Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șeful ANM anunță o săptămână fierbinte: Val de caniculă cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius și nopți greu de suportat

Publicat

Se anunță o săptămână de foc din punct de vedere meteorologic. Directorul ANM anunță că este posibil ca săptămâna care a început să fie cea mai caldă săptămână de până în prezent în această vară.

Temperaturile resimțite vor fi cu mult peste cele înregistrate de termometre, iar canicula va ține până în prima zi din august, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, duminică, la Digi24.

Vezi și Prognoza meteo/ Vremea 26 iulie – 1 august: Vin ZILE de FOC în România. Un val de aer tropical aduce temperaturi de până la 42 de grade Celsius

„Chiar de la începutul acestei săptămâni, vorbim de o vreme călduroasă în cea mai mare parte a țării.

Luni, vremea va fi caniculară în Banat, Crișana, Oltenia, în vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei, iar de marți, valul de căldură se va intensifica în partea de vest, sud, local în restul teritoriului”, a explicat Elena Mateescu, directorul ANM.

Vezi și VREMEA în ALBA, 26 iulie-1 august. Zile caniculare cu temperaturi maxime de 35-36 grade. Prognoza meteo în localități din județ

Aceasta a precizat că la mijlocul săptămânii „vorbim deja de un val de căldură persistent”, iar „temperaturile resimțite vor fi semnificative”.

Concret, luni se vor înregistra temperaturi de 35-36 de grade, iar marți 37-38 de grade, „posibil 39, chiar 40 de grade în Lunca Dunării”.

„Inclusiv prima zi din luna luna august păstrează această caracteristică, cu 37-38 de grade în partea de vest, sud-vest și sud a țării”, a adăugat Elena Mateescu.

O săptămână cu nopți greu de suportat

În plus, în România „vor fi nopți tropicale”, pentru că temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade Celsius, a avertizat directorul ANM.

Acest nou val de căldură „va fi deosebit de accentuat, cu temperaturi resimțite în bună parte din țară”, a menționat Elena Mateescu.

„Mai ales acolo unde valorile de temperatură măsurate în condiții standard depășesc 37-38 de grade, cu siguranță temperaturile resimțite vor fi unele semnificative”, a avertizat aceasta.

Cum va fi vremea pe litoral

Și la malul mării va fi o vreme deosebit de caldă pe tot parcursul săptămânii. Luni vor fi 29-30 de grade Celsius, dar se așteaptă ca, treptat, valorile să se apropie de pragul de caniculă, de 34-35 de grade.

„Atenție la indicele UV, la expunerea la soare în orele amiezii, când se înregistrează căldură maximă, și nu în ultimul rând atenție la modul cum ne hidratăm”, a subliniat meteorologul.

Cert este că este posibil ca săptămâna care urmează să fie cea mai caldă săptămână de până în prezent în această vară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax