Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șeful cancelariei prim-ministrului: Fiecare localitate trebuie să răspundă pentru măsurile pe care le ia sau nu le ia

Publicat

Șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel DAncă, a declarat marți seară la România TV, că fiecare localitate trebuie să răspundă pentru ”măsurile pe care le ia sau nu le ia” pentru prevenirea răspândirii COVID-19 și că prefecții sunt ultimii pe lista celor care fac propuneri, primii fiind reprezentanții DSP. 

”Procedura stabilită prin hotărârea CNSU este una care lasă decizia carantinării la nivelul comitetelor locale. Există o procedură, niște pași de urmat și fiecare localitate trebuie să răspundă pentru măsurile pe care le ia sau nu le ia.

Acolo unde sunt mari aglomerări urbane există o rată de incidență mai mare, ca urmare a faptului că mobilitatea e crescută, transportul în comun mai folosit.

Trebuie analizate toate lucrurile care au dus la această situație, excluzând focarele, dacă rata de infectare rămâne ridicată, se fac analize.

Nu prefecții sunt cei care trebuie să transmită propunerea, ei sunt ultimii pe această listă. În primul rând este DSP, care face o propunere pe care prefectul o transmite la nivel național”, a declarat Ionel Dancă, marți seară, la România TV.

Dancă a mai declarat că măsurile care au fost adoptate săptămâna trecută sunt valabile la nivel național: ”Medicii ar trebui să decidă în această pandemie și nu politicienii”, a adăugat șeful cancelariei într-un schimb de replici cu Eugen Teodorovici, candidat din partea PSD la alegerile parlamentare.

De menționat ar fi că deși autoritățile locale fac propunerea de carantinare, în realitate aceasta trebuie aprobată la nivel central.

Sursă: G4Media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax