Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Şeful Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Alba, Cristian Mureșan, a lansat o carte despre Băile Sărate de la Ocna Mureș

Publicat

Şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, comisar-şef Cristian Mureşan, a publicat o nouă carte, cea de-a treia, intitulată „Băile sărate Ocna Mureş – o istorie a sării şi a băilor sărate”.

„Am elaborat această lucrare pentru preţuirea pe care o port acestui colţ de Rai şi minunaţilor oameni ce vieţuiesc aici.

Am scris în amintirea bunicului meu, Mureşan Victor, lucrător minier şi a mirosului de sare pe care-l propaga în casă când se întorcea de la mină, resimţit şi acum de tatăl meu şi care se transmite, parcă telepatic, inexplicabil şi mie.

Acest mesaj trebuie transmis mai departe, iar flacăra torţelor care a luminat inima pământului să dăinuie peste veacuri pentru ca generaţiile viitoare să cunoască cum s-a pus piatra de temelie a acestui oraş”, a scris Cristian Mureşan, născut şi crescut în oraşul Ocna Mureş, în mesajul care prefaţează cartea.

VIDEO: Aquapark la Ocna Mureș, în completarea Băilor Sărate. Cum va arăta noua investiție, aflată în faza de proiectare

Tipărită cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba, cartea cuprinde, în paginile ei, „istoria oraşului născut şi hrănit de zăcământul de sare, fiind o radiografie amplă a evoluţiei acestuia”.

Lansarea cărţii a avut loc de Ziua Naţională, în cadrul unui eveniment organizat de Consiliul Judeţean Alba, la Sala Unirii din Alba Iulia.

Este cea de-a treia carte publicată de către poliţist, care îşi dedică timpul liber pasiunii sale pentru istoria locurilor în care s-a născut şi trăieşte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax