Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șeful Hidroelectrica: România va ajunge în scenariul apocaliptic în care stingem lumina, dacă nu construim urgent noi centrale

Publicat

România va ajunge în scenariul apocaliptic în care va trebui să stingem lumina, dacă nu construim urgent noi centrale de producere a electricităţii din surse nepoluante, a afirmat, joi, Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

El a fost audiat în comisia de anchetă parlamentară privind cauzele preţurilor mari la energie şi a afirmat că multe dintre investiţiile în hidrocentrale ale companiei sunt blocate şi întârziate de autorităţile de mediu, pe motiv că ar distruge habitatele naturale.

„Vreau să aduc la cunoştinţă comisiei parlamentare de anchetă privind preţul energiei existenţa unor incoerenţe legislative care nu sunt de azi, de ieri. Au fost de-a lungul timpului în România şi au generat contradicţii între actele normative în vigoare, iar interpretarea lor a dus la situaţii absurde. Trebuie să vedem cum se pot corecta aceste situaţii absurde, astfel încât, respectând directivele europene şi legislaţia naţională, să ne atingem obiectivele”, a precizat Badea.

El a arătat că amenajările hidroenergetice nu distrug, ci creează habitate, iar zonele unde au fost construite hidrocentrale au fost ulterior desemnate situri Natura 2000.

„Targetul (de reducere a emisiilor pe care şi l-a asumat România – n. r.) este, din păcate, unul extrem, extrem de urgent. Suntem în ceasul al treisprezecelea, nici măcar nu mai suntem în ceasul al doisprezecelea în ceea ce priveşte tranziţia spre un sector energetic mai verde. Vedem că avem deficit de capacităţi de energie de ani de zile, ceea ce în România nu s-a mai întâmplat, preţul carbonului este la un nivel fără precedent, ceea ce va genera premisele închiderii accelerate a centralelor pe bază de combustibili fosili şi trebuie să punem ceva în loc foarte repede, altfel vom ajunge, sigur, în acel scenariu apocaliptic în care va trebui să stingem lumina. Aceasta este realitatea”, a subliniat şeful Hidroelectrica.

Badea a arătat că există situaţii în care Hidroelectrica vrea să schimbe echipamente vechi cu unele noi şi i se cer, de către autorităţile de mediu, studii de impact asupra mediului care durează ani de zile.

„Este profund anormal. Este un exemplu de legislaţie care trebuie modificată. Nu cred că încălcăm vreo directivă europeană, nici legislaţia naţională. Nu există un impact suplimentar, sunt lucrări de mentenanţă normale”, a precizat şeful Hidroelectrica.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

 1. Ion Ion

  joi, 09.12.2021 at 15:29

  e ridicola birocratia in cazul expus de fata, dar si mai ridicol e cati bani a sifonat grupajul hidro”coruptia” de-a lungul timpului, lasand in urma doar lucru slab pe bani multi.

 2. pilu

  joi, 09.12.2021 at 16:05

  Pai daca PSD-ul lua banii cu japca pentru interese personale de nici de mentenanta nu mai ajungeau. Si acum de ce nu avem hidrocentrale ? Intrebati-l pe David, ca sub el s-au produs cele mai mari furaciuni din visteria Hidroelectrica. Ce se poate spune e, ca aveam o putere instalata de 22 000 de MWh(acum cam 19 600) in toata tara si nu eram in stare sa acoperim un varf de 8 000 MWh si importam la greu. Cu politruci habauci in posturi cheie nu ne revenim niciodata.

 3. Gelu Stoian

  joi, 09.12.2021 at 16:06

  Daca ne-am lua dupa ” Targetul ” lui Musiu DirectAURUL ” Hidroelectrica ” Care Produce Energia Electrica ApoapE GRATIS, ConsumanD Doar Apa Chioara, Ce Sa Mai Spunem De Centralele Termoelectrice, Care ” Papa ” Carbune, uneori Import Polonia ?????

 4. Gelu Stoian

  joi, 09.12.2021 at 16:12

  FA, Mataluta InvestiiLE Dorite, Cu ParaLE Din ProfiTUL Hidroelectrica Si CU Economii ” La sange ” cu SalariiLE SefutiLOR SI SefuletLOR TAI, NemernicuLE Badea, Ca Altfel, ” Apocalipsa ” poate Veni peste Zecile de Doi Cu Mapa, 9 Cu Sapa : operatorii hidrocentralelor, cei care ” pazesc ” siguranta barajelor, urmarind Senzorii din ELE, Etc.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Grasunii

  joi, 09.12.2021 at 16:18

  Sa gatat apa sau nu mai ajung banii pt salariile angajatilor la statul deveba ? Plangi cind vezi pensionari carand dupa ei doar o jumatate de paine si 2 cartoane culese din pungile de mayeriale reciclabile, ca sa faca foc seara in sobe ! I-ti vine insa si sa scuipi nemernicii cu salarii bugetate depeste 100 milioane, ingrasati peste masura !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax