Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Șefii Spitalului Cîmpeni neagă internările fictive. Alba24 amenințață cu instanța și somată să-și dezvăluie sursele

Publicat


spital

Alba24 a primit o somație din partea Spitalului Orășenesc Cîmpeni, după un articol în care se făcea referire la un control al inspectorilor Casei Județene de Asigurări de Sănătate Alba, care au găsit acolo ”bolnavi” internați fictiv.

Directorii spitalului ne-au solicitat să ne facem publice sursele, în caz contrar amenințând că ne vor acționa în instanță și ne vor cere daune pentru ”grave prejudicii aduse Spitalului Orășenesc Cîmpeni”.

Articolul făcea referire la un control al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Alba, care se desfășura în acele zile la Spitalul Orășenesc Câmpeni.

”Potrivit unor surse medicale, controlul ar viza printre altele și 7 internări fictive în Secția de Ginecologie a spitalului. Reprezentanții CJAS Alba au descoperit un număr de persoane care lipseau din saloane, dar figurau ca internate. O parte dintre acestea ar fi fost învoite pentru alte investigații medicale” preciza articolul.

Anunțul legat de control i-a înfuriat pe directorii Spitalului. Aceștia au invocat concluziile unui raport de verificare al Casei de Asigurări de Sănătate Alba, care ar infirma cele susținute de articol.

CITEȘTE ȘI: Anchetă pentru internări fictive, la secția de ginecologie a Spitalului Orășenesc din Câmpeni

”Având în vedere articolul publicat în data de 07.12.2018 pe site-ul dumneavoastră, cu privire la ”Ilegalități – internări fictive la Spitalul Orășenesc Cimpeni” vă facem cunoscut faptul că aceste informații nu au corespondent în realitatea faptică, așa cum rezultă și din concluziile Raportului de verificare al Casei de Asigurări de Sănătate Alba.

Întrucât cele prezentate de dumneavoastră aduc grave prejudicii Spitalului Orășenesc Cimpeni, vă solicităm să ne dezvăluiți sursa dumneavoastră și modul în care ați verificat inforațiile publicate.

În situația în care nu veți da curs solicitării noastre, ne vedem nevoiți să vă acționăm în instanță și să solicităm daune pentru prejudiciul suferit”. Somația este semnată de managerul Spitalului, dr. Daniel – Ioan Senila și de directorul medical, dr. Lacramioara Morar.

Precizări ale Alba24.ro

Alba24 respectă standardele profesionale privind relațiile cu sursele și nu le va dezvălui niciodată la presiunile unor instituții.

Alba24.ro nu a publicat nici un articol cu titlul indicat de instituția medicală, un articol care face referire la ilegalități fiind probabil publicat de alt ziar online. Articolul incriminat este o simplă știre despre un control al Casei de Asigurări de Sănătate Alba la Spitalul Orășenesc Cîmpeni, lucru confirmat chiar de spital atunci când face referire la un raport rezultat în urma acestui control. De asemenea, articolul nu cuprinde acuzații ci doar oferă respectivele informații.

Articolul nu aduce ”grave prejudicii” spitalului din Cîmpeni, calitatea actului medical, interacțiunea cu bolnavii, condițiile de îngrijire și multe altele, o pot însă face.  

 

Alba24 va publica concluziile raportului Casei de Asigurări de Sănătate Alba, invocat de cei doi directori ai spitalului pentru a spune că informațiile din articol ”nu au corespondent în realitatea faptică”. Acestea vor arăta că, de fapt, realitatea este chiar depășită, iar cei doi directori mint atunci când fac apel la acest document. Asta pentru că CJAS Alba a recuperat de la spital banii decontați pentru internările fictive.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Anonim

    marți, 12.03.2019 la 08:33

    Imi vine sa rad cand vad „comunisti” cum incearca ei sa bage frica in „capitalisti” daca le trimit o citatie judecatoreasca. Astia au vazut serialul „SUITS” de pe netflix si se cred acolo :)))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Imagini extrem de rare cu DOI LUPI care se țin scai de o căruță, ziua în amiaza mare, într-un sat din Harghita

Publicat

Doi lupi au fost filmați în timp ce urmăreau o căruță, ziua în amiaza mare, într-un sat din județul Harghita. Imaginile au fost postate miercuri, pe rețeaua de socializare Facebook. Pe video se pot observa doi lupi care urmăresc o căruță, de care era legat un câine. „Ziua în amiaza mare! În localitatea Armășeni jud. […]

Citește mai departe
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Cursuri universitare pentru persoane vârstnice, la Cluj-Napoca. Cel mai bătrân student are 93 de ani

Publicat

La Cluj Napoca s-au deschis în acest an cursuri universitare pentru persoanele în vârstă. Universitatea Vârstei a treia este un proiect organizat de Primăria Cluj-Napoca, prin Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală, în parteneriat cu Asociaţia EduNation şi Fundaţia Universităţii Babeş-Bolyai. Beneficiarii sunt 80 de vârstnici de la două centre de zi pentru vârstnici. Prin […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Alba Iulia, salvat de pompieri. A adormit cu mâncarea pe foc și a fost la un pas de tragedie

Publicat

Detașamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit cu o autospecială cu apă și spumă și o ambulanță SMURD la un apartament situat în Alba Iulis, pe Strada Mircea cel Bătrân. (FOTO: Arhivă) Intervenția a fost solicitată ca urmare a unei degajări mari de fum dintr-un apartament. La fața locului, pompierii au găsit locuința inundată cu […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cum poți afla dacă suferi de depresie. A fost lansat primul HUB de acest fel din România, la pachet cu o linie fierbinte

Publicat

A fost lansat primul hub antidepresie din țara noastră – este un proiect național prin care românii se pot testa gratuit să vadă dacă suferă de depresie. Există și un număr de telefon (0800 0800 20), unde oamenii pot suna în situații de criză emoțională.   În general, oamenii nu știu simptomele depresiei și ale anxietății. […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate