Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șeful ISU Alba, Ovidiu Costea, avansat în gradul de colonel, de Ziua Pompierilor din România

Publicat

Șeful ISU Alba, Ovidiu Costea, a fost avansat marți, 13 septembrie, la gradul de colonel. Pe parcursul celor peste 21 ani de cariera militară în arma pompierilor, ofițerul a îndeplinit atribuțiile mai multor funcții de execuție și comandă în ISU Alba, ISU Hunedoara dar și în cadrul IGSU.

Pe lângă Costea mai mulți mulți pompieri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba au fost avansați în grad. Evenimentul de avasnare în grad a avut loc în Piața Cetății din Alba Iulia, cu ocazia manifestărilor dedicate Zilei Pompierilor.

”Țin să îl felicit pe inspectorul șef al ISU Alba, Ovidiu Costea, pentru avansarea în gradul de colonel, precum și pe colegii săi din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Unirea” care s-au bucurat astăzi de promovare.

Aceleași gânduri bune și pentru ceilalți pompieri din județ care fac, zilnic, mari sacrificii și răspund cu curaj la solicitările oamenilor. Pentru ei, cea mai importantă misiune este cea aflată în desfășurare!”, a scris subprefectul de Alba, Corneliu Mureșan pe Facebook.
Mai exact marți s-au împlinit 174 de ani în care pompierii militari români își duc misiunile în slujba semenilor, sub deviza „Curaj și Devotament”.

Semnificația zilei de 13 septembrie

În fiecare an, pe 13 septembrie, este sărbătorită Ziua Pompierilor din România. Recunoaşterea faptului că 13 Septembrie 1848 este unul dintre cele mai semnificative momente din tradiţiile de luptă ale armei pompierilor a fost unanimă, indiferent de epocile istorice şi regimurile politice prin care a trecut ţara.

CITEȘTE ȘI: LIVE: Ziua pompierilor, celebrată la Alba Iulia. Ceremonial, avansări în grad, expoziție de autospeciale, ateliere pentru copii

Drept urmare, ziua de 13 Septembrie a fost sărbatorită dintotdeauna, ca fiind Ziua Pompierilor din România, însă a fost legal oficializată după război, apoi prin Legea nr.121/1996 prinvind organizarea şi funcţionarea Corpului Pompierilor Militari, dar şi prin H.G.R. nr.1490/2004, pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

sursă foto: Corneliu Mureșan, Facebook.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Onoare

    miercuri, 14.09.2022 at 08:24

    Cinste si onoare, unei familii dedicate carierei !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax