Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Șefii Spitalului Cîmpeni neagă internările fictive. Alba24 amenințață cu instanța și somată să-și dezvăluie sursele

Publicat

spital

Alba24 a primit o somație din partea Spitalului Orășenesc Cîmpeni, după un articol în care se făcea referire la un control al inspectorilor Casei Județene de Asigurări de Sănătate Alba, care au găsit acolo ”bolnavi” internați fictiv.

Directorii spitalului ne-au solicitat să ne facem publice sursele, în caz contrar amenințând că ne vor acționa în instanță și ne vor cere daune pentru ”grave prejudicii aduse Spitalului Orășenesc Cîmpeni”.

Articolul făcea referire la un control al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Alba, care se desfășura în acele zile la Spitalul Orășenesc Câmpeni.

”Potrivit unor surse medicale, controlul ar viza printre altele și 7 internări fictive în Secția de Ginecologie a spitalului. Reprezentanții CJAS Alba au descoperit un număr de persoane care lipseau din saloane, dar figurau ca internate. O parte dintre acestea ar fi fost învoite pentru alte investigații medicale” preciza articolul.

Anunțul legat de control i-a înfuriat pe directorii Spitalului. Aceștia au invocat concluziile unui raport de verificare al Casei de Asigurări de Sănătate Alba, care ar infirma cele susținute de articol.

CITEȘTE ȘI: Anchetă pentru internări fictive, la secția de ginecologie a Spitalului Orășenesc din Câmpeni

”Având în vedere articolul publicat în data de 07.12.2018 pe site-ul dumneavoastră, cu privire la ”Ilegalități – internări fictive la Spitalul Orășenesc Cimpeni” vă facem cunoscut faptul că aceste informații nu au corespondent în realitatea faptică, așa cum rezultă și din concluziile Raportului de verificare al Casei de Asigurări de Sănătate Alba.

Întrucât cele prezentate de dumneavoastră aduc grave prejudicii Spitalului Orășenesc Cimpeni, vă solicităm să ne dezvăluiți sursa dumneavoastră și modul în care ați verificat inforațiile publicate.

În situația în care nu veți da curs solicitării noastre, ne vedem nevoiți să vă acționăm în instanță și să solicităm daune pentru prejudiciul suferit”. Somația este semnată de managerul Spitalului, dr. Daniel – Ioan Senila și de directorul medical, dr. Lacramioara Morar.

Precizări ale Alba24.ro

Alba24 respectă standardele profesionale privind relațiile cu sursele și nu le va dezvălui niciodată la presiunile unor instituții.

Alba24.ro nu a publicat nici un articol cu titlul indicat de instituția medicală, un articol care face referire la ilegalități fiind probabil publicat de alt ziar online. Articolul incriminat este o simplă știre despre un control al Casei de Asigurări de Sănătate Alba la Spitalul Orășenesc Cîmpeni, lucru confirmat chiar de spital atunci când face referire la un raport rezultat în urma acestui control. De asemenea, articolul nu cuprinde acuzații ci doar oferă respectivele informații.

Articolul nu aduce ”grave prejudicii” spitalului din Cîmpeni, calitatea actului medical, interacțiunea cu bolnavii, condițiile de îngrijire și multe altele, o pot însă face.  

 

Alba24 va publica concluziile raportului Casei de Asigurări de Sănătate Alba, invocat de cei doi directori ai spitalului pentru a spune că informațiile din articol ”nu au corespondent în realitatea faptică”. Acestea vor arăta că, de fapt, realitatea este chiar depășită, iar cei doi directori mint atunci când fac apel la acest document. Asta pentru că CJAS Alba a recuperat de la spital banii decontați pentru internările fictive.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Anonim

    marți, 12.03.2019 la 08:33

    Imi vine sa rad cand vad „comunisti” cum incearca ei sa bage frica in „capitalisti” daca le trimit o citatie judecatoreasca. Astia au vazut serialul „SUITS” de pe netflix si se cred acolo :)))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Accident la Cisteiu de Mureș. O persoană a rămas încarcerată după ce s-a răsturnat cu mașina

Publicat

Detașamentul de pompieri Aiud în cooperare cu SAJ Ocna Mureș intervin cu o autospecială și o ambulanță la un accident rutier cu un autoturism răsturnat pe raza localității Cisteiu de Mureș.  O victimă încarcerată. Revenim cu amănunte.

Citește mai departe
Publicitate

BLAJ

PROGRAMUL OFICIAL al vizitei Papei Francisc în România. Cât va sta la Blaj și care este programul zilei de 2 iunie

Publicat

p

Programul vizitei Sanctității Sale Papa Francisc în România a fost făcut public de Administrația Prezidențială. Sfântul Părinte se va afla la la Blaj în data de 2 iunie, duminică. Acesta va sosi pe Câmpia Libertății în jurul orei 10,30 și va oficia Divina Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi martiri greco-catolici. Va ține apoi o […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE Simulare EVALUARE Naţională 2019 în ALBA: Aproape 60% dintre elevi nu au luat 5 la Matematică. 2 medii de 10

Publicat

educatie

Inspectoratul Școlar Județean Alba a centralizat rezultatele înregistrate la sesiunea de Simulare a examenului de Evaluare Naţională 2019. Testările au fost organizate pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale, iar în premieră, în acest an, au luat parte şi elevi din clasele a VII-a. Au participat la toate probele 2695 de elevi de clasa […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

LISTA oficială a PSD pentru alegerile Europarlamentare. Reprezentantul județului Alba, Victor Negrescu, pe loc eligibil

Publicat

negrescu

PSD a anunțat astăzi lista candidaților la alegerile Europarlamentare din acest an. Județul Alba are un reprezentant pe locurile elegibile: este vorba despre Victor Negrescu, europarlamentar în acest mandat și fost ministru. Negrescu este foarte apropiat de organizația județeană a acestui partid. Acesta este pe locul 9 al listei, având, potrivit sondajelor, toate șansele să […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate