Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Șefii Spitalului Cîmpeni neagă internările fictive. Alba24 amenințață cu instanța și somată să-și dezvăluie sursele

Publicat

spital

Alba24 a primit o somație din partea Spitalului Orășenesc Cîmpeni, după un articol în care se făcea referire la un control al inspectorilor Casei Județene de Asigurări de Sănătate Alba, care au găsit acolo ”bolnavi” internați fictiv.

Directorii spitalului ne-au solicitat să ne facem publice sursele, în caz contrar amenințând că ne vor acționa în instanță și ne vor cere daune pentru ”grave prejudicii aduse Spitalului Orășenesc Cîmpeni”.

Articolul făcea referire la un control al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Alba, care se desfășura în acele zile la Spitalul Orășenesc Câmpeni.

”Potrivit unor surse medicale, controlul ar viza printre altele și 7 internări fictive în Secția de Ginecologie a spitalului. Reprezentanții CJAS Alba au descoperit un număr de persoane care lipseau din saloane, dar figurau ca internate. O parte dintre acestea ar fi fost învoite pentru alte investigații medicale” preciza articolul.

Anunțul legat de control i-a înfuriat pe directorii Spitalului. Aceștia au invocat concluziile unui raport de verificare al Casei de Asigurări de Sănătate Alba, care ar infirma cele susținute de articol.

CITEȘTE ȘI: Anchetă pentru internări fictive, la secția de ginecologie a Spitalului Orășenesc din Câmpeni

”Având în vedere articolul publicat în data de 07.12.2018 pe site-ul dumneavoastră, cu privire la ”Ilegalități – internări fictive la Spitalul Orășenesc Cimpeni” vă facem cunoscut faptul că aceste informații nu au corespondent în realitatea faptică, așa cum rezultă și din concluziile Raportului de verificare al Casei de Asigurări de Sănătate Alba.

Întrucât cele prezentate de dumneavoastră aduc grave prejudicii Spitalului Orășenesc Cimpeni, vă solicităm să ne dezvăluiți sursa dumneavoastră și modul în care ați verificat inforațiile publicate.

În situația în care nu veți da curs solicitării noastre, ne vedem nevoiți să vă acționăm în instanță și să solicităm daune pentru prejudiciul suferit”. Somația este semnată de managerul Spitalului, dr. Daniel – Ioan Senila și de directorul medical, dr. Lacramioara Morar.

Precizări ale Alba24.ro

Alba24 respectă standardele profesionale privind relațiile cu sursele și nu le va dezvălui niciodată la presiunile unor instituții.

Alba24.ro nu a publicat nici un articol cu titlul indicat de instituția medicală, un articol care face referire la ilegalități fiind probabil publicat de alt ziar online. Articolul incriminat este o simplă știre despre un control al Casei de Asigurări de Sănătate Alba la Spitalul Orășenesc Cîmpeni, lucru confirmat chiar de spital atunci când face referire la un raport rezultat în urma acestui control. De asemenea, articolul nu cuprinde acuzații ci doar oferă respectivele informații.

Articolul nu aduce ”grave prejudicii” spitalului din Cîmpeni, calitatea actului medical, interacțiunea cu bolnavii, condițiile de îngrijire și multe altele, o pot însă face.  

 

Alba24 va publica concluziile raportului Casei de Asigurări de Sănătate Alba, invocat de cei doi directori ai spitalului pentru a spune că informațiile din articol ”nu au corespondent în realitatea faptică”. Acestea vor arăta că, de fapt, realitatea este chiar depășită, iar cei doi directori mint atunci când fac apel la acest document. Asta pentru că CJAS Alba a recuperat de la spital banii decontați pentru internările fictive.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Anonim

    marți, 12.03.2019 la 08:33

    Imi vine sa rad cand vad „comunisti” cum incearca ei sa bage frica in „capitalisti” daca le trimit o citatie judecatoreasca. Astia au vazut serialul „SUITS” de pe netflix si se cred acolo :)))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Liviu Dragnea a ajuns la Penitenciarul Rahova. La intrarea în închisoare a fost huiduit de mai mulți manifestanți

Publicat

dragnea 2

Liviu Dragnea a fost adus cu o mașină Dacia Duster în urmă cu câteva minute, la Penitenciarul Rahova. Acesta a intrat pe aceiași poartă pe care a fost adus și fostul său coleg de partid, Radu Mazăre.  Lângă intrarea Penitenciarului Rahova s-au aflat mai mulți manifestanți care l-au huiduit pe Liviu Dragnea, ba mai mult […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

ITM Alba: Amendă în valoare de 2.600 de lei și mai multe avertismente, date de inspectori

Publicat

itm alba

Inspectorii ITM Alba au dat amenzi în valoare totală de peste 2.500 de lei în urma controalelor efectuate la agenţi economici, săptămâna trecută. Au depistat mai multe nereguli în activitatea firmelor. În domeniul relaţiilor de muncă au fost controlate 42 de unități, cu 387 de angajați, unde au constatat 72 de deficiențe, pentru care au aplicat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Dragnea s-a PREDAT la Penitenciarul Rahova. Diversiune și cursă nebună prin București cu o mașină ”momeală”

Publicat

s

UPDATE: Liviu Dragnea a intrat pe porțile penitenciarului Rahova, adus de o mașină a poliției, după o diversiune și o cursă nebună prin București, cu ziariștii pe urme. Dragnea va fi încarcerat și își va petrece următorii trei ani și șase luni în închisoare, după ce a fost condamnat definitiv în dosarul angajărilor fictive de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Deputatul Rădulescu, după condamnarea lui Dragnea: Medicii să dea salariile înapoi, fermierii să dea subvenția la USR

Publicat

Declarații halucinante ale unui lider al partidului de guvernământ. Deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, unul dintre vârfurile de lance din Parlament împotriva justiției, a izbucnit luni, după condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea și după pierderea zdrobitoare a alegerilor, spunând că medicii să dea înapoi măririle de salarii și apoi să plece din țară.  „A fost […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate