Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șeful Poliției Locale Alba Iulia a fost demis, după scandalul în care a fost găsit cu alcoolemie la volan. Precizări oficiale

Publicat

sediu politia locala

Șeful Poliției Locale Alba Iulia, Daniel Ilcu va fi demis în cursul zilei de astăzi, joi, 13 mai, a declarat pentru alba24.ro primarul Gabriel Pleșa.

Interimatul va fi asigura de șeful de serviciu, Ioan Vodă.

UPDATE: Comunicatul Primăriei Alba Iulia

Primarul Municipiului Alba Iulia a semnat, în cursul zilei de ieri, actul de demitere a domnului Daniel Ilcu din funcția de șef al Poliței Locale Alba Iulia.

Decizia a fost luată ca urmare a unei analize amănunțite, derulate pe o mai lungă perioadă de timp, și din care a rezultat că domnul Ilcu nu își îndeplinește atribuțiile din fișa postului în mod corect și onest.

În decursul ultimelor luni au fost constatate mai multe abateri ale domnului Ilcu de la normele și mai ales conduita pe care funcția ce o ocupa le impuneau.

„Nu este o decizie pe care am luat-o ușor. Timp de mai multe luni am analizat situația domnului Ilcu și mi-aș fi dorit ca acesta să se achite cu onoare și profesionalism de atribuțiile sale.

Din păcate, comportamentul acestuia ne-a pus în situația de a lua această decizie, pentru că nu putem permite ca activitatea Poliției Locale să fie perturbată de acțiunile, ori mai degrabă inacțiunile, unui singur om și pentru că nu putem accepta ca prestigiul și imaginea acestei instituții să fie afectate în mod negativ de comportamentul domniei sale.

Poliția Locală este și trebuie să rămână o instituție care se află în slujba cetățenilor din Alba Iulia, o instituție în care aceștia să aibă încredere.

În cele peste 6 luni de când am preluat mandatul de Primar nu au existat „epurări” ori schimbări din funcții, nu au fost demiși directori sau șefi de departamente, însă fiecare angajat al acestei instituții trebuie să înțeleagă că, atât timp cât lucrează în Primăria Alba Iulia, atât timp cât eu voi conduce această instituție, trebuie să se achite cu demnitate și onoare de toate atribuțiile din fișa postului, că trebuie să lucreze în permanență în interesul cetățeanului” – a declarat Primarul Gabriel Pleșa

Atribuțiile domnului Daniel Ilcu vor fi preluate de către domnul Ioan Vodă.

Departamentul de comunicare din cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia

Știrea inițială:

Daniel Ilcu a fost găsit inconștient cu mașina instituției, cu o alcoolemie uriașă, în urmă cu câteva luni.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a fost deschis la momentul respectiv un dosar penal in rem.

Tot atunci, primarul Gabriel Pleșa a declarat că în cazul respectiv a fost deschisă o anchetă disciplinară și că vor urma mai multe măsuri.

Contactat de Alba24, Gabriel Pleșa a declarat că lucrurile ”nu mai puteau continua așa”.

Acesta a explicat că șeful Poliției Locale Alba Iulia, Daniel Ilcu, a fost invitat de dimineață pentru o discuție la viceprimarul Emil Popescu, dar nu a venit. Nu a fost de găsit nici la sediul instituție, spune Gabriel Pleșa.

”Exista o disoluție pe care o resimțeam la nivelul Poliției Locale, oamenii nu mai știau de ce ordine să asculte… Am hotărât demiterea, chiar dacă riscăm un proces, pentru comportament neadecvat.

Regret că este așa o dramă în viața domnului Ilcu, dar nu pot să compromit Poliția Locală, nu pot să am un șef acolo, suspectat de fapte penale, repet, suspectat… Îi doresc să iasă cu bine dinaceastă situație, nu este o plăcere pentru mine dar nu se mai putea așa” a declarat primarul.

Potrivit lui Pleșa, Gabriel Ilcu a avut un concediu medical de 90 de zile, timp în care a fost nevoie să îi fie folosit biroul, motiv pentru care s-a înlocuit iala.

La întoarcere, Ilcu spart ușa biroului cu piciorul. Primarul spune că urma să i se dea o cheie, dar nu a avut răbdare.

Gabriel Pleșa a mai spus că în perioada următoare, va urma oricum o restructurare la nivelul Poliției Locale, care va fi tranformată în serviciu.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. eu

    joi, 13.05.2021 at 14:24

    Cam greu. A durat cam mult. Altul zbura din prima. Nu ca aveti niste capacități in politia locala dar mai faceți curat un pic ca e urât ce e pe acolo.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax