Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șeful ANRE, tăcut în scandalul facturilor la energie. Bugetarul Dumitru Chiriță are 12000 de euro pe lună și nu simte scumpirile

Publicat

Șeful ANRE Dumitru Chiriță este unul dintre bugetarii de lux ai României care nu are de suferit de pe urma creșterii prețurilor la energie.

Acesta a fost instalat politic și a păstrat o liniște deplină în plin scandal al facturilor majorate, deși este unul dintre principalii responsabili. Duce acasă 12.000 de euro pe lună.

Dumitru Chiriță, fost parlamentar PSD, a fost instalat la ANRE direct de Liviu Dragnea, în urmă cu cinci ani, scriu jurnaliștii de la ziare.com.

De când a izbucnit scandalul facturilor uriașe la energie, Dumitru Chiriță n-a oferit nicio explicație publică, deși e unul dintre principalii responsabili, alături de Parlament și de Ministerul Energiei.

Potrivit declarației de avere, președintele fantomatic al ANRE încasează anual 707.000 de lei, ceea ce înseamnă aproape 12.000 de euro lunar. Comparativ, președintele Klaus Iohannis încasează doar 3.000 de euro lunar.

Dumitru Chiriță este de profesie electrician și a fost șef de tură la fosta Întreprinderea de Distribuție a Energiei Electrice (IDEB), până în 1990. În 1990 a ajuns liderul sindicatului Energia și, din 1996, vicepreședinte al confederației sindicale BNS.

În 2000, a devenit deputat PSD. Între 2004 și 2007 a ajuns vicepreședinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, deși el era electrician.

Între timp, a absolvit facultatea de drept a universității private Nicolae Titulescu, instituție de învățământ apropiată de PSD. Dumitru Chiriță nu scrie anul în care a absolvit studiile.

ANRE este în subordinea Parlamentului – a fost singurul răspuns al ministrului Energiei, Virgil Popescu, întrebat în urmă cu câteva luni dacă ar trebui demis șeful Autorității Naționale de Reglementare în Energie, cu salariu de 12.000 de euro, în contextul eșecului liberalizării pieței de energie.

„ANRE este în subordinea Parlamentului. Parlamentul începe treaba mâine (miercuri – n.r.), sesiunea ordinară. Am văzut că cei de la PSD vor o audiere.

Eu abia aștept să mă duc în Parlament să luăm radiografia sistemului energetic național, să îi întreb de ce nu au făcut nicio investiție din 2015 până acum, să îi întreb de furturile din sistemul energetic național, de jaful de la Complexul Energetic Hunedoara. Am atâtea lucruri să îi întreb. Abia aștept”, a spus Popescu, doar că nu a mai făcut-o.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. pilu

    duminică, 16.01.2022 at 22:11

    L-a căutat cineva pe ăsta prin dosarele si listele cu ciripitori. Ăştia au pus în 90 mâna pe sindicate, binenţeles ajutaţi din umbră. Păi ce să priceapă ăsta la nivel de ANRE si mai aşteptaţi şi comunicate. Ioc ! Făcături PSD-iste.

  2. De ce si pina cand ?

    luni, 17.01.2022 at 08:44

    Burta si falcile mari se tin cu nesimtire ! Priviti in piete batranii pensionari care stau in frig ot a-si vinde cate ceva din bucatele agonisite lucrind in gospodarie, pt a-si plati curentul. Unii aduna cartoanele pt a se incalzi seara. I-ti dau lacrimile de mila lor si-ti vine sa pui mana pe topor impotriva NESIMTITILOR cu salarii su burti bugetare enorme ! Unii maninca ciorba de burta cu 2,50 lei si piept depui la 5 lei, la cantina institutiei bugetare si iau salarii de 12.ooo Euro !?! Caini nesimtiti !!!!!

  3. Belet

    luni, 17.01.2022 at 11:22

    Soluția este grila de salarii de la reședințe în jos. Dar nimeni nu va vota în parlament asemenea lege.Vor fi afectați toți bugetarii în frunte cu guvernantiisii parlamentarii(tradatorii)în mare arte.

  4. Deocamdată

    luni, 17.01.2022 at 14:39

    Un nesimțit, sinecurist, pus acolo politic, sa suga ca o lipitoare bani pt el si pentru partid. In felul ăsta, nu va fi bine in veci pentru poporul de rând.

  5. Nicolas Spiridon

    luni, 17.01.2022 at 15:25

    Îi ajung banii de curent , dacă trece tot bugetarul la salariu minim pe economie ?

  6. Dima

    luni, 17.01.2022 at 17:02

    In România există democrație? Suntem o țară liberă sau suntem subjugati ? Dacă nu suntem în stare să ne conducem atunci să căutăm alte forme de conviețuire!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax