Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Șeful Fiscului: Când se reactualizează ”lista rușinii”. ANAF ia în calcul şi publicarea datoriilor pe care statul le are faţă de cetăţeni

Publicat

anaf

anafŞeful ANAF, Dragoş Doroş, a anunţat la sfârșitul săptămânii trecute că intenţionează ca „lista ruşinii”, cu datornicii la stat, să fie actualizată şi publicată o dată la două săptămâni.

Vineri, într-o ediţie specială a emisiunii „Banii vorbesc”, la Realitatea TV, preşedintele ANAF, Dragoş Doroş, a anunţat că şi-ar dori ca lista ruşinii să fie actualizată şi publicată o dată la două săptămâni.

„Lista persoanelor fizice conţine în jur de 185 de mii de persoane şi s-au găsit 7 inadvertenţe. Asta înseamnă un procent de 0,003%. Este prima oară când o publicăm. Noi în continuare o mai segregăm şi o să fie şi mai bună, şi mai exactă şi mai mică, sperăm noi. A fost o listă foarte mare, foarte, foarte mare. Din momentul ăsta începem să intrăm într-o linie dreaptă şi eu sper ca şi actualizarea listei să fie făcută mai des de o lună, sper să fie făcută la două săptămâni”, a declarat preşedintele ANAF, Dragoş Doroş.

ANAF ia în calcul să publice şi o listă cu datoriile pe care statul le are faţă de cetăţeni. Iar de la 1 ianuarie 2018 inspectorii antifraudă vor şti în timp real câte bonuri fiscale se emit şi unde. Sunt doar câteva dintre anunţurile făcute de preşedintele ANAF în interviul acordat lui Edward Pastia.

Potrivit calculelor Realitatea TV şi cifrelor culese din datele Ministerului Finanţelor Publice şi Fiscului, statul român are de restituit contribuabililor 5,72 miliarde de euro.

„Treaba este pur organizatorică. Noi am publicat listele datornicilor pentru că aveam procedură fiscală. Pentru asta nu e prevedere legală şi în momentul ăsta stăm şi discutăm să vedem cum ne organizăm şi cum le organizăm. Adică aţi luat în calcul acest lucru? Da, da şi nu vă ascund că şi ANAF apare pe listele astea de datornici”, a explicat şeful Fiscului.

Pe lista de priorităţi a lui Dragoş Doroş, care este şef la ANAF de aproximativ trei luni, se află şi reformarea instituţiei, astfel încât să scadă evaziunea fiscală.

„Conectarea caselor de marcat la un server al ANAF. Asta înseamnă că de la 1 ianuarie 2018 toate casele de marcat din România, de peste tot, de oriunde ar fi, sunt conectate la un server al ANAF-ului care va şti în timp real câte şi ce bonuri fiscale a emis”, a spus Doroş.

În emisiunea „Banii Vorbesc”, preşedintele Fiscului a mai declarat că reformarea Fiscului este un proces dificil, care ar costa în jur de 80 de milioane de lei. Cât despre formalarul 088, cel mai contestat pe site-ul Comisiei de Tăiat Hârtii, acesta va fi gata, simplificat, la 1 iulie. Doroş mai spune că, în contextul relaxării fiscale, anul acesta nu va mai exista nicio amnistie fiscală.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax