Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șeful PSD Alba a vorbit în premieră despre excluderea din partid a primarului din Ciugud. Motivele invocate


Publicat

Președintele PSD Alba a vorbit, joi,  pentru prima dată despre excluderea din partid a primarului din Ciugud, Gheorghe Damian. Acesta nu a oferit explicații concrete cu privire la ce i s-a imputat edilului, lansând mai dregrabă o serie de aluzii. ”Nu este om de echipă”, a primit ”aprecieri” de la adversarii politici, avea prieteni în afara partidului, ”era condus de alții care îl disturbă”, nu se ”mândrea cu afișele PSD în comună” și chiar își făcea concediile cu alții, din alte partide, sunt câteva dintre ideile avansate de liderul PSD. 

Deși a spus de mai multe ori că îl apreciază ca primar, Ioan Dîrzu a adăugat că ”toate aceste proiecte” pe care le-a dezvoltat Damian la primărie, ”nu le-a adus cineva de-acasă. Ele sunt rezultatul unei munci de echipă”. În schimb, i-a reproșat acestuia lipsa de colegialitate.

”Suntem fermi pe poziție. Am constatat prin likeurile primite pe facebook că este foarte apreciat de ceilalți, de adversarii politici (…) Poate să facă o trecere mai lină față de cei cu care este mai prieten de concediu, de altceva și fiecare ne vedem de lucrurile noastre. Ce am constatat în acest an: organizația este mai liniștită, mai determinată cu privire la ce avem de făcut și are alt interes…” a declarat Ioan Dîrzu.

Șeful PSD a mai spus că ”domnului Damian i s-a oferit candidatura de primar la Sebeș, la Alba, inclusiv funcția de președinte al PSD. Toate le-a refuzat, că pe dânsul nu-l interesează. Ulterior am înțeles noi aceste lucruri”.

Despre Damian, Dîrzu a mai spus că este ”condus de alții care îl disturbă”.

În legătură cu ideea că eliminarea lui Damian a fost parte a unui troc pe care Ioan Dîrzu l-ar fi făcut pentru susținerea la congres acordată lui Liviu Dragnea de filiala Alba, președintele organizației județene a spus că nu este cazul de așa ceva și că ”conducerrea partidului a înțeles perfect despre ce este vorba și de ce am luat decizia pe care am luat-o”.

Odată cu Damian, afară din partid a fost dat și Ioan Florea, directorul Poștei din Alba, despre care Dîrzu a spus că ”era în aceeași echipă cu Damian”. Pe cel de-al treilea prieten al celor doi, l-a scăpat funcția pe care o are în PSD. Este vorba despre senatorul Daniel Breaz, care până la urmă ”a înțeles ce înseamnă activitatea politică într-o echipă”.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

8 Comentarii

8 Comments

 1. David

  joi, 15.03.2018 at 13:47

  Începe să-mi placă pesedeii , carnivorii care se mănâncă între ei !HA HA HA ! Caracatița PSDragnea s-a întins până la Alba .JOS CIUMA ROȘIE !

 2. Giovanni

  joi, 15.03.2018 at 14:29

  Darzule, esti un prost, bucura-te de mandat pana la urmatoarele alegeri, ca dupa zbori! Te-am pupat din mers si eu si Damian!

 3. Cristian Istrate

  joi, 15.03.2018 at 15:25

  Lui Dârzu ii era frica de domnul Damian,ar fi fost viitorul președinte al PSD Alba si stiu sigur ca Dârzu nu ar mai fi prins vreun mandat de deputat, în veci. Amin!

 4. marius

  joi, 15.03.2018 at 16:25

  1. In toate primariile sunt echipe! Dar pana acum doar Damian si-a condus echipa astfel incat munca ei sa fi apreciata si sa aiba rezultate. 2. Daca citesti facebook-ul, ai vazut „aprecierile” la adresa ta. Nu te doare faptul ca si-a petrecut concediul cu alti, ci faptul ca putea sa-ti ia locul in fruntea partidului. Acum poti sa stai linistit si sa-ti vezi de interesul propriu: sa-i distrugi pe cei care iti ameninta postul.
  3. Daca altii l-au disturbat pe dl Damian, ma rog ca acestia sa disturbe cat mai multi primari in acest mod. Noi, cei multi, vom avea doar de castigat.
  4. Daca nu era un troc, sedinta pe care am facut-o noaptea, trebuia factuta cu toti de fata, cu dl Damian si cu dl Florea. Dar ti-a fost frica de reactia colegilor. Daca era dl Damian de fata la propunerea de demitere, acum nu mai erai presedintele PSD si poate nici parlamentar.
  5. Daniel Breaz!!?? Scuze, dar ce caracter trebuie sa aiba? Inainte de algeri spunea ca sunt prieteni. Un prieten nu te lasa cand esti atacat pe la spate. Eu asteptam a doua zi si demisia lui.

  • george

   vineri, 16.03.2018 at 13:31

   Foarte bine zis d.nu Marian….total de acord

 5. Arion

  joi, 15.03.2018 at 22:16

  Doamne fereste. Pai fratilor voi aveti functii in tata asta? Nu legati doua cuvinte bine! Eu am votat PSD tocmai pentru Breaz si Damian si ati mai ramas voi din votul meu?? Mi-e sila de mine cat de manipulabil am putut sa fiu.

 6. Andi

  joi, 15.03.2018 at 22:26

  Văd câțiva cârcotași de profesie aici. Abonați la orice postare despre politica județeană, atoateștiutori, cu o elocință de popă de morgă. În legătură cu justificarea excluderii lui Damian din PSD e cam așa….daca nu ar fi de râs ar fi de plâns. Pentru primarul Damian ar trebui înființat un etalon al eficienței în administrația publica care să îi poarte numele, de exemplu ”damianul”. Este de departe cel mai eficient primar de localitate din județ și chiar mai mult. În administrația publică eficiența e valoare, iar valoarea nu prea e de gasit în general în partidele politice, cu atât mai puțin în PSD. Dârzu… e departe orice fel de eficiență, e de o mediocritate calificată, sau poate îmi zice cineva una dintre realizările lui politice, în afara excluderii lui Damian. Motivele invocate pentru excludere sunt de o inconsistență frivolă. A primit like-uri pe Facebook….pe bune?!!!! Dom’ne, vorba lui Pleșu, ”obosești să te mai miri” de trăznăile aleșilor. Întâi am crezut ca nu am citit bine. Asta e activitatea politică a lui Dârzu pentru alegătorii care l-au trimis în Parlament? Să numere like-urile lui Damian? Și pentru ce, pentru ca a făcut din Ciugud cea mai performantă comuna din țară?! Pentru că oamenii din comuna, indiferent de culoarea politică sunt mândrii de el și de comuna lor? Dârzule….ne leși!!!
  Observ un fenomen la nivel de PSD Alba. Majoritatea PSD-stilor, tac mâlc. Suspectez un fel de jenă de a se afișa a oamenilor de bun-simț înregimentați, sunt și în PSD oameni de bun-simț în PSD. La fel cum sunt lichele fără numar, care ocupă funcții de conducere în instituții pentru simplul motiv ca au carnet de membru. Oameni dragi, treziți-va! Opriți TELEORMANIZAREA!!! Apropo, Teleorman provine din ”teliorman” sau ”deliorman” și înseamnă ”pădure nebună”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Intervenții ale Serviciului Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș pentru îmbunătățirea stării drumurilor de la Răhău

Publicat

Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș a intervenit, în ultimele zile, la Răhău, în vederea evitării unor posibile probleme pe care le pot genera ploile, în condițiile în care se așteaptă venirea toamnei.

Reprezentanții Primăriei Sebeș au transmis că s-a recurs la îndreptarea drumurilor cu utilajele din dotare și la curățarea șanțurilor.

De asemenea, s-a lucrat la realizarea unor subtraversări și a unor șanțuri de scurgere.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Un nou MALL se construiește la Alba Iulia. Centru comercial pe o suprafață de 6,1 hectare.”Ancora” este un hypermarket Carrefour

Publicat

Prime Kapital și MAS REI a anunțat că pregătesc construirea celui mai mare centru comercial din județul Alba, Alba Iulia Value Centre. Noul centru comercial, care urmează modelul celor deschise deja la Roman și Zalău, va avea o suprafață totală de 19.300 mp și se află în faza de planificare.

Ancora noului Mall va fi un hipermarket Carrefour, iar deschiderea este preconizată pentru anul 2022 potrivit siteului oficial al companiei. Prime Kapital mai deține centre comerciale în Arad, București, Iași, Târgoviște, Burgas și Stara Zagora ( Bulgaria) și Gorzow (Polonia).

Suprafața totală de teren vizată pentru investiția de la Alba Iulia este în suprafață de 124.000 mp (12,4 hectare), iar construcția ar urma să fie amplasată pe circa 4-5 hectare. Comparativ, mall-ul Vivo din Cluj-Napoca (fostul Polus) se întinde pe 6,1 hectare.

Noul centru comercial va fi accesibil direct din E 81.

Prime Kapital și MAS REI  au deschis recent Roman Value Centre, care găzduiește 50 de spații comerciale pentru toate categoriile de vârstă și interese, pe o suprafață închiriabilă de aproximativ 20.000 metri pătrați și Zalău Value Centre, care este cel mai mare centru comercial din județul Sălaj.

Centrul comercial care se va construi la Alba Iulia, include un hipermarket, o galerie comercială și spații de tips trip mall, va deservi peste 160.000 de locuitori atât din municipiul Alba Iulia, cât și din localitățile din împrejurimi, generând peste 600 locuri de muncă.

Bugetul estimat pentru construcția Alba Iulia Value Centre este de 23,4 milioane euro, iar data estimată a inaugurării este anul 2022.

Centrul comercial, accesibil direct din E81, va avea o zonă de magazine cu acces din parcare, food court și galerie comercială interioară, iar ancora principală va fi un hipermarket Carrefour. În plus, vor fi amenajate 700 de locuri de parcare.

Potrivit Primăriei Alba Iulia, centrul comercial de tip Mall se va construi în zona Bărăbanț, pe un teren aflat în zona râului Ampoi. O firmă din București a solicitat și primit certificat de urbanism de la Primărie, pentru elaborarea PUZ.

Proiectul prevede construirea unui centru comercial, a unui centru wellness și amenajarea de sensuri giratorii, parcări, alei carosabile și pietonale și spații verzi. Sunt prevăzute construcții pe o suprafață de aproximativ 6,1 hectare de teren.

Firma PK Topaz SRL din București a solicitat Primăriei Alba Iulia, în data de 27 aprilie 2020, un certificat de urbanism pentru elaborare PUZ – Construire centru comercial Alba Iulia, sensuri giratorii, centru wellness, amenajare platforme exterioare cu parcări, alei carosabile și pietonale, reconfigurare căi de acces, semnalistică rutieră, amplasare casete publicitare luminoase și totemuri publicitare, amenajare spații verzi, împrejmuire teren și introducere parcelă în intravilan.

De asemenea, se dorește devierea rețelei electrice de înaltă tensiune (LEA 220 kW) și efectuarea de operațiuni cadastrale, notariale și schimbare categorie de folosință.

Terenul se află în localitatea Alba Iulia, în zona străzilor Alexandru Ioan Cuza și Fabricilor.

Potrivit PUG, terenul vizat este parțial extravilan, astfel că va trebui trecut în intravilan pentru realizarea investiției și relocată rețeaua electrică de 220 kW (liniile ar urma să fie deviate pe lângă râul Ampoi și trecute în subteran). Procedura este de durată și la această dată se efectuează procedurile de alipire a terenurilor.

Proiectul include circa 1500 locuri de parcare și amenajarea a două sensuri giratorii (unul pe strada Alexandru Ioan Cuza, celălalt pe strada Fabricilor). Proiectul ar putea însă suferi modificări.

Firma PK Topaz SRL are sediul în București, iar, potrivit termene.ro, acționarii firmei și legăturile cu alte companii sunt după cum urmează:

În același timp, pentru anul viitor este planificată și extinderea primului centru comercial de tip mall din oraș. Alba Mall se extinde cu circa 6.000 mp. Crește și numărul de locuri de parcare (285 existente, 140 propuse).

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Focar de coronavirus la Centrul de Dializă din Alba Iulia. 14 pacienți infectați, descoperiți la testarea de miercuri

Publicat

Focar de coronavirus la Centrul de Dializă din Alba Iulia. Sunt 14 pacienți infectați, potrivit unor surse ale ziarului Alba24.

Pacienții centrului au fost testați conform procedurii naționale, la două săptămâni, 14 dintre teste fiind miercuri pozitive.

Deocamdată nu se știe cum s-au infectat. Autoritățile au declanșat o anchetă epidemiologică și se pare că pacienții cu boli mai grave au fost transporatați deja la spital. Ar fi vorba despre 2,3 persoane care prezintă un risc mai ridicat.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum explică europarlamentarul Rareș Bogdan eșecul PNL la primăria Alba Iulia și succesul candidatului USR PLUS, Gabriel Pleșa

Publicat

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a încercat să explice de ce liberalii au pierdut primăriile din Alba-Iulia, Timișoara și Brașov. Acesta a spus că la Alba Iulia a fost vorba despre o confuzie, pentru că ambii au fost viceprimari în mandatul lui Mircea Hava. 

„Probabil alegătorii noștri, la Alba a fost o confuzie generată tocmai de faptul că domnul Pleșa a fost viceprimarul lui Mircea Hava, primarul care a transformat complet Alba și candidatul nostru Voicu Paul a fost de asemenea viceprimar.

Deci au fost doi viceprimari. Unul preluat de USR, celălalt al nostru, care s-au bătut, a câștigat probabil datorită unei comunicări ceva mai eficiente, domnul Pleșa.

Până la urmă, sunt trei primari pierduți de noi,( nr. Alba Iulia, Timișoara și Brașov) dar s-a întors tot dreapta. Era grav pentru mine dacă pierdeam în favoarea stângii, pentru că atunci erau mutații în electorat. Nu s-a întâmplat acest lucru” a spus europarlamentarul Rareș Bogdan, invitat la Digi24.

Rareș Bogdan este originar din județul Alba, de la Ocna Mureș, unde tatăl său a condus UPSOM- cea mai importantă întreprindere din oraș și de unde s-a mutat la Cluj-Napoca.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate