Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șefii SMURD și UPU din țară fac scut în jurul lui Raed Arafat. Dacă va fi demis vor organiza proteste

Publicat

arafat

Șefii SMURD și a Unităților de Primiri Urgențe din țară au ”format” un scut în jurul lui Raed Arafat și consideră că demiterea acestuia ar reprezenta un risc real pentru întreg sistemul de medicină de urgenţă din ţară.

Într-o conferință de presă susținută, joi, 12 decembrie, șeful UPU – SMURD, Alba, Aurel Crișan a declarat că dacă Arafat va fi demis, vor exista acțiuni de protest la nivel național, în întregul sistem de urgențe din țară.

Scrisoarea deschisă a fost semnată de peste 140 de șefi și angajați UPU și SMURD.

”Ameninţări constante la adresa sistemului de urgenţă au început să apară în perioada anilor 2011- 2012, stimulate de avântul deosebit a tot ceea ce se constituia în elemente componente ale sistemului, din punct de vedere legislativ, financiar, resurse umane, resurse materiale. Atracţia fondurilor potenţial disponibile, mirajul implicaţiilor comerciale în sistemul de urgenţă, încercarea de limitare a unui sistem public puternic pentru a deschide calea unor alternative dubioase, au dus la repetate tentative de atac la adresa conceptului, la adresa structurilor implicate, dar mai ales la adresa celui care a reprezentat unitatea şi coeziunea sistemului, dr. Raed Arafat.

Pentru ca acest sistem să funcţioneze la randament maxim, a fost necesară nu doar crearea de către dr. Raed Arafat a mecanismelor de dezvoltare în continuare ci şi identificarea de căi prin care să se evite obstacolele ridicate pentru atingerea a exact acelor repere care astăzi i se reproşează, şi nu numai, pentru că nu au fost atinse. A fost nevoie de o muncă de convingere extraordinară pe care dr. Raed Arafat a trebuit să o ducă, zi de zi, pentru ca şi cel mai mic element de dezvoltare să treacă de voinţa celor care nu au înţeles sau nu înţeleg aceste mecanisme. Practic în ultimii ani sistemul a mai putut să evolueze doar ca urmare a acestui efort colosal pe care el l-a făcut. Aveţi dubii? Căutaţi în sertarele Ministerelor pe care le evaluaţi, câte propuneri legislative, propuneri de regulamente sau proceduri zac uitate.

Amploarea acestor ameninţări, mai mult sau mai puţin mascate, a ajuns la o dimensiune inimaginabilă şi la forme de manifestare care ne demonstrează, pe de o parte faptul că este un fenomen concertat, realizat pe mai multe căi, pe de altă parte faptul că cei care orchestrează aceste atacuri nu au nici măcar cunoştinţe de bază despre funcţionarea a ceea ce încearcă să distrugă. Ameninţarea demiterii dr. Raed Arafat înainte de finalizarea unor anchete sau audituri de către neprofesionişti (a rămas celebră acuzaţia Corpului de Control al Prim-Ministrului, de acum câţiva ani, prin care sunt criticate echipele de intervenţie de la Clubul Colectiv pentru că au făcut resuscitarea pe asfalt, deşi ghidurile de specialitate si practica exact asta recomandă), realizarea unor auditări a căror teme se modifică de trei ori într-o săptămână, apariţia unor pseudo-oferte din domeniul privat cu pseudo-soluţii, sunt doar câteva din aberaţiile acestor jocuri care au un singur rol: cel de a satisface nevoi economice sau comerciale ale unui grup de oameni care nici măcar nu sunt capabili să ia o decizie, ascunzându-se în spatele unor aşa-zise „analize” sau „evaluări”.

Dar, adevărul este că, nici nu înţelegem ce i se reproşează. Care sunt acele lucruri, acţiuni sau non-acţiuni de care se face vinovat şi cine sunt cei care i le impută lui Raed Arafat? Unde a greşit dr. Raed Arafat la tragediile din Apuseni, Siutghiol, Colectiv sau Caracal? Să dăm cuvântul specialiştilor să se pronunţe. De ce nu profesioniştii din sistem sunt cei care sunt ascultaţi ci indivizii care au un unic mandat, compus dintr-o reformă fără cunoaştere şi de a schimba fără un fond?

În final, poate că nu este vorba despre OMUL Raed ci despre ce reprezintă el pentru România. De ceea ce a creat în toţi aceşti ani. De toţi cei care au fost alături de el în zidirea unui sistem care funcţionează exclusiv pentru binele celor aflaţi în suferinţă. Şi nu suntem puţini cei care, în cursul acestor 30 ani l-au sprijinit pe el dar mai ales conceptul, ideea şi funcţionarea sistemului. Nu uitaţi că este atât munca dar şi viaţa noastră.

Stimaţi domni şi doamne cărora nu ne este permis să ne adresăm altfel, acest sistem a fost construit în 30 de ani dar poate fi distrus în 30 de zile. Ce veţi pune în loc? Încercaţi să explicaţi acest lucru cetăţenilor României. Încercaţi să descrieţi prin ce mecanisme va funcţiona acest sistem pe care nu l-aţi înţeles şi nu îl veţi înţelege decât dacă îndepliniţi una din două condiţii: fie faceţi parte din el cu trup şi suflet, fie beneficiaţi de el pentru trup şi suflet.

Dacă nu puteţi, atunci vă rugăm, respectuos, să ne lăsaţi să ne vedem de treabă alături de Raed.

În caz contrar ne rezervăm dreptul la acţiuni de protest care, fără a afecta pacienţii care se adresează sistemului de urgenţă, să sublinieze încă odată faptul că şi ceea ce avem noi de spus este important” se arată în scrisoarea remisă de aceștia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax