Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Şeful DIICOT: Abuzul în serviciu nu este dezincriminat, în acest moment. „Sunt opinii juridice, fiecare interpretează în felul lui”

Publicat

instanta judecata Procurorul şef DIICOT, Daniel Horodniceanu, susţine că abuzul în serviciu nu este dezincriminat în acest moment. Potrivit acestuia, dezincriminarea ar însemna o abrogare, ”chiar si tacită’”.

„Sunt opinii juridice ale unora şi opinii juridice ale altora (cu privire la dezincriminarea abuzului în serviciu sau nu – n.r.). Suntem jurişti şi noi, sunt jurişti şi judecătorii, fiecare interpretează în felul lui. Opinia noastra juridică am exprimat-o.

După declararea ca neconstitutional a textului, aşa cum spune şi legea, textul nu a fost abrogat şi trebuie modificat în sensul celor solicitate de Curtea Constituţională.

Nu este dezincriminat abuzul în serviciu în acest moment. Dezincriminarea ar însemna o abrogare, chiar şi tacita”, a spus Horodniceanu.

Acesta a fost prezent miercuri la Comisia juridică a Camerei Deputatilor, unde a depus o serie de amendamente la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 78/2016 pentru organizarea şi funcţionarea DIICOT.

surse: hotnews.ro, agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax