plantările şi în anii următori, cu prioritate în zonele expuse la inundaţii, alunecări de teren şi înzăpeziri. 6. CREĂM LOCURI DE MUNCĂ prin programul TRADECO (tradiţional şi ecologic), care înseamnă colaborare între autorităţile locale, Ministerul Agriculturii şi Ministerul Finanţelor, prin includerea într-o activitate sistematică a categoriei „lucrători familiali nesalarizaţi” (circa 1,4 milioane persoane, în special din mediul rural). 7. Acordăm un SET DE STIMULENTE FINANCIARE PENTRU COMASAREA TERENURILOR agricole. 8. Susţinem REALIZAREA GRATUITĂ A CADASTRULUI ŞI A ÎNTABULĂRII PENTRU TOATE TERENURILE AGRICOLE, în vederea constituirii unei pieţe a terenurilor agricole. 9. REALIZĂM COMASAREA AGENŢIILOR DE PLĂŢI pentru ca subvenţiile să fie primite mai rapid şi să se reducă  birocraţia. 10. INVESTIM ÎN SECTORUL INDUSTRIEI ALIMENTARE, prin finanţarea proiectelor de procesare a produselor din agricultură. 11. FINALIZĂM CAMERELE AGRICOLE şi asigurăm transformarea lor în furnizori de consultanţă pentru fermieri şi tineri întreprinzători, în mediul rural. 12. Sprijinim TRANSFORMAREA EXPLOA­TAŢIILOR MICI ŞI DE SUBZISTENŢĂ ÎN FERME MEDII FAMILIALE, CU FINANŢARE DIN BANI GUVERNAMENTALI; 13. Susţinem DUBLAREA PRIMEI PENTRU VÂNZAREA TERENURILOR AGRICOLE, la 400 euro/ha (sau circa 20% din valoarea de piaţă) şi actualizarea periodică a acesteia, astfel încât să reflecte modificările survenite în valoarea de piaţă a terenului. 14. Implementăm un PROGRAM NAŢIONAL PENTRU ÎNFIINŢAREA DE MICROFABRICI locale de procesare, care să deservească producătorii de legume şi fructe din zona respectivă. 15. Implementăm PROGRAME NAŢIONALE PENTRU SECTORUL LEGUME-FRUCTE (construirea a 40 de depozite a 500 de tone fiecare, puse la dispoziţia asociaţiilor profesionale, cu restituirea investiţiilor în 10 ani). 16. CREDITUL ÎN AGRICULTURĂ. Implementăm programul „START ÎN AGRICULTURĂ”: linii de credit speciale pentru investiţii realizate de fermieri; 60% înfiinţare microfermă şi 40% capital de lucru în primul an; garanţia: FGCR (maxim 50%) şi garanţia FNGCIMM (maxim 50%)”.

Ioan Dîrzu este întrebat frecvent în conferințele de presă despre aceste promisiuni și stadiul realizării lor, cât și despre alte subiecte sensibile. Astfel, pentru Dîrzu conferințele de presă fără Alba24 sunt mult mai liniștite, iar în presa locală apar doar mesajele convenabile.

Despre evoluția acestor promisiuni, cititorii Alba24 așteaptă răspunsuri pe care PSD Alba le evită printr-o metodă șmecherească de excludere a reporterilor ziarului de la conferințele de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. antiPSDist

    miercuri, 27.08.2014 at 14:30

    PSD = PCR

  2. ioan

    miercuri, 27.08.2014 at 16:44

    Ce sa-ti povestec!!!! Vb pnl-istii, sunteti niste ipocriti

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax