Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șeful DSU: Valul 5, după sărbători. Noile măsuri, anunțate pentru săptămâna viitoare

Publicat

Șeful DSU, Raed Arafat, consideră că valul 5 al pandemiei se va manifesta în România cel mai probabil imediat după sărbători, din ianuarie. În opinia sa, va fi cel puțin unul „amestecat”, respectiv tulpina nouă Omicron și cea predominantă în prezent, Delta.

Noi măsuri în contextul pandemiei vor fi discutate săptămâna viitoare de autorități.

Citește și Test PCR la intrarea în țară și formular PLF. Carantină pentru nevaccinați. MĂSURI pentru limitarea Omicron în România

„E posibil ca luna ianuarie să fie pentru România o lună în care va începe o creștere a cazurilor, după sărbători, ca urmare a deplasărilor – cei care vin în țară, cei care pleacă din țară în concedii și care se întorc. E posibil să vedem ce am văzut și după perioada verii, adică o creștere nouă a cazurilor și un val nou. Este posibil, nu este exclus”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Măsuri analizate săptămâna viitoare

„Săptămâna viitoare măsurile care trebuie luate de România în continuare va fi tema de analiză la nivelul INSP-ului și al Ministerului Sănătății. Se va lua în considerare că noua tulpină este mai infecțioasă, mai contagioasă și că se răspândește mai repede. Luarea unor eventuale restricții suplimentare depinde însă de mai multe aspecte, care pot fi adaptate pe baza datelor care tot vin, din zi în zi se schimbă și vin date suplimentare. Din nou, aici, las să văd cu ce o să vină colegii de la INSP”, a spus șeful DSU.

Arafat spune că noua tulpină Omicron va ajunge și în România, așa cum a ajuns și tulpina Delta și că este mult mai contagioasă.

”Toate măsurile pe care le iau țările europene, țările lumii în general, sunt măsuri de întârziere”, a explicat acesta.

Specialiștii verifică dacă vaccinurile actuale mai au efect

Specialiștii încească să înțeleagă impactul Omicron și să vadă dacă actualele vaccinuri mai au efect. Dacă nu, se va trece la îmbunătățirea lor, a precizat Raed Arafat.

„Mai e nevoie de ceva timp, o săptămână-două, până vom înțelege exact efectul vaccinurilor, gravitatea bolii asupra celor vaccinați, gravitatea bolii asupra celor nevaccinați”, a spus șeful DSU.

Deocamdată, se pare că persoanele vaccinate nu fac o formă gravă de boală

„La acest moment, pare că persoanele vaccinate totuși nu fac formă gravă. Nu știm însă toate aceste detalii în amănunt și pe cifre mari. Așteptăm să vină detalii suplimentare. Au fost diferențe de opinie. Pfizer a venit cu opinia că vaccinurile au efect și protejează împotriva formelor grave, Moderna nu era convinsă de acest lucru, dar pe toate liniile se lucrează pe adaptarea vaccinurilor la această variantă”, a mai spus Arafat.

sursă: digi24.ro

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. alibaba

    duminică, 05.12.2021 at 11:27

    Mare clarvazator acest om fugit de acasa!

  2. Petru

    duminică, 05.12.2021 at 13:38

    Cu libertatea asta de a umbla unde vrei și unde nu vrei nu e de mirare după sărbători să vină un tzunami ,nu valul 5.Dacă simpla purtare a măștii îi deranjează pe unii ce să mai spui de alții care fac grătare în fața porții și își mai invită și amicii să fie mai mulți,să aibe curaj,fără a avea un minim de protecție contra virusului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax