Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Şeful DIICOT Alba, Ioan Mureşan, a demisionat din funcţie. A cerut să rămână pe un post de procuror la Alba Iulia

Publicat

Procurorul şef DIICOT Alba, Ioan Mureşan, a depus cerere de demisie din funcţie la structura centrală, iar solicitarea a fost luată în discuţie la şedinţa CSM de miercuri. Acesta a cerut să rămână pe o funcţie de execuţie la Alba Iulia, adică de simplu procuror la DIICOT Alba Iulia. Actul unilateral de demisie a survenit în contextul în care acesta este urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciul şi represiune nedreaptă în legătură cu dosarul lui Traian Berbeceanu.

Ioan Mureşan şi-a înaintat demisia în 26 mai, iar cererea a intrat în atenţia CSM – Secţia procurori în şedinţa de miercuri. Fiind vorba despre o decizie unilaterală, Consiliul Superior al Magistraturii va lua act de cererea de demisie.

UPDATE: Potrivit deciziei CSM – Secţia Procurori, s-a hotărât “eliberarea domnului procuror Mureşan Ioan, la cerere, din funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Alba Iulia din cadrul DIICOT, începând cu data de 29.05.2014, acesta urmând a-şi continua activitatea într-o funcţie de execuţie în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism”.

Procurorul şef al DIICOT Alba, Ioan Mureşan, ar fi fost prezent la noi audieri la DNA Bucureşti, marţi dimineaţa, la o zi după ce fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, Traian Berbeceanu, a dat declaraţii în faţa aceloraşi procurori, potrivit unor surse judiciare. Berbeceanu a dat luni noi informaţii în dosarul în care Ioan Mureşan este cercetat pentru abuz în serviciu şi represiune nedreaptă, respectiv poliţistul Alin Muntean, care a activat în cadrul BCCO Alba Iulia, şi procurorul Nicolaie Cean, pentru complicitate la aceste infracţiuni.

Reamintim că, în urmă cu două săptămâni, procurorii DIICOT au extins urmărirea penală față de fostul șef al BCCO Alba Iulia, comisarul șef Traian Berbeceanu.

La rândul lor, procurorul şef DIICOT Alba, Ioan Mureşan, poliţistul Alin Muntean şi procurorul Nicolaie Cean se află sub control judiciar, în dosarul DNA. Adică nu au voie să ia legătura cu martorii din dosarul pe care l-au instrumentat, să părăsească localitatea de domiciliu (cu excepţia deplasării la locul de muncă), să poarte arme şi trebuie să se prezinte la Poliție, ori de câte ori sunt solicitați.

Citeşte şi Şeful DIICOT Alba, un poliţist BCCO şi un procuror, URMĂRIȚI PENAL de DNA. Sunt acuzaţi de abuz în serviciu în legătură cu DOSARUL BERBECEANU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax