Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șeful Ocolului Silvic Alba Iulia și trei angajați, trimiși în judecată pentru delapidare și fals. Cât este prejudiciul estimat

Publicat

Un dosar înregistrat recent pe rolul instanței îi vizează pe patru angajați ai Ocolului Silvic din Alba Iulia. Aceștia au fost trimiși în judecată, pentru delapidare și fals intelectual.

Prejudiciul estimat, în dauna Romsilva, este de aproape 13.000 de lei, în acest caz. În rechizitoriul procurorilor se arată că faptele vizate s-ar fi petrecut în 2017.

Sursa citată arată că unul dintre inculpați, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, de șef al Ocolului Silvic Alba Iulia, l-ar fi determinat pe un şef district și pe doi pădurari să consemneze în documente dimensiuni mai mici (volume brute de masă lemnoasă mai mici) ale arborilor față de cele din realitate. Scopul: însușirea diferenţei de valoare. Aceste fapte s-ar fi petrecut în perioada mai-octombrie 2017.

De asemenea, în perioada iunie-octombrie 2017, inculpatul ar fi semnat documentele cu cantitățile mai mici, „cunoscând aspectul că volumele brute consemnate nu sunt cele reale și inferioare celor reale şi şi-a însușit diferenţa de valoare“, arată anchetatorii, potrivit adevărul.ro.

Alte date din anchetă

Procurorii au mai reținut că șeful de district, la instigarea șefului de Ocol, ar fi consemnat în fals dimensiuni/volume brute mai mici ale arborilor/maselor lemnoase, la inventarierea și întocmirea actelor aferente exploatării unor partizi de pădure.

Alți doi angajați, pădurari, ar fi trecut și ei în acte valori nereale, mai mici. Prejudiciile reținute sunt de aproximativ 6.250 de lei, respectiv 6.400 lei.

Stadiul dosarului

Cauza este înregistrată pe rolul Judecătoriei Alba Iulia din 18 octombrie 2022, urmând procedura camerei preliminare. Un judecător va analiza legalitatea administrării probelor și a întocmirii rechizitoriului de către Parchet.

Procurorii rețin principiul prezumției de nevinovăție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Padurea

    luni, 24.10.2022 at 11:08

    Lupul pznic la oi ? O fi vreun padurar cinstit în tara asta ? Mai grav este că grupurile organizate pentru furt sunt protejate si de catre cei care trebuie sa ii controleze !

  2. pilu

    luni, 24.10.2022 at 13:08

    Azi mâine, anchetaţi nereguli de pe vremea lui Cuza ! Cum aţi reuşit să depistaţi aşa ceva după cinci ani ? Cât s-a furat în aceşti cinci ani ? Nu mai anunţaţi penibilităţi d”astea că sunteţi de râsul lumii. Poate că trebuiau înlocuiţi respectivii cu alţi trântori de partid şi ăştia nu cedau.

  3. So Ros Tare

    marți, 25.10.2022 at 06:26

    ăștia cu lemnele sunt cei mai Mari hoți ai României în momentul de față

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax