Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șeful DSP Alba, propuneri pentru Ministerul Sănătății: introducerea de restricții de weekend, înainte de declararea carantinei

Publicat

Șefii mai multor DSP-uri din țară au cerut Ministerului Sănătății (MS) includerea în calculul incidenței de cazuri noi descoperite la mia de locuitori sau al punctajului care se face pentru analizele de risc a unui indicator care să conțină și numărul de teste/100.000 de locuitori.

Aceștia au cerut ca în calcul să fie luat un număr minim de teste pe fiecare județ, de la care testarea populației să poată fi considerată relevantă.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a declarat că a discutat cu secretarul de stat din MS, Andreea Moldovan, căreia i-a explicat situația de la Alba și i-a transmis o serie de propuneri, atât în numele său, cât și al altor colegi din țară.

Concret, acesta spune că punctajul unei analize de risc ar trebui să țină cont de teste, astfel încât un județ care are puține teste să primească un punctaj mai mare atunci când se face analiza de risc.

Restricționarea circulației în weekend și seara după ora 18.00

De asemenea, Alexandru Sinea a mai vorbit și despre o serie de propuneri care să preceadă declararea carantinei.

Spre exemplu, a vorbit despre restricționarea circulației în weekend și după ora 18.00, la depășirea incidenței de 6 cazuri la mia de locuitori, înainte de a fi declarată carantinarea unei localități.

Citește și: ALBA: 122 de cazuri COVID înregistrate în ultimele 24 de ore. Incidența în municipii, orașe și comune din județ

”Ieri dimineață am propus conducerii MS includerea unei formule de calcul a incidenței sau al punctajului unei analize de risc care să țină cont de numărul de teste/100.000 de locuitori.

Am fost susținut de către alți colegi directori DSP din țară. Județul nostru lucrează corect, își protejează cetățenii.

Testele PCR și testele rapide înregistrează zilnic o medie de 1.000 de probe, ceea ce înseamnă undeva la 380 teste/100.000 de locuitori.

Facem anchetele epidemiologice profesionist și raportăm în timp util, este un efort maxim depus de colegi.

Am încredere ca autoritățile centrale vor reuși sa optimizeze modul de calcul al ratei de incidență”, a scris Alexandru Sinea pe pagina sa de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax