Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șeful postului de poliție din Galda de Jos, Cătălin Ionescu, agresat în timpul unei intervenții. A fost lovit la cap cu coada unui topor

Publicat

politie

Șeful postului de poliție din Galda de Jos, agentul șef adjunct Cătălin Ionescu, a ajuns la spital cu traumatisme cranio-cerebrale după ce a fost agresat în timpul unei intervenții. În urma unui apel la numărul de urgență 112, agentul a intervenit pentru imobilizarea unui cetățean violent, care înjura și arunca cu pietre într-un autoturism parcat. Incidentul a fost observat de un localnic, care a anunțat poliția.

Sosit la fața locului, agentul de poliție a încercat să îl imobilizeze pe bărbatul care se manifesta violent, însă acesta l-a lovit puternic în zona capului, cu coada unui topor.

Polițistul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Alba, iar agresorul a fost reținut la sediul poliției din Galda de Jos.

Din primele informații ale IPJ Alba, agresorul era cunoscut cu probleme psihice.

UPDATE: Vă prezentăm comunicatul IPJ Alba:

La data de 08.05.2013, ora 8,25, la sediul Postului de Politie Galda de Jos s-a prezentat un cetăţean care deţine o casă de vacanţă în localitate Poiana Galdei, care a sesizat faptul că un bărbat din comună i-a adresat injurii si a aruncat cu pietre înspre autoturismul său.

La fata locului s-a deplasat şeful Postului de Politie Galda de Jos, agent sef adjunct Ionescu Cătalin, care l-a identificat pe autor, D.I., de 62 de ani, din localitatea Poiana Galdei, care se afla pe un teren viran, având asupra sa o bâtă şi un topor.

Poliţistul l-a somat pe D.I., cerându-i să abandoneze bâta şi toporul, moment în care individul a devenit violent, lovindu-l pe poliţist cu bâta în zona capului şi cu muchia toporului în zona capului.

În cele din urmă poliţistul a reuşit să-l imobilizeze şi să-l încătuşeze pe agresor şi a solicitat intervenţia colegilor săi care l-au condus pe autor la sediul Secţiei de Poliţie Galda de Jos.

Polițistul a primit îngrijiri medicale de la personalul de pe ambulanţă, după care a fost transportat, în stare de conștientă, la Spitalul Judeţean Alba prezentând o plagă în regiunea parietală occipitală stângă, urmând să fie supus investigaţiilor medicale de specialitate.

În cauză a fost constituită o echipă de cercetare complexă, condusă de către primul procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, care efectuează cercetări faţă de suspect sub aspectul comiterii infracţiunilor de „ultraj”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 239 al.2 din Codul Penal şi „port fără drept al toporului”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 2 alin.1, pct.1 din Legea nr.61/1991.

Cercetările sunt continuate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax