Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Șeful IȘJ Alba, Dorin Sandea: „Nu închidem nicio școală în județ, nici în Oarda, nici în Micești, nici în Bărăbanț”

Publicat

Nicio școală din Alba nu va fi închisă și niciun profesor nu va rămâne neplătit. Aceasta este declarația inspectorului școlar general Dorin Sandea, în contextul în care, în ultima perioadă se zvonea că, din cauza bugetului mic, mai multe școli din mediul rural, cu puțini copii, ar putea fi închise sau comasate cu alte unități de învățământ.

„Nu ne-am propus să închidem nicio unitate de învățământ. Nu avem niciun plan mărunt, nicio intenție în acest sens, din contră. Încerc de luni de zile să lămuresc oficialitățile, Consiliile locale, ca ordonator de credite, să aibă în vedere în primul rând interesul copilului. Nu ne propunem închiderea nici pe Oarda, nici pe Micești, nici pe Bărăbanț. Deci un lucru este cert. Pe rural s-au închis în ultimii 8 ani peste 100 de unități mici: grădinițe, școli primare izolate, cu câte un învățător-educator”, a declarat Dorin Sandea în conferință de presă.

Inspectorul școlar general susține că, în ciuda bugetului mic, niciun profesor din Alba nu va rămâne neplătit.

„Deficitul la fondul de salarii este asigurat din buget în funcție de numărul de copii. Este foarte clar că trebuie să reducem orice deficit dar nu închidem nicio școală rurală. S-au închis acolo unde au hotărât consiliile locale, cu argumente, nu mai sunt copii, dar nu ne propunem. Închiderea unei școli în mediul rural înseamnă aducerea copiilor la oraș. A face naveta, și pentru un om în toată firea, este greu. Noi evităm ce nu este în interesul copiilor”, a mai spus Sandea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax