Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Şeful IPJ Alba, Ioan Căbulea pleacă la Bucureşti. Va conduce Departamentul de Ordine şi Siguranţă Publică din Poliţia Română

Publicat

Chestorul Ioan Căbulea, şeful IPJ Alba, a fost avansat la conducerea Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Poliţiei Române, în funcţie de secretar de stat în MAI. Ordinul a fost semnat de premierul Victor Ponta, la propunerea ministrului de Interne, Ioan Rus.

Şeful Poliţiei Române este Petre Gheorghe  Tobă (anterior, şeful departamentului menţionat), iar Liviu Popa (fost comandant al Poliţiei Române) se întoarce la IPJ Bihor. Propunerile au fost făcute de ministrul de Interne, Ioan Rus şi au fost înaintate premierului Victor Ponta. Primul ministru a confirmat semnarea numirilor.

Ioan Căbulea s-a întors la conducerea IPJ Alba în martie  anul trecut. A venit din MAI, unde a ocupat, anterior, funcţia de adjunct al şefului Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. De la IPJ Alba a plecat în 2005, de la conducerea Poliţiei Transporturi, ocupând, până în 2009, postul de inspector şef la IPJ Mureş. Din octombrie 2009, a devenit adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, până în luna decembrie a aceluaşi an, când a avansat la Departamentul de Ordine şi Siguranţă Publică din MAI.

În perioada 2000-2001, a ocupat funcţia de inspector şef la IPJ Hunedoara, respectiv IPJ Gorj. La începutul carierei, a fost, începând cu 1978, ofiţer operativ la Poliţia Judiciară din Alba, urmând apoi ocuparea unor funcţii de şef al Poliţiei Cugir (1982 – 1985), al Poliţiei Alba Iulia (1985-1990), ofiţer specialist la Serviciul de Investigare a Fraudelor (IPJ Alba, 1990-1991), revenind la conducerea Poliţiei Alba Iulia în 1993. A fost, de asemenea, inspector şef al IPJ Alba, în perioada 1997-1999.

Ioan Căbulea s-a născut la 5 noiembrie 1956, în comuna Lupşa, judeţul Alba. Este căsătorit şi are doi copii. A absolvit Academia de Poliţie, în 1978 şi Facultatea de Drept, la Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj Napoca, în 1981. Este absolvent al mai multor cursuri de specializare, de profil, dar şi al al Colegiului Şefilor de Poliţie din Marea Britanie „Police Staff College”, în 1996.

Cel mai probabil, funcţia de conducere a IPJ Alba va fi preluată temporar de adjunctul Laurenţiu Crişan.

Vă prezentăm informaţiile făcute publice de Direcţia Informare şi Relaţii Publice din MAI:

“Începând cu data de 15 mai a.c., prin decizia primului ministru, publicată în Monitorul Oficial Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 328, din 15.05.2012, chestor principal de poliție Căbulea Ioan Nicolae se numește în funcția de secretar de stat și șef al Departamentului Ordine și Siguranță Publică din cadrul Ministerului Administrației și Internelor.

Decizia primului ministru a fost emisă la propunerea Ministerului Administrației și Internelor, în temeiul art. 15 lit. d) și al art. 19 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare, precum și art. 9 alin. (2) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea și funcționarea Ministerului Administrației și Internelor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/ 2008, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, începând cu data de astăzi, prin Decizia primului ministru publicată în Monitorul oficial nr. Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 328, din15.05.2012 chestor principal de poliție Petre Tobă se eliberează din funcția de secretar de stat, șef al Departamentului Ordine și Siguranță Publică din cadrul Ministerului Administrației și Internelor și se numește în funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române.

Ambele Decizii au fost emise la propunerea Ministerului Administrației și Internelor, prima în temeiul art. 15 lit. d) și al art. 19 din Legea nr.90/ 2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare, precum și art. 9 alin. (2) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea și funcționarea Ministerului Administrației și Internelor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/ 2008, cu modificările și completările ulterioare, iar cea de-a doua în temeiul art. 15 lit. e) și al art. 19 din Legea nr. 90/ 2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare, precum și art. 8 alin. (1) din Legea nr. 218/ 2002, cu modificările și completările ulterioare.

Prin decizia primului ministru publicata în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 328, din15.05.2012, chestor de poliție Liviu Popa se eliberează din funcția de inspector general al Poliției Române.

Decizia primului ministru a fost emisă la propunerea Ministerului Administrației și Internelor, în temeiul art. 15 lit. e) și al art. 19 din Legea nr.90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare, precum și art. 8 alin. (1) din Legea nr. 218/ 2002, cu modificările și completările ulterioare.
Începând cu data de astăzi, Liviu Popa este numit inspector șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax