Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Șeful CNAS: Ce se întâmplă din februarie cu cei care nu au carduri de sănătate, după data de 1 februarie

Publicat

card sanatate Pacienții care nu au carduri de sănătate vor putea să beneficieze de servicii medicale și după data de 1 februarie, când utilizarea acestora va deveni obligatorie, a  precizat președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea.

”Servicii medicale vor primi fără a fi legat strict de card. Va veni şi un moment când primesc doar cu cardul serviciile medicale, dar nu este de la 1 februarie. Se va merge în paralel o perioadă de o lună sau două cu cele două sisteme până învaţă toată lumea să folosească cardul. Trebuie să fie şi un moment de început şi trebuie să fie şi un moment când va fi valabil doar cu cardul. Aici nu trebuie să confundăm cu urgenţa. În momentul în care ai o urgenţă, nu contează cardul, se primeşte serviciul medical de care are nevoie pacientul”, a transmis preşedintele CNAS, citat de Agerpres.

El a spus că, în continuare, CNAS poartă discuţii cu medicii de familie pentru ca aceştia să distribuie cardurile persoanelor care din diferite motive nu au primit sau nu vor primi cardul până la finalul lunii prin poştă.

”Pentru persoanele care nu au primit cardul până în acest moment sau nu îl vor primi în zilele următoare, pentru moment, am luat măsura ca, dacă cineva se duce la Casă şi îşi cere cardul, să îi fie eliberat de acolo. Discutăm în continuare cu medicii de familie pentru a le distribui prin intermediul lor, pentru că în mare parte posesorii cardurilor nedistribuite sunt plecaţi din ţară şi vor veni atunci când au nevoie de un serviciu medical şi în niciun caz nu se duce de mâine”, a mai explicat Ciurchea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. razvan

    vineri, 16.01.2015 at 22:32

    Si daca nu vrem card cu cip ? Sau nu mai avem dreptul sa alegem… ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax