Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Șefii Spitalului Cîmpeni neagă internările fictive. Alba24 amenințață cu instanța și somată să-și dezvăluie sursele

Publicat

spital

Alba24 a primit o somație din partea Spitalului Orășenesc Cîmpeni, după un articol în care se făcea referire la un control al inspectorilor Casei Județene de Asigurări de Sănătate Alba, care au găsit acolo ”bolnavi” internați fictiv.

Directorii spitalului ne-au solicitat să ne facem publice sursele, în caz contrar amenințând că ne vor acționa în instanță și ne vor cere daune pentru ”grave prejudicii aduse Spitalului Orășenesc Cîmpeni”.

Articolul făcea referire la un control al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Alba, care se desfășura în acele zile la Spitalul Orășenesc Câmpeni.

”Potrivit unor surse medicale, controlul ar viza printre altele și 7 internări fictive în Secția de Ginecologie a spitalului. Reprezentanții CJAS Alba au descoperit un număr de persoane care lipseau din saloane, dar figurau ca internate. O parte dintre acestea ar fi fost învoite pentru alte investigații medicale” preciza articolul.

Anunțul legat de control i-a înfuriat pe directorii Spitalului. Aceștia au invocat concluziile unui raport de verificare al Casei de Asigurări de Sănătate Alba, care ar infirma cele susținute de articol.

CITEȘTE ȘI: Anchetă pentru internări fictive, la secția de ginecologie a Spitalului Orășenesc din Câmpeni

”Având în vedere articolul publicat în data de 07.12.2018 pe site-ul dumneavoastră, cu privire la ”Ilegalități – internări fictive la Spitalul Orășenesc Cimpeni” vă facem cunoscut faptul că aceste informații nu au corespondent în realitatea faptică, așa cum rezultă și din concluziile Raportului de verificare al Casei de Asigurări de Sănătate Alba.

Întrucât cele prezentate de dumneavoastră aduc grave prejudicii Spitalului Orășenesc Cimpeni, vă solicităm să ne dezvăluiți sursa dumneavoastră și modul în care ați verificat inforațiile publicate.

În situația în care nu veți da curs solicitării noastre, ne vedem nevoiți să vă acționăm în instanță și să solicităm daune pentru prejudiciul suferit”. Somația este semnată de managerul Spitalului, dr. Daniel – Ioan Senila și de directorul medical, dr. Lacramioara Morar.

Precizări ale Alba24.ro

Alba24 respectă standardele profesionale privind relațiile cu sursele și nu le va dezvălui niciodată la presiunile unor instituții.

Alba24.ro nu a publicat nici un articol cu titlul indicat de instituția medicală, un articol care face referire la ilegalități fiind probabil publicat de alt ziar online. Articolul incriminat este o simplă știre despre un control al Casei de Asigurări de Sănătate Alba la Spitalul Orășenesc Cîmpeni, lucru confirmat chiar de spital atunci când face referire la un raport rezultat în urma acestui control. De asemenea, articolul nu cuprinde acuzații ci doar oferă respectivele informații.

Articolul nu aduce ”grave prejudicii” spitalului din Cîmpeni, calitatea actului medical, interacțiunea cu bolnavii, condițiile de îngrijire și multe altele, o pot însă face.  

 

Alba24 va publica concluziile raportului Casei de Asigurări de Sănătate Alba, invocat de cei doi directori ai spitalului pentru a spune că informațiile din articol ”nu au corespondent în realitatea faptică”. Acestea vor arăta că, de fapt, realitatea este chiar depășită, iar cei doi directori mint atunci când fac apel la acest document. Asta pentru că CJAS Alba a recuperat de la spital banii decontați pentru internările fictive.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Anonim

    marți, 12.03.2019 la 08:33

    Imi vine sa rad cand vad „comunisti” cum incearca ei sa bage frica in „capitalisti” daca le trimit o citatie judecatoreasca. Astia au vazut serialul „SUITS” de pe netflix si se cred acolo :)))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

Rute alternative pentru evitarea blocajelor în trafic de la intrarea în Alba Iulia. Variantele care ocolesc podul de peste Mureș

Publicat

colaj rute ocolitoare

Pentru a evita traficul infernal de pe podul de peste râul Mureș, cauzat de lucrările de reparații care vor dura cel puțin două luni, șoferii au la dispoziție mai multe rute alternative, pentru a intra sau a ieși din Alba Iulia.  Cei care merg spre Deva sau Sibiu pot opta pentru varianta: centura Alba Iulia […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Locuri de muncă la stat, în județul Alba. Funcții de conducere, posturi de execuție, date și condiții de înscriere

Publicat

job

Alba24 vă prezintă locurile de muncă vacante în județul Alba, în cadrul instituțiilor de stat. Este vorba atât de funcții de conducere, cât și despre posturi de execuție, scoase la concurs și anunțate public de Agenția Națională a Funcționarilor Publici.  Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia Restaurator I Condiţiile specifice necesare în vederea participării la […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Târgul de Fete de pe Muntele Găina – meșteri populari premiați pentru păstrarea meșteșugurilor tradiționale. LISTA PREMIANȚILOR

Publicat

muntele gaina

Cei mai iscusiți meșteri populari din județul Alba au fost premiați, sâmbătă, în debutul Târgului de Fete de pe Muntele Găina pentru modul în care păstrează și promovează meșteșugurile tradiționale românești. Târgul, considerat una dintre cele mai mari și mai vechi sărbători populare în aer liber din România, a debutat în comuna Avram Iancu, localitate […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Un adăpost de animale din localitatea Ponor a fost cuprins de flăcări. Pentru stingerea focului intervin pompierii din Aiud

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_3-e1540839254587

Un incendiu la un adăpost de animale din localitate Ponor a izbucnit sâmbătă seara, în jurul orei 23.00.  Potrivit ISU Alba, la fața locului au intervenit pompierii din Aiud cu două autospeciale de apă cu stingere și spumă.  Știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate