Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Șeful DIICOT analizează dacă își dă demisia la cererea lui Iohannis. ”Activitatea instituției nu se rezumă la cazul Caracal”

Publicat

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, anunță într-un comunicat oficial că va trata ”cu maximă seriozitate” cererea de demisie venită de la președintele Klaus Iohannis în contextul scandalului declanșat la Caracal. Bănilă susține că va discuta cu colegii săi, cu șeful ierarhic (Procurorul general – n. red.), și cu cei implicați în numirea procurorului șef al DIICOT.

Bănilă mai arată că ”demisia este un act unilateral de voința, dar sunt împrejurări in care aceasta ar putea reprezenta expresia unui om laș și poate chiar lipsit de responsabilitate”, și susține că ”demisia șefului DIICOT… poate avea consecințe deosebite, până la instabilitate”. Acesta a adăugat că activitatea DIICOT nu se rezumă doar la cazul Caracal.

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut luni seara demisia lui Felix Bănilă, pe care l-a acuzat pentru tratamentul aplicat familiei Luizei Melencu, una dintre cele două fete ucise la Caracal.

Klaus Iohannis l-a numit pe Bănilă în funcția de șef DIICOT în iulie 2018.

Comunicatul procurorului-șef DIICOT:

Urmare a solicitării Președintelui României din seara zilei de 30.09.2019, procurorul șef DIICOT aduce la cunoștința publică următoarele:

Demisia este un act unilateral de voința, dar sunt împrejurări in care aceasta ar putea reprezenta expresia unui om laș și poate chiar lipsit de responsabilitate. Vă asigur că în cazul meu, nu se va întâmpla așa.

Fiind solicitată de Președintele în funcție al României, desigur că ea trebuie tratată cu maximă seriozitate, ceea ce voi și face, în mod neîntârziat. Așa că, voi culege opiniile colegilor mei, ale șefului ierarhic și al celor implicați în actul numirii procurorului șef al DIICOT, după care voi aduce la cunoștință publică rezultatul deciziei luate.

Instituțiile sunt formate din oameni, însă demisia șefului DIICOT, mai ales în astfel de împrejurări, poate avea consecințe deosebite, până la instabilitate, iar eu nu pot concepe că așa ceva ar fi de dorit, intr-o țară membră a UE și a NATO, aflată la frontiera acestora.

Activitatea DIICOT nu se rezumă numai la cazul Caracal și de aceea, vreau să vă asigur despre faptul că demisia șefului DIICOT, dacă aceasta se va produce, va fi rezultatul unui amplu proces cognitiv și nu doar expresia unei simple porniri instinctuale, golită de importanța funcției, de care, de altfel, sunt pe deplin conștient.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 01.10.2019 at 16:32

    Ce faci ? Mai astepti inca un caz, ca sa te evaluezi daca e necesar sa pleci sau nu ? Se vede clar ca esti depasit (ca si cei care te-au pus) asa ca, pasol na simka.
    Ai fost ales de la categoria umplutura.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax