Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Comandament de urgență, convocat de Raed Arafat, la Alba Iulia după dezastrul din Sebeșel, Pianu și Săliștea

Publicat

YouTube video

Secretarul de stat, Raed Arafat s-a deplasat sâmbătă seara, în județul Alba, în zonele lovite de inundații. Acesta a convocat la ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru a stabili măsurile urgente pe care autoritățile urmează să le ia în zonele afectate. La comandament au fost covocați șefii Electrica, DSP, șefii Consiuliului Județean și alți directori de deconcentrate.

Președintele Consiului Județean Alba a declarat că a fost în zonele afectate și susține că viitura de la Răchita a fost mai puternică decât cea de anul trecut din zona localităților Cricău- Bucerdea.

YouTube video

 Reamintim că sâmbătă, în jurul orei 19:00, dezastrul s-a dezlanțuit în sudul județului Alba.  Zona cuprinsă între intrarea în satul Sebeșel, spre Răchita, pe DJ 704A, dar și o bună parte din colonia Petrești a fost invadată de ape

De asemenea, și DN 67C – Transalpina, între Petrești și Sebeșel, a fost blocat (ora 21.30). Muncitorii intervin pentru îndepărtarea aluviunilor de pe carosabil.

În urma ploilor torențiale din ultimele ore, s-a format o viitură, din cauza scurgerilor de pe versanți, care a afectat, pe lângă Sebeșel și Răchita, și localitățile Câlnic, Pianu de Sus, Săliștea. 

ȘTIREA COMPLETĂ: FOTO VIDEO: DEZASTRU în sudul județului Alba. Drumuri blocate, mașini luate de ape, peste 20 de persoane salvate de ISU

Deși viitura a fost extrem de puternică, nu s-au înregistrat victime omenești. Drumul spre Răchita este rup,t localitatea fiind aproape izolată. Apele revarsate au făcut o groapă de aproxitativ 10 metri adâncime, în locul unde s-a afla drumul de acces spre localitatea respectivă. Sute de gospodării din zonă au rămas fără curent electric, iar fântânile au fost afectate de viitura.

În zonă au fost adușe forțe ale ISU din mai multe județe pentru a interveni. S-a încercat evacuarea populației, dar niciunul dintre locuitorii din satele afectate de viitură nu a vrut să-și părăsească gospodăria.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gheorghe crisan

    sâmbătă, 01.06.2019 at 23:47

    De ce nu urcati in padurea pianului dupa liziera sa vedeti dezastrul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax