Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Şeful IPJ Alba, Ioan Căbulea a confirmat numărul angajaţilor MAI din Alba care vor fi disponibilizaţi. Vor fi înfiinţate 11 secţii de poliţie rurală

Publicat

Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, chestorul principal Ioan Căbulea a confirmat joi, într-o conferinţă de presă, care este numărul angajaţilor IPJ care vor fi disponibilizaţi în următoarea perioadă. Aşa cum arătam într-un material publicat anterior, 24 de poliţişti de la nivelul Inspectoratului din Alba vor rămâne fără locuri de muncă, în urma deciziei ministrului Traian Igaş.

O parte dintre angajaţii MAI vor pleca în urma selecţiei naturale, respectiv pensionări, dar restul vor fi disponibilizaţi. Chestorul Ioan Căbulea a explicat că poliţiştii vor trebui să susţină un examen foarte exigent, ce va fi organizat la nivelul fiecărei instituţii în parte. Acesta a mai informat că, la nivelul judeţului Alba, s-a propus înfiinţarea a 11 posturi de Poliţie Rurală, după cum urmează: două secţii în subordinea Poliţiei Municipiului Alba Iulia, cu sediul la Vinţu de Jos şi Galda, două secţii în subordinea Poliţiei Municipiului Sebeş, dintre care una cu sediul la Şpring, două secţii în subordinea Poliţiei Aiud, dintre care una cu sediul în localitatea Unirea, două secţii în subordinea Poliţiei Blaj, dintre care una cu sediul la Jidvei şi trei secţii în munţii Apuseni, cu sediile la Cîmpeni, Albac şi Baia de Arieş. Concret, toate cele 67 de Posturi de Poliţie existente în prezent vor rămâne şi vor fi înfiinţate 11 secţii de poliţie rurală care vor cuprinde agenţi de poliţie ce vor întreprinde activităţi de patrulare. În fiecare comună va putea rămâne în continuare un singur agent de poliţie, care va avea atribuţii pe partea de poliţie juduciară.

În ceea ce priveşte sporul de antenă, chestorul principal Ioan Căbulea a explicat că acesta se va acorda doar în acele zone unde sunt semnalate radiaţii. În urma restructurărilor, la nivelul IPJ Alba vor mai rămâne în plată 790 de poliţişti.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax